Alles over Sicilië

eolische eilanden sicilie

Ontdek de Eolische Eilanden

Even ten noorden van Sicilië liggen 7 pareltjes op je te wachten: de Eolische Eilanden! Een bezoek aan deze eilanden mag tijdens jouw eilandenreis naar Sicilië eigenlijk niet ontbreken.
 

Geen stress op de Eolische Eilanden

Vanuit Milazzo vertrek je met de snelboot naar de Eolische eilanden. Deze boot doet alle eilanden aan, dus je kunt in- en uitstappen waar je wilt. Ondanks dat de eilanden dicht bij elkaar liggen, heeft elk eiland wel haar eigen karakter. Op elk eiland kun je heerlijk wandelen, met een quad rondrijden of een karakteristiek open autootje huren. Je passeert kleine dorpjes en hoge vulkanen. De natuur is ongerept en de uitzichten vanaf de hoge kliffen zijn fenomenaal. En hier is geen stress, dat voel je aan alles!

vulcano eolische eilanden 

Vulcano

Het eiland Vulcano, het op twee-na-grootste eiland, is uw uitvalsbasis. Je verblijft in Hotel Garden, aan de voet van een indrukwekkende vulkanische krater. Volgens de Romeinse legendes woonde de vuurgod Vulcanus op dit eiland. De vulkaan is overigens prima te beklimmen. Na de klim van ca. 30 minuten besef je dat de zweetdruppels niet voor niets zijn: wat een uitzicht! Ten noorden zie je de overige eilanden liggen, terwijl ten zuiden de grote broer Sicilië met de Etna waakt. Op de top zie je rond de krater de zwaveldampen uit de bodem opstijgen.
 


 


 

Bezoek aan de Eolische Eilanden

Voigt Travel heeft de eilanden Vulcano en Lipari ontdekt en de mooiste plekken bezocht. September en oktober zijn prachtige maanden om Sicilië en de Eolische eilanden te bezoeken. De temperatuur is comfortabel en er zijn veel minder toeristen.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel