Alles over Sardinië

agriturismo sardinie

Reizen langs agriturismo's op Sardinië

Als je het eiland Sardinië in zijn puurste vorm wilt beleven, kies je als verblijf voor een agriturismo. Je logeert dan in een mooi appartement of vakantiehuis, dat meestal van origine een oude boerderij is.
 

Luxe verblijf op het platteland

De meeste agriturismo’s bevinden zich op schitterende locaties, bijvoorbeeld vlak aan zee of in het prachtige, bergachtige binnenland van Sardinië, ver van de grote en drukke hotels. Vaak worden ze gerund door een familie die er alles aan doet om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Een agriturismo kenmerkt zich door het eenvoudige plattelandse leven en telt een klein aantal comfortabele kamers, meestal in boerenstijl, die wel in alle gemakken voorzien zijn. Vaak beschikt de accommodatie over een heerlijk zwembad waar je in alle rust kunt genieten van de vakantie, zonder animatie en grote groepen mensen. Het is een kleinschalige accommodatie waar je de batterij weer prima kunt opladen nadat je overdag de prachtige steden en natuur van Sardinië hebt ontdekt.
 

Typisch Sardijnse gerechten

’s Avonds kan je in de agriturismo genieten van een heerlijk diner dat meestal door de gastheer zelf wordt bereid. Een menukaart ontbreekt, want de pot schaft elke dag iets anders. Schuif aan en laat je typisch Sardijnse producten voorschotelen; huisgemaakte olijfolie en wijn van de druivenranken in de achtertuin, Italiaanse kazen en vele lekkernijen waar de streek bekend om staat. Een agriturismo is de ideale plek om het échte Sardijnse leven te ervaren en informatie in te winnen over de streek; de gastheer en gastvrouw vertellen je met alle liefde vol trots over hun eiland. Perfect om juist díe plekjes te ontdekken die nog niet zijn ontdekt door het massatoerisme.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel