Senja in de winter
Senja Een ongerepte kust, hoge bergen en idyllische uitzichten

Senja in de winter

Senja is het een-na-grootste eiland van Noorwegen en niet de minste. Het is een walhalla voor outdooractiviteiten en haar ruige kust, omringd door bergen, zorgen voor weerzinwekkende uitzichten. Het wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd, juist omdat je hier een veelzijdig landschap vindt. Een aantal van onze Noorwegen rondreizen brengen je per ferry naar dit bijzonder eiland en wij vertellen je graag wat je hier allemaal kunt beleven.
 

Het paradijs voor activiteiten

Senja heeft diepe fjorden, hoge besneeuwde bergen en prachtige uitkijkpunten. Ideaal dus om er te voet op uit te gaan via de vele wandelroutes! er liggen talloze routes op Senja, de meest iconische bergen van de Husfjellet, Hesten en Segla. Natuurlijk is het wel afhankelijk van het weer of je route begaanbaar is, dus laat je ter plekke adviseren. Die bergen kun je natuurlijk ook iets actiever ontdekken, zoals op de ski's. Off-pisteskiën is de Noren niet vreemd en je kunt een dag(deel) met ze op pad. De ruige toppen met eigen ogen zien, is natuurlijk iets wat je wilt als je op Senja bent!

Liever wat meer ontspannen de fjorden verkennen? Ga dan op Wildlife safari. Je vaart richting de Bergsfjorden, rakelings langs de majestueuze bergen en witte zandstranden. Onderweg kun je allerlei wild spotten, zoals zeehonden, zeearenden en zeevogels.

wandelen senja winter 

Noorderlicht spotten op Senja

Senja ligt boven de poolcirkel; je zit dus behoorlijk in het noorden! Je hebt dus kans om het noorderlicht te spotten als de omstandigheden goed zijn. Je kunt ook met een gids op sneeuwschoenwandeltocht om het noorderlicht te zien. Luister naar het geluid van de stilte terwijl het groene, dansende gordijn boven de hangt. Een waanzinnige ervaring. Je kunt dit bijboeken bij je reis.

noorderlicht boven senja

Vissersdorpen bezoeken

Op het eiland vind je veel afgelegen, knusse vissersdorpjes. Leuk om met een huurauto te ontdekken, of tijdens een wandeling! Je kunt bijvoorbeeld naar Mefjordvær of Bøvær.

senja fjord

Hoe kom je op Senja?

Voigt Travel heeft een aantal reizen in Noord-Noorwegen die je naar Senja brengen. Een boottocht is natuurlijk onvermijdelijk. Soms is deze overtocht bij je reis inbegrepen, soms dien je deze zelf nog te regelen. Dit zijn de reizen die je naar Senja brengen:
 

Een 8-daagse reis die het gezellige Tromsø en het idyllische Senja combineren. Een prachtige reis om de diepe fjorden met eigen ogen te zien! Een 8-daagse reis met huurauto met panoramische uitzichten en verblijf in parels van Noorwegen.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel