Alles over Sardinië

duiken snorkelen sardinie

Duiken en snorkelen op Sardinië: de beste tips

Ben je een liefhebber van duiken en snorkelen of zou je graag je duikbrevet willen halen, denk dan eens aan een vakantie op Sardinië. Dit prachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee heeft een fascinerende onderwaterwereld en is zeer geschikt om te duiken en snorkelen. Het kristalheldere water langs de Sardijnse kusten trekt ieder jaar heel veel duikliefhebbers naar het eiland.

Rond het hele eiland zijn prachtige locaties te vinden om te snorkelen en te duiken, maar vooral de Tavolara Marine Preserve in de buurt van Olbia is een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Je vindt hier spectaculaire wrakken met daartussen de meest exotische vissoorten, waaronder de barracuda.

Je hoeft geen tientallen meters diep te gaan, in Sardinië kun je al op enkele meters diepte een prachtig beeld van de onderwater wereld krijgen. Denk aan de buitengewone helderheid van het water in verschillende tinten en de bijzondere organismes die typerend zijn voor het Middellandse zeegebied. Al zwemmend tussen de rotsen en langs de koraalriffen, ervaar je pas echt de rijkdommen van deze onderwaterwereld. Je komt tijdens het duiken (of snorkelen) de meest uiteenlopende vissoorten tegen zoals tandvissen, zaagvissen en morenen. Achter elke rots ziet je wel iets zwemmen en uit elke kloof schieten vissen tevoorschijn. De onderwaterwereld is constant in beweging. Kortom, de perfecte locatie om te duiken is op Sardinië!

duiken sardinie 

Duikscholen op Sardinië

Dankzij de uitstekende omstandigheden om te duiken en snorkelen rond het eiland zijn er talrijke duikscholen te vinden, die mooie duiktochten aanbieden. De top 3 van de duikscholen is:

  1. Alpha Diving Center bij Golfo Aranci (binnen het uur te bereiken vanuit Hotel Airone, Hotel Parco degli Ulivi en Aldiola Country Resort)
  2. Fralomar bij Pula (dichtbij Hotel Costa dei Fiori)
  3. Costa Paradiso bij Popi (ongeveer een uur afstand van Country Hotel Tenuta Pilastru en Aldiola Country Resort)

Duiklocaties op Sardinië

Naast bovengenoemde duiklocaties en duikscholen zijn er nog veel meer mooie duik- en snorkelmogelijkheden. Bijvoorbeeld in de omgeving van Hotel Luci del Faro, Hotel Fiore di Maggio, Hotel Cala Caterina, Hotel La Baja, Nascar Hotel, Hotel Residence Rio Molas en Hotel Lucrezia. Het gebied Porto Conte, in de buurt van Alghero, kenmerkt zich door talloze kalkformaties. De Middellandse Zee vormt hierdoor veel holtes in de rotsen. Dat maakt dit gebied tot één van de favoriete duikplekken voor duikers die van grotten houden.
 


 

duiken sardinie

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel