Alles over Sardinië

vakantie sardinie

De mooiste stranden op Sardinië

Sardinië is een prachtig eiland waar je het Italiaanse, bourgondische leven werkelijk ervaart. Van fijne terrassen voor een glaasje wijn of een cappuccino tot uitmuntende restaurants met lokale delicatessen, er is van alles wat. Ook is het eiland heel divers; pittoreske stadjes, bergen, dramatische kliffen en de prachtige standen niet te vergeten. Dit zijn de mooiste standen op Sardinië!
 


 

1. Cala Goloritzé, Baunei

Een prachtig, afgelegen strand waar je ook een beetje moeite voor moet doen! Het strand is namelijk niet bereikbaar met de auto. De wandeling er naartoe duurt zo’n 2 uur, maar wij weten zeker dat het einde een heuse beloning is. Het kleine strand ligt onderaan een ravijn met adembenemende uitzichten. Tip: neem een snorkelset mee. Met een beetje geluk zie je mooie vissen voorbij komen tijdens het snorkelen. De accommodaties Agriturismo I Mandorli, Nascar Hotel en Su Gologone Experience Hotel liggen hier niet ver vandaan.

strand sardinie 

2. Lido di Orrì, Arbatax

Lido di Orrì wordt ook wel gezien als één van de schoonste stranden van Sardinië. Het strand is circa 13 kilometer lang en loopt langzaam af richting zee. Tot zo’n 330 meter vanaf het strand blijft het water relatief ondiep, wat dit strand juist zo perfect maakt om er met het gezin te vertoeven. Verblijf je tijdens de sardinië rondreis in Nascar Hotel of Hotel Orlando, dan hoef je niet ver te rijden voor dit strand.
 

3. Spiaggia Rosa, La Maddalena

Ten noorden van Sardinië ligt de prachtige eilandenarchipel La Maddalena, met honderden verstopte baaien en strandjes. Het is verboden om in dit beschermde natuurgebied te overnachten, maar het bezoeken van de stranden is gewoon toegestaan. Een prachtig strand in deze archipel is Spiaggia Rosa, op het eiland Budelli. Het typische roze zand zorgt voor een prachtig contrast met het helderblauwe water. De kleur van het strand heeft het te danken aan koraal en stukjes graniet. Bezoek dit strand vanuit Hotel Airone, Country Hotel Tenuta Pilastru, Aldiola Country Resort of Hotel Parco degli Ulivi.

strand sardinie 

4. Is Arutas, Oristano

Is Arutas is en heel fijn zandstrand vlakbij Oristano voor de rustzoekers. Vergeet het dagelijkse leven en geniet van het zand en het heerlijke briesje dat er vaak staat. Voorheen werd het kwartszand gebruikt voor aquariums en stranden aan de Costa Smeralda (oostkust van Sardinië), maar tegenwoordig mag dit niet meer.
 

5. Cala Luna, Dorgali

Nog zo’n verborgen strand. Houd je van wandelen, dan is dit echt een aanrader! De wandeling duurt ongeveer 2 uur, maar op het einde wordt u beloond azuurblauw water en op de achtergrond glooiende groene heuvels. Wat dit strand nou zo uniek maakt, is de grot. Vanuit de grot kijk je zo uit op het strand! Met recht dus één van de mooiste stranden van Sardinië. De accommodaties Agriturismo I Mandorli, Nascar Hotel en Su Gologone Experience Hotel bevinden zich in de buurt van dit strand.

mooi strand sardinie 

6. Spiaggia del Principe, Olbia

Dit strand is één van de highlights aan de mondaine Costa Smeralda. Hier verblijft de jetset van Europa en elk deel van het strand wordt gescheiden door rotsen. Het contrast van het witte strand en turquoise water is hier bijna surrealistisch; je waant je hier als een echte filmster! Het water is ondiep en daarom tevens een fijne plek om te gaan snorkelen. De hotels Hotel Airone, Country Hotel Tenuta Pilastru, Aldiola Country Resort en Hotel Parco degli Ulivi zijn een goede uitvalsbasis voor Spiaggia del Principe.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel