Alles over Sardinië Klimaat en beste reisperiode

beste reistijd sardinie

Wat is de beste reistijd voor Sardinië?

Het klimaat op het eiland Sardinië is subtropisch. Dat wil zeggen dat de winters mild zijn en de zomers erg warm. In het midden van het eiland zijn bergen te vinden met toppen rond de 1800 meter. In de winter kan hier zelfs sneeuw vallen en is het op sommige plekken mogelijk om te skiën. Langs de kusten valt in principe geen sneeuw. Er zijn verschillende winden die het eiland beïnvloeden zoals de Mistral uit het noordwesten, die wel enkele dagen kan aanhouden. Ook kan de Scirocco, een warme föhnwind uit Afrika ervoor zorgen dat het erg warm wordt in met name Zuid-Sardinië. Het najaar wordt gekenmerkt door iets koelere dagen dan de zomer, maar de echte herfst begint pas in december. Vooral in het Zuiden van Sardinië blijft het aangenaam zelfs in de wintermaanden.

In maart en april, het vroege voorjaar op Sardinië, is de lente duidelijk zichtbaar. In deze maanden staat het landschap van Sardinië in bloei. De wilde bloemen zorgen voor een kleurrijk geheel en de jonge kruiden zorgen op hun beurt voor overweldigende geuren.

Het begin van de zomer -in mei en juni- heeft vaak heel aangename temperaturen overdag en soms wat koelere nachten. De grote stuwmeren in het binnenland zijn dan goed gevuld en de weilanden tussen de grillige granietrotsen langs de kust en in de bergen hebben vele schakeringen weelderig groen.

In de zomervakantie periodes ligt de gemiddelde temperatuur aan de kust tussen de 25°C en 30°C met mogelijke uitschieters in Augustus tot boven 35°C graden. ’s Zomers valt er langs de kusten praktisch geen regen.

beste reisperiode sardinie 

Wanneer naar Sardinië reizen?

Kortom, de beste reisperiode om Sardinië te bezoeken zijn de maanden mei, juni en september. De temperatuur ligt in deze maanden gemiddeld tussen de 21°C en 25°C. In juni valt er tussen de zes en dertig millimeter regen per maand. In mei en september ligt dit tussen de dertig en zestig. In augustus hebben de Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land. Kies als je de drukte en de warme zomertemperaturen wilt vermijden daarom voor een vakantie in het voor- of najaar.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel