Waarom Schotland in de winter?
Alles over Schotland in de winter

Waarom naar Schotland in de winter?

Voigt Travel werkt met een klein team van gedreven mensen. Wij begrijpen dat je op reis juist de onontdekte plekken wilt zien, wil kennismaken met andere culturen en bijzondere dingen wil meemaken. Juist daarom vind je nu bij Voigt Travel ook winterreizen naar Schotland. In deze periode is het rustig, maar magisch. Een "wee dram", een borreltje, warmt je extra op, de bergtoppen zijn bedekt met sneeuw en het historische Edinburgh is sfeervol en knus. 
 

schotse hooglander winter

 

Op ontdekking door de Hooglanden

Zorg voor de juiste kleding om er elke dag opnieuw uit te trekken voor een mooie wandeling door het afwisselende landschap. Van winterse bossen tot mooie bergtoppen. Wandel gedurende de dag binnen bij een whiskystokerij of probeer het lokale gerecht Haggis. In Schotland kun je je echt een voelen met de natuur en de Schotse gastvrijheid is hartverwarmend. De Hooglanden in de winter zijn prachtig en we kunnen het iedereen aanraden om hier een keer naartoe te gaan. Wij zijn groot fan en laten je graag zien waarom.

weg in schotland

uitzicht winters edinburgh

 

Het Noorderlicht in Schotland spotten

Je verwacht het misschien niet, maar in de wintermaanden kun je vanaf Schotland het noorderlicht zien. Het is en blijft een gok en er is nooit een garantie, maar stel je voor... Weg van de stadse lichten, zo noordelijk mogelijk, in alle rust. Is daar ineens het noorderlicht! De locals noemen het ook wel 'mirrie dancers'. Dat kun je dan weer mooi afstrepen van je bucketlist.
 

whisky proeverij schotland

 

De Schotland winterreizen

We hebben mooie, winterse reizen voor je klaarstaan waarmee jij het magische, winterse Schotland kunt beleven. Elke reis met een eigen bijzonder hoogtepunt. Zo verblijf je met 'Kasteel short break' in een echt kasteel!  Met 'Knusse cottage op het Schotse platteland' kun je je even echt terugtrekken en prachtige wandelingen maken door de besneeuwde omgeving. Spot je onderweg nog een Hooglander?

Stuk voor stuk hebben we de locaties zelf uitgezocht en we kennen de mensen ter plaatse. We spreken dan ook uit eigen ervaring en willen je graag laten delen in onze ontdekkingen, want reizen is beleven! En wat is er heerlijker dan te reizen met de wetenschap dat alles goed geregeld is?
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel