Noorderlichtreis Ruska

Beleef het gouden seizoen in de herfst van Fins Lapland

noorderlichtreis-ruska-header

Noorderlichtreis Ruska

De intense periode van de herfstkleuren - of "Ruska", zoals de Finnen het zelf noemen - is een spectaculair natuurverschijnsel dat alle mossen, heide en bladeren in kleurrijke tinten verft. De Ruska is voor de Finnen als een melancholisch afscheid van de lange zomerdagen en een vooruitblik op de donkere en koude winter die voor de deur staat. Het momentum van deze reis is perfect. De weken rondom de zonnewende (23 september – ook wel equinox genoemd) zijn statistisch de beste dagen van het jaar om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Het absolute hoogtepunt van de Ruska varieert van jaar tot jaar, maar mid-september is over het algemeen een veilige gok. Beleef dit brede scala aan tinten van groen, kastanjebruin, blauw, rood en geel, terwijl het noorderlicht aan de hemel danst. Noorderlichtexpert Ruben Weytjens neemt u graag mee naar onze geliefde Luosto en Salla!

Uw 8-daagse Noorderlichtreis Lapland in het kort
Wie echt het noorderlicht wil zien laat niets aan het toeval over. Reis mee met Ruben Weytjens, dé noorderlichtexpert van de Benelux. Met een rechtstreekse vlucht landt u in Rovaniemi. Hier, midden op de poolcirkel, ontmoet u de reisleider en medereizigers en reist u met een korte transfer naar het kleine dorpje Luosto. Perfect om op jacht te gaan naar het noorderlicht. Hier zult u heerlijk ontspannen in de gezellige Silver Pine cabins, met privé sauna. De volgende dag maakt u een mooie dagtocht naar de Lampivaara heuvel en bezoekt u daar de amethistmijn, en maakt u een indrukwekkende wandeling door de mystieke Iso Kuru. Na drie nachten in Luosto reist u oostwaarts naar de Russische grens, waar u in het prachtige Sallatunturi in een privé bungalow met sauna verblijft. De wildernis rondom Salla nodigt uit om mooie activiteiten te beleven, door goudgekleurde bossen en langs indrukwekkende canyons. Zoals een speciaal programma in de wildernis waarbij de wildernisgids u alle tips and tricks leert, de rendieren ontmoet en gaat dineren in de wildernis. Ook een bezoek aan het Nationaal Park Oulanka staat op het programma. Elke dag zal Ruben een briefing doen van de noorderlichtkansen voor de aankomende avond. Hij weet de beste plekken om het met u te fotograferen!

Extra gids: astronoom en natuurfotograaf Joris van der Maarel!
Tijdens deze reis zal ook amateurastronoom en natuurfotograaf Joris van der Maarel aanwezig zijn. Voor reizigers met speciale interesse in fotografie is zijn aanwezigheid een absolute meerwaarde. Joris zal tijdens de week ruimte creëren voor 'lightpainting', glazenbol fotografie en macrofotografie. Ook neemt hij een kleine telescoop mee om de arctische sterrenhemel te bestuderen.

Verzorging
U verblijft:

 • 3 nachten in Luosto in een bungalow met privé sauna op basis van halfpension
 • 4 nachten in Salla in een bungalow met privé sauna op basis van halfpension


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Gratis NoorderlichtApp

Highlights

 • Noorderlicht jagen met Ruben Weytjens
 • Dagexcursie naar Lampivaara en Iso Kuru
 • Speciaal rendierprogramma
 • Alle survivalskills leren van een wildernisgids
 • Zalm eten bij het open vuur
 • Dagtocht naar het Oulanka Nationaal Park
 • Verblijf in bungalows in Salla en Luosto met privé sauna
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • September
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies Luosto, Salla en Oulanka National Park
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Ruska

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u van Rotterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Hier w...

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u van Rotterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Hier wordt u opgewacht door uw reisleider Ruben Weytjens. U vervolgt de reis naar het dorpje Luosto in Centraal Lapland, terwijl Ruben u in de bus uitgebreid zal bijpraten over de natuur in Lapland en de noorderlichtkansen voor deze avond en misschien al de komende avonden. Na ca. 1,5 uur komt u aan bij uw eigen Silver Pine Cabin; authentieke blokhutten opgetrokken uit hele boomstammen. Met een voortreffelijk bed, een romantische open haard en uiteraard een privé sauna! In de avond geniet u van een dinerbuffet in Hotel Luostotunturi Ruben zal een korte rondleiding geven door Luosto, zodat u precies weet waar aankomende avond de beste noorderlicht observatieplekken zijn. Diner en overnachting in Luosto.
Transfertijd luchthaven Rovaniemi - Luosto: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op avontuur door de heuvels van Luosto

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten. Zeker in het prachtige Luosto! Vandaag staat er een ...

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten. Zeker in het prachtige Luosto! Vandaag staat er een geweldige activiteit op het programma: een dagtocht naar de magische Lampivaara heuvel met de amethistmijn en de fotogenieke Iso Kuru kloof. Op de Lampivaara heuvel – met een prachtig uitzicht over de Lapse taiga – zoekt u naar uw paarse amethist gelukssteen en krijgt u een smakelijke lunch aangeboden. In de middag reizen we per bus verder naar het indrukwekkende Iso Kuru. U heeft het gevoel op een geheime en verscholen plek te zijn beland, wat tezamen met het mystieke landschap een erg bijzonder gevoel geeft. 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtvoorspelling en is de kans groot dat u weer gaat noorderlichtjagen. Diner en overnachting in Luosto.
Duur programma: ca. 7-8 uur (afhankelijk van weercondities)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag in Luosto

Na het ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi bepaalt u vandaag helemaal zelf uw dagindeling! Een stev...

Na het ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi bepaalt u vandaag helemaal zelf uw dagindeling! Een stevige wandeling maken rond de Luostotunturi met moerassen en kleine vennetjes en daarna heerlijk ontspannen in de sauna van de bungalow, terwijl het vuur in de open haard knettert. Misschien even een wat rust pakken, en batterijen opladen, voordat na het diner er weer gejaagd wordt op het noorderlicht. Diner en overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar uw volgende locatie: Sallatunturi!

Na het laatste ontbijt in restaurant Luostotunturi is het tijd om Luosto gedag te zeggen. We verplaa...

Na het laatste ontbijt in restaurant Luostotunturi is het tijd om Luosto gedag te zeggen. We verplaatsen ons vandaag naar Sallatunturi, een prachtig klein dorpje midden in de wildernis nabij de Russische grens. Na ca. 2 uur komt u aan bij de Sallatunturin Tuvat bungalows. Wederom met open haard en een privé sauna! In de middag heeft u eerst even alle tijd om kennis te maken met Sallatunturi. Ga lekker rondwandelen door de bossen of over de planken bij het moeras. In de avond geniet u van een dinerbuffet in Restaurant Kiela en gaat u uiteraard met Ruben weer op jacht naar het noorderlicht! Diner en overnachting in Salla.
Transfertijd Luosto - Sallatunturi: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Een dag in de wildernis

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant van Sallatunturin Tuvat neemt een gids van ...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant van Sallatunturin Tuvat neemt een gids van het Salla Rendierpark u mee de bossen in. Wilt u weten hoe het is om te overleven in de wildernis? Hoe te navigeren of hoe een vuur te maken? Hoe een maaltijd boven het open vuur te bereiden? Met een kleine backpack met de noodzakelijke spullen. Het lezen van de kaart en het plannen van de route is de eerste uitdaging voordat u dieper het bos in gaat. Gedurende de route oefent u verschillende survival vaardigheden, zoals het gebruiken van een bijl of een mes. In het bos zal hij ook zijn rendieren bijeen roepen. Hij leert u alles over deze bijzondere arctische dieren en het leven op een rendierhouderij. Aan het einde van de middag worden grote moten zalm aan een stuk hout gespijkerd om langzaam te garen bij het vuur. U zult genieten van een wel heel bijzonder windernis diner!
Langzaam aan naderen wij de equinox. Een onbewolkte hemel kan al snel resulteren in prachtig noorderlicht. Houd er rekening mee dat gedurende deze week het goed zou kunnen vriezen. En misschien bent u getuige van het eerste sneeuw. U overnacht in Salla.
Duur programma: ca. 9 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

In de ochtend staat er weer een uitgebreid ontbijtbuffet klaar in het Kiela restaurant. Een heerlijk...

In de ochtend staat er weer een uitgebreid ontbijtbuffet klaar in het Kiela restaurant. Een heerlijke vrije dag vandaag in de wildernis! Boek optioneel een kano-excursie of ga lekker op je eigen gemak wandelen en fotograferen in de natuur. Lees uw boek uit bij een knapperende open haard, na een bezoekje aan uw eigen sauna. Ruben zal u weer alles vertellen over de noorderlichtkansen voor deze avond. Diner en overnachting in Salla. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Oulanka Nationaal Park

Na het ontbijt is het tijd om met een gids van het Salla Rendierpark te vertrekken naar é&eac...

Na het ontbijt is het tijd om met een gids van het Salla Rendierpark te vertrekken naar één van de mooiste Nationale Parken van Europa: Oulanka. Per transferbus reist u naar Savilampi om te hiken naar de Oulanka canyon; een schitterende plek om foto's te maken tijdens de Ruska tijd. Daarna neemt de bus u mee naar Kiutaköngäs National Park centrum; het startpunt voor een gemakkelijke wandeling langs de rivieroever met stroomversnellingen. Aan het begin van de middag organiseert de gids een picknick bij het open vuur. Aan het einde van middag arriveren we weer in Salla. Hopelijk danst na het diner het noorderlicht weer aan de hemel! Overnachting in Salla.
Duur programma: ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het laatste ontbijt vertrekt u halverwege de ochtend met een koffer vol belevenissen per transfer...

Na het laatste ontbijt vertrekt u halverwege de ochtend met een koffer vol belevenissen per transferbus terug naar luchthaven Rovaniemi voor een rechtstreekse vlucht terug naar Nederland. Terveitsin Suomi! Voor altijd verliefd op de Ruska...
Transfertijd Sallatunturi - luchthaven Rovaniemi: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Op avontuur door de heuvels van Luosto
Dag 3 Vrije dag in Luosto
Dag 4 Naar uw volgende locatie: Sallatunturi!
Dag 5 Een dag in de wildernis
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Oulanka Nationaal Park
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Excursies

Maak uw groepsreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien noodzakelijk)
 • ​Volledige uitrusting (indien noodzakelijk)

salla-zomer-excursies-extra

Excursies Salla (inbegrepen)

salla-zomer-excursiedag-inbegrepen

Excursiedag Salla (inbegrepen)

Een onvergetelijke dag bij het Salla Rendierpark. De lokale gids neemt je mee in het leven van de rendierhouder in de wildernis. Leer de vaardigheden om te kunnen overleven in de wildernis. Nadat je genoten hebt van een heerlijke wildernislunch roept je met de gids de rendieren bijeen. Sluit de dag af met een bijzonder smakelijk wildernis diner met zalm bij het open vuur!

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 9 uur (inclusief transfers)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
salla-zomer-excursiedag-oulanka-inbegrepen

Excursiedag Oulanka National Park (inbegrepen)

Oulanka National Park is een bezoek meer dan waard. Dit grote park aan de Russische grens is een eldorado voor wandelaars en fotografen. Met de gids volgt u mooie wandelpaden langs diverse canyons en stroomversnellingen. Uiteraard wordt boven het vuur een lunch bereidt.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 7-8 uur (inclusief transfers)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-wildernisovernachting-tuohenlusikka

Ruska Wildernisovernachting Tuohenlusikka

Gaat u de uitdaging aan? Maak uw reis nog bijzonderder door de meest ultieme Middernachtzon ervaring te beleven bij de Tuohenlusikka wilderniscabin. Het water drinkt u uit het meer, de wildernisgids zorgt voor een verrukkelijk diner en de sauna wordt voor u opgestookt. In een echte Finse wilderniscabin brengt u de nacht door en slaapt in een gemeenschappelijke ruimte op matjes. Zijn de nachten al aan de frisse kant? Dan zorgt de houtkachel voor de warmte. Een unieke en onvergetelijke ervaring, in een oorverdovende stilte onder de Middernachtzon!

 • Prijs: € 149 per persoon
 • Duur: ca. 14 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimaal 2 deelnemers (uitgevoerd door Sallan Poropuisto)

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Droomreis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Midzomernachtreis Lapland en Noorwegen

  midzomernachtreis-lapland-noorwegen-thumb
 • Op zoek naar rust
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.795 p.p.

  Meditatiereis Isokenkäisten Klubi

  meditatiereis-isokenkaisten-klubi-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie