Noord-Scandinavië

Noord-Scandinavië

Onvergetelijke reizen naar Noord-Scandinavië in de zomer én winter

noord scandinavie vakantie

Marloes Meijer: Noord-Scandinavië specialist Voigt Travel

Vakantie Noord-Scandinavië in de zomer én winter

"Op vakantie naar Noord-Scandinavië? Bij Voigt Travel, dé specialist in avontuurlijke reizen naar het noorden van Scandinavië ben je aan het juiste adres. Wij kennen de bestemming écht. Of het nu Noorwegen, Zweden, Finland, Lapland of Spitsbergen is, wij spreken altijd uit eigen ervaring. We kennen deze regio boven de poolcirkel als onze broekzak en kunnen je dus ook alles vertellen over waar je wel en juist niet naartoe zou moeten voor een onvergetelijke reis. Kies je voor een Noord-Scandinavië vakantie, dan kun je niet alleen kiezen tussen de zomer en winter, ook in het vervoer ben je vrij. Met Voigt Travel sta je dankzij de rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam zonder overstap al binnen 3 uur op de poolcirkel. Maar reizen met eigen auto kan natuurlijk ook. Wat je keuze ook is, onze reisspecialisten helpen je graag!"
Klik hieronder op je favoriete bestemming voor ons uitgebreide aanbod.

 • Middernachtzon
  Scandinavië zomer vakantie scandinavie
 • Winterwonderland
  Lapland winter lapland reizen
 • Noorse fjorden
  Noord-Noorwegen winter noorwegen winter
 • Svalbard
  Spitsbergen winter spitsbergen reizen

Zomervakantie in Noord-Scandinavië

Noord-Scandinavië, een bestemming om van te watertanden. Wie kent de prachtige foto’s van de diepe en hoge fjorden in Noorwegen niet? Bijvoorbeeld van de Lofoten, waar walvissen graag geziene gasten zijn. Maar deze regio heeft nog veel meer pareltjes die minder bekend zijn. Neem de eilandengroep Vesterålen, waar de parelwitte stranden meer doen denken aan het Caribische gebied dan aan Noord-Europa. Ook Senja is een stop waard. Niet voor niets wordt dit eiland ook wel gezien als Noorwegen in het klein.

Maar Noord-Scandinavië is natuurlijk veel meer dan alleen Noorwegen. Wat te denken van het noorden van Finland en Zweden, een regio die beter bekend is als Lapland. Bij Lapland wordt vooral aan de winter gedacht, maar de zomer is minstens net zo mooi. Avonturiers die van een actieve vakantie houden kunnen hier hun hart ophalen. Raften, hiken, mountainbiken, het is een greep uit de activiteiten. Boven de poolcirkel geniet je in de zomer bovendien van de Middernachtzon, wat betekent dat de zon 24 uur per dag boven de horizon blijft. Nog meer waar voor je geld dus!
 

Winterreizen naar Noord-Scandinavië

Welke bestemming je in de winter in Noord-Scandinavië ook bezoekt, overal heb je kans om het magische noorderlicht te zien. Of het nou Lapland, Noord-Noorwegen of Spitsbergen is. Hoewel het noorderlicht een natuurverschijnsel is en dus altijd afhankelijk blijft van de juiste weersinvloeden, kun je er wel alles aan doen om de randvoorwaarden zo gunstig mogelijk te maken. De belangrijkste is dat je op een plek moet zijn waar geen sprake is van zogenaamde ‘lichtvervuiling’. Op alle bestemmingen in Noord-Scandinavië kan aan die voorwaarden worden voldaan. Wil je de kans vergroten op het noorderlicht, kies dan voor een speciale noorderlichtreis.

Naast het noorderlicht zijn er in de winter in Noord-Scandinavië nog veel meer leuke activiteiten te ondernemen. Ga bijvoorbeeld mee op een huskysafari, sneeuwscootertocht of probeer het sneeuwschoenwandelen eens uit. Liefhebbers van skiën en wintersport zijn in Lapland aan het juiste adres. Wil je een keer bultruggen, potvissen, orka's en dolfijnen zien? In de wateren van Noord-Noorwegen zijn ze in de winter veelvuldig te vinden. De doorgewinterde Scandinavië reizigers gaan naar Spitsbergen, ook wel Svalbard genoemd. Maak uitdagende sneeuwscootertochten naar Russische nederzettingen en met een beetje geluk spot je de ijsbeer!
 

 

Staat je favoriete reis er niet tussen? Bij Voigt Travel is het uiteraard ook mogelijk om een Noord-Scandinavië vakantie naar wens samen te laten stellen. In de winter én zomer. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden via 035 - 699 0322 of stuur een e-mail naar info@voigt-travel.nl.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel