Alles over Sardinië

bezienswaardigheden sicilie

Wat te doen op Sardinië

Het eiland Sardinië heeft vele schatten die het waard zijn om ontdekt te worden. Daarom geven we als Sardinië specialist graag een aantal leuke tips!
 

Watersporten

Om te beginnen heeft het eiland kilometers lange stranden en prachtige baaien, die vaak zo verlaten zijn dat je er in alle rust kunt ontspannen. Liefhebbers van watersport en duiken kunnen op Sardinië hun hart ophalen, want de onderwaterwereld is er schitterend.
 

Het binnenland van Sardinië

Maar ook als je op zoek bent naar de ruige natuur, heeft Voigt Travel een aantal goede tips. Wat dacht je van het bergachtige binnenland, met steile rotsen en diepe kloven? Breng een bezoek aan één van de grotten en spelonken en maak schitterende wandelingen in het Supramonte gebergte. Wie weet komt u herders tegen die met hun kudde schapen over de kronkelige paden trekken! Het binnenland van het eiland ademt nog een echte authentieke, Sardijnse sfeer. Op verschillende plekken vind je prehistorische bouwwerken die stammen uit het Bronzen Tijdperk, genaamd ‘nuraghe’. Deze torens van gestapelde stenen zijn onderling met muren verbonden en stammen uit 1300 v. C. Tip: breng ook een bezoek aan het hooggelegen stadje Aritzo, vanwaar je een fantastisch panoramisch uitzicht hebt op het binnenland.
 

Cultuur op Sardinië

Sardinië is echter ook een prima vakantiebestemming voor iedereen die van cultuur houdt. Bewonder de Nuraghe, de verdedigingsbouwwerken uit het Bronzen Tijdperk, breng een bezoek aan de druipsteengrotten van Neptunus of spreid je handdoek uit op één van de vele uitgestrekte stranden. Het binnenland van het eiland is het tegenovergestelde van de kust: ruw en bergachtig, maar uitermate geschikt om heerlijke wandelingen te maken. Steile rotspieken worden er afgewisseld door diepe kloven en grotten. Slenter gedurende een Sardinië vakantie door de smalle straatjes in steden als Oristano en Alghero, en stap naar binnen bij allerlei winkeltjes met typisch Sardijnse producten en souvenirs. De statige en elegante steden worden gekenmerkt door Spaanse architectuur en tellen tal van kerken en prachtige bouwwerken die schitterend zijn om te fotograferen.
 

Costa Smeralda

Geheel in contrast met het ongerepte hart van Sardinië, vind je aan de noordkust het plaatsje Costa Smeralda. Een kleurrijk schouwspel van luxe villa’s, prachtige jachten en vele dure bars en restaurants voert hier de boventoon. Eén van onze tips is om rond te struinen langs de weelderige etalages, die vol staan met luxe producten van Versace en Armani. Ook al blijft je portemonnee dicht, het is een prima tijdverdrijf.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel