Beste reistijd Schotland
Beste reistijd Schotland Wat is de beste reistijd voor een vakantie Schotland?

Beste reistijd Schotland

De beste reistijd voor Schotland is voor iedereen anders en compleet afhankelijk van wat je wilt doen, en op welke manier jij het land wilt ontdekken. Geniet je extra van de herfstkleuren, of juist van zomerse temperaturen? Wil je graag met een camper het land door, of verblijf je liever in een romantisch kasteel dat omringd is door een winterwonderland? Het is helemaal aan jou. Op deze pagina leggen we je uit wat de beste reistijd is voor Schotland voor jouw wensen. Onze favoriete reistijd voor Schotland zijn van mei t/m september en in oktober, vanwege de mooie herfstkleuren!

In het voorjaar naar Schotland: ontwakende natuur

Ga je van maart t/m mei naar Schotland, dan bezoek je het land terwijl de natuur ontwaakt na de winter. Je kunt dus genieten van groen wordende en bloeiende landschappen, met hier en daar jonge dieren. Extra leuk dus om wild te spotten! Misschien hebben ze namelijk wel een kleintje bij zich. De temperaturen zijn gematigd en zorg dat je een regenjas inpakt voor de regenbuien. Maar die eerste zonnestralen van het voorjaar zijn zo aangenaam!

beste reistijd schotland lente 

In de zomer naar Schotland: lange dagen om eropuit te gaan

De zomer in Schotland het populairst. Je hebt namelijk een grote kans op aangenaam weer, maar niet bloedheet. De temperaturen zijn gemiddeld tussen de 17 en 25 graden: perfect dus om actief het land te ontdekken! Stap op de fiets om langs de kust te fietsen, of maak de prachtigste hikes in de Hooglanden. In de stad, zoals Edinburgh, kan de warmte iets langer blijven hangen. Bekijk altijd de weersverwachting voor jouw reis, want dit kan erg verschillen van waar in Schotland je verblijft. Hou wel rekening met drukkere plekken vanwege de populaire periode, maar dat kan ook juist heel gezellig zijn.

 

In de herfst naar Schotland: herfstkleuren

Wij zijn dol op de herfst in Schotland! Voor ons is dit de beste reistijd Schotland. Het natuurrijke landschap verruilt dan namelijk haar groene tinten voor oranje, geel en tientallen tinten rood. Het wordt op die manier enorm sfeervol en knus. Ook wordt de toeristenstroom in deze periode een stuk minder en is het dus rustiger op je bestemming. De frisse lucht die je inademt tijdens je hike is een heerlijk gevoel. En wat dacht je van de Schotse keuken? In de herfst groeien veel lokale producten, zoals paddestoelen peren en bessen. Aanschuiven maar! Het weer in deze periode is onvoorspelbaar, dus houdt rekening met een lekker najaarzonnetje, regen en wat wind. 

beste reistijd schotland herfst 

In de winter naar Schotland: witte winterlandschappen

Ga je tussen december en februari naar Schotland, dan zul je weinig toeristen tegenkomen. En dat terwijl het landschap magisch is! Deze is namelijk regelmatig bedekt met een laag sneeuw en de bergen zijn dan extra mooi en je geniet op een compleet andere manier van je routes. Het kan dan wel wat kouder zijn; daar kun je je op kleden. En wie weet spot jij het noorderlicht wel? In het noorden van Schotland kan dat in de wintermaanden! Hou er rekening mee dat sommige bezienswaardigheden beperkte openingstijden hebben. Geniet van de rust en warm lekker op met een whisky. Dát is pas Schotland.
 

beste reistijd schotland winter 

Waar ga jij voor?

  • Paklijst Schotland paklijst schotland
  • Hoogtepunten van Schotland hoogtepunten schotland
  • Overtocht naar Schotland overtocht schotland

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel