Nazomeren in Noord-Scandinavië

Geniet van spectaculaire kleuren en noorderlicht

nazomer scandinavie

herfst scandinavie

Ruben Weytjens: Noorderlicht specialist Voigt Travel
 

"Dit is absoluut de beste reistijd"

"Wat maar weinig mensen weten, is dat augustus en september de ideale maanden zijn voor een vakantie in het noorden van Scandinavië. Juist in de nazomer en de vroege herfst laat het Arctisch gebied zich van haar mooiste kant zien en heb je de meeste kans om het noorderlicht te spotten, dus waar wacht je nog op?!"
 

Individuele rondreizen naar het noorderlicht

Dit zijn de Scandinavië vakanties die zo zijn samengesteld dat je volop kunt genieten van een explosie aan herfstkleuren en extra veel kans op noorderlicht.
 

  • Beste garantie 8 dagen, v.a. € 1.395 p.p. Noorderlicht Avontuur Ruka scandinavie nazomer reis
  • Noorderlicht spotten 8 dagen, v.a. € 1.075 p.p. Noorderlicht break fly & drive nazomer finland vakantie
  • Typisch Fins 8 dagen, v.a. € 1.695 p.p. Ruska in de nationale parken herfstvakantie noord-europa
  • Alle hoogtepunten 15 dagen, v.a. € 1.875 p.p. Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

Groepsreis boeken naar het noorderlicht

Het Finse woord voor herfst is ruska en in de ruska tijd laat Lapland zich van haar mooiste kant zien. 's Nachts is het weer donker en dus kan er weer op noorderlicht gejaagd worden. De beste kans maak je als je meegaat op een groepsreis met een noorderlicht expert als reisleider.
 

  • Groepsreis 8 dagen, v.a. € 1.985 p.p. Noorderlichtreis Ruska groepsreis herfst scandinavie

Kamperen en camperreizen in de nazomer

Wil je alle vrijheid en zelf je route bepalen, ga dan kamperen of boek een camperreis. Je vliegt in nog geen drie uur naar Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Daar staat een huurauto met kampeeruitrusting voor je klaar of een stoere camper. Kies de mooiste plekken uit om te gaan staan en kijk vanuit je bed naar de sterren en het noorderlicht, hoe koel is dat?
 

  • Camper 15 dagen, v.a. € 1.695 p.p. Camper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland camper scandinavie nazomer
  • Camper 22 dagen, v.a. € 2.195 p.p. Camper Compleet Noord-Noorwegen en Lapland camper herfst
  • Kamperen 8 dagen, v.a. € 795 p.p. Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland kamperen herfst
  • Kamperen 15 dagen, v.a. € 1.185 p.p. Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland nazomer kamperen

Noorderlicht in de nazomer

Na een zomer vol van licht maakt het noorden van Finland, Zweden en Noorwegen zich half augustus langzaam op voor een lange winter. En dat zullen we weten ook! Voordat de kou echt doorzet, hult het noordelijke landschap zich voor een paar weken in spectaculaire herfsttinten. De tempartuur schommelt tussen de 10°C en de 15°C, er zijn vrijwel geen muggen meer dus dit is de ideale tijd om veel buiten te zijn. Maak mooie wandel- en fietstochten, pluk bessen en paddenstoelen en picknick bij het kampvuur. De berken kleuren goudgeel, de mossen dieprood en de avondzon legt een prachtige oranje gloed over de heuvels. 's Avonds is het nog lekker lang licht maar wanneer de duisternis zich aandoet, verschijnt het noorderlicht ook weer aan de hemel. De kans dat je het kan zien is statistisch en wetenschappelijk gezien het grootst als de zon loodrecht boven de evenaar staat, rondom de Equinox van september. Het mooie van deze tijd is dat je niet bij -20◦ C in de kou hoeft te staan om het te zien! En omdat er nog geen sneeuw ligt, is het buiten aardedonker, er is namelijk geen reflectie op de sneeuw. Zo kun je ook bij zwak noorderlicht al veel meer zien dan in de winter, ook met het blote oog. Geweldig toch?! 


Nazomer reizen boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod van Scandinavië reizen in de zomer. Elke reis is uitstekend verzorgd en altijd gecombineerd met verblijf in comfortabele hotels, kleinschalige guesthouses of een bungalow met sauna. Je kunt er bijzondere excursies bij boeken, zoals een begeleide wandeltocht met gids, een kajaktocht, een walvissafari, wandelen met husky’s of een bezoek aan de rendieren.

Of je nu kiest voor een vakantie met eigen auto of een fly & drive reis, alle vertrekdata voor deze Finland, Zweden en Noorwegen vakanties lopen vanaf half juni tot eind september. Kies voor een vertrekdatum in augustus of september als je noorderlicht wilt spotten en genieten van het Indian Summer gevoel.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel