Alles over Sicilië

eolische eilanden sicilie

Ontdek de Eolische Eilanden

Even ten noorden van Sicilië liggen 7 pareltjes op u te wachten: de Eolische Eilanden! Een bezoek aan deze eilanden mag tijdens uw eilandenreis naar Sicilië eigenlijk niet ontbreken.
 

Geen stress op de Eolische Eilanden

Vanuit Milazzo vertrekt u met de snelboot naar de Eolische eilanden. Deze boot doet alle eilanden aan, dus u kunt heerlijk in- en uitstappen waar u wilt. Ondanks dat de eilanden dicht bij elkaar liggen, heeft elk eiland wel haar eigen karakter. Op elk eiland kunt u heerlijk wandelen, met een quad rondrijden of een karakteristiek open autootje huren. U passeert kleine dorpjes en hoge vulkanen. De natuur is ongerept en de uitzichten vanaf de hoge kliffen zijn fenomenaal. En hier is geen stress, dat voelt u aan alles!
 

Vulcano

Het eiland Vulcano, het op twee-na-grootste eiland, is uw uitvalsbasis. U verblijft in Hotel Garden, aan de voet van een indrukwekkende vulkanische krater. Volgens de Romeinse legendes woonde de vuurgod Vulcanus op dit eiland. De vulkaan is overigens prima te beklimmen. Na de klim van ca. 30 minuten beseft u dat de zweetdruppels niet voor niets zijn: wat een uitzicht! Ten noorden ziet u de overige eilanden liggen, terwijl ten zuiden de grote broer Sicilië met de Etna waakt. Op de top ziet u rond de krater de zwaveldampen uit de bodem opstijgen.
 


 


 

Bezoek aan de Eolische Eilanden

Voigt Travel heeft de eilanden Vulcano en Lipari in oktober 2013 ontdekt en de mooiste plekken bezocht. September en oktober zijn prachtige maanden om Sicilie en de Eolische eilanden te bezoeken. De temperatuur is comfortabel en er zijn veel minder toeristen.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel