Meditatiereis Isokenkäisten Klubi

Voel de stilte, de rust, het gevoel van ruimte en de vrijheid in Lapland

meditatiereis-isokenkaisten-klubi-header

Meditatiereis Isokenkäisten Klubi

Deze meditatiereis in september geeft u een ervaring die u nooit zult vergeten. Vind totale rust in uzelf en in de omgeving van oeroude Finse bossen en meren, afgelegen, ver van drukte maar met alle comfort. Leer hoe u deze rust mee kunt nemen in uw dagelijkse leven als u weer thuis bent.

De stilte, de rust, het gevoel van ruimte en vrijheid zoals u dat ervaart in de Finse bossen, hoe geweldig zou het zijn als u dat vaker kunt ervaren? Niet alleen in de natuur, maar waar u ook bent. Dat is mogelijk, want die serene rust is ook aanwezig in onszelf. Alleen zijn wij deze rust door onze dagelijkse bezigheden, stress, verplichtingen en een druk hoofd, vaak kwijtgeraakt. Tijdens deze meditatiereis komt u er weer mee in contact en leert u hoe u deze rust kunt ervaren in een druk leven.

U leert de eerste vier technieken van Ascension meditatie. Dit zijn krachtige en simpel toepasbare technieken die u direct in contact brengen met een ervaring van innerlijke rust en tevredenheid. Op elk gewenst moment: tijdens werk, in contact met anderen, in het verkeer of tijdens een activiteit. Het helpt u om beter en makkelijker om te gaan met de omstandigheden in uw leven. Of u nu meer rust wilt, beter wilt slapen, uw relatie met anderen wilt verbeteren, Ascension meditatie is een tool die u kan helpen. Deze meditatie vereist geen bepaalde zithouding, noch geloof. 

De meditatiecursus wordt gegeven door de twee moderne monniken Sattwa (Satu Karjalainen-Klaver) en Prema Devi (Katja Wognum). Ze hebben jarenlange ervaring met deze meditatie praktijk en het lesgeven daarvan in Nederland en in het buitenland. Sattwa komt oorspronkelijk uit Finland en weet vanuit haar eigen ervaring hoe prachtig en krachtig het is om omringd te zijn door pure, wilde en ruige natuur zoals in Kuusamo, Finland. Haar droom is om u de puurheid en stilte van de natuur te laten zien, voelen en ervaren en hoe deze ervaring de reis naar innerlijke stilte en puurheid kan steunen.

Sattwa is een ervaren specialist in de gezondheidszorg. Van oorsprong een oncologieverpleegkundige en als natuurgeneeskundig therapeut heeft ze een brede kennis over holistische welzijn en het belang van balans tussen lichaam, geest en ziel. Prema Devi komt uit Amsterdam en heeft jarenlang als stewardess voor de KLM gewerkt. In die tijd zocht ze al naar iets wat haar meer rust in het hoofd kon brengen en zo is zij in 2003 bij Ascension uitgekomen. In 2008 werd ze Ishaya monnik en leraar en heeft vervolgens de Ascension meditatie stroming in Nederland opgezet. Momenteel is ze ‘full-time monnik’: geeft les in ascension, schrijft haar eerste boek en coacht mensen in het bedrijfsleven.

Tijdens deze week kunt u eenmaal gebruik maken van de rooksauna, inclusief gezichtsmasker en zeep en shampoo. Ook wordt er eenmaal saunayoga georganiseerd. Saunayoga is gebaseerd op variërende yogastijlen en wordt gedaan in een sauna van 50°C. De aangename warmte neemt direct spanningen in de spieren weg. Duur saunayoga 30-45 minuten.

Er is natuurlijk veel ruimte voor (stilte) wandelingen in de natuur, bessen en paddenstoelen plukken en bij een kampvuur zitten. En wie weet, krijgen we de mooiste en het meest spectaculaire show van het noorderlicht te zien tijdens deze magische reis. Statistisch blijkt eind september het beste tijd ervoor te zijn!
Als u weer thuis bent na deze meditatiereis, kunt u ook van gratis follow up en begeleiding genieten door Ascension leraren en zelfs deze cursus gratis herhalen, overal in de wereld.

Meer informatie over Ascension meditatie:
www.thebrightpath.nl

Meer informatie over Satu Karjalainen-Klaver:
www.sattwanu.nl

Meer informatie over Katja Wognum:
www.premadevi.com

Highlights

 • Authentieke rooksauna
 • Volledig tot rust komen
 • Goed eten
 • Ongerepte wildernis
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Volpension
 • September
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
satu-karjalainen-klaver-katja-wognum

Satu Karjalainen-Klaver en Katja Wognum

Reisleiders meditatiereis

Een ervaring om nooit te vergeten

Meditatiereis Isokenkäisten Klubi

Een unieke manier om u volledig te kunnen ontspannen en iets te leren waarvan u de rest van uw leven plezier kunt hebben.

De Ishayas' Ascension meditatiecursus dient als basis voor het programma van deze week. Het bestaat uit een aantal eenvoudige meditatietechnieken om over beperkende overtuigingen en belemmerende gedachten heen te stappen en te leven zoals u graag zou willen. Deze technieken gaan niet uit van een geloof en kunnen gemakkelijk door iedereen worden beoefend, ongeacht leeftijd of culturele achtergrond. Ze brengen u naar een directe ervaring van innerlijke rust, vrijheid en plezier. Er is volop ruimte om te genieten van de rust, de oorverdovende stilte en de ongerepte wildernis in Lapland: wandelen, bij het kampvuur zitten, stilte, bezinning, gesprekken, puurheid, samenzijn en wie weet, het noorderlicht!

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

In de ochtend vliegt u van Rotterdam The Hague Airport zonder overstap naar Rovaniemi in Fins Laplan...

In de ochtend vliegt u van Rotterdam The Hague Airport zonder overstap naar Rovaniemi in Fins Lapland. Op de luchthaven ontmoet u de meditatiedocenten en uw medereizigers. U wordt per bus naar de lodge Isokenkäisten Klubi gebracht, helemaal in het oosten van Lapland. Bij aankomst heeft u alle tijd om zich te installeren en deze idyllische plek alvast te gaan verkennen.
Transfertijd Rovaniemi – Isokenkäisten Klubi: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Waardering

Na het ontbijt start u met de Ishayas Ascension meditatiecursus. Eerst krijgt u de theorie; hoe werk...

Na het ontbijt start u met de Ishayas Ascension meditatiecursus. Eerst krijgt u de theorie; hoe werkt het en wat zijn de voordelen ervan? U leert hoe uw gedachten uw dagelijks leven beïnvloeden en hoe u door meditatie meer rust in uw hoofd krijgt. U begint met de eerste, meest fundamentele Ascension meditatietechniek die gebaseerd is op waardering. Het brengt uw aandacht moeiteloos terug naar het hier en nu waardoor u direct meer ontspanning ervaart. 
Duur meditatieprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 De diepste innerlijke rust

U begint de dag met een aantal oefeningen en daarna gaat u verder met de theorie over hoe Ascension ...

U begint de dag met een aantal oefeningen en daarna gaat u verder met de theorie over hoe Ascension gebruik maakt van de natuurlijke functies van ons lichaam en onze geest om tot de diepste innerlijke rust te komen. De tweede techniek, de dankbaarheidstechniek, helpt u om het idee los te laten dat er iets mis is met ons lichaam en de wereld om ons heen. Hoeveel van onze tijd besteden we aan oordelen en kritiek hebben? Het loslaten van deze overtuiging stelt ons open voor een geheel andere levenservaring. Tijdens een stiltewandeling brengt u deze techniek meteen in praktijk in de prachtige natuur bij Isokenkäisten Klubi.
Duur meditatieprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Liefdestechniek

Na de gezamenlijke meditatie is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. Verder leert u ov...

Na de gezamenlijke meditatie is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. Verder leert u over hogere staten van bewustzijn, dit is waar Ascension om draait. Ook leert u de liefdestechniek, de derde Ascension meditatietechniek. Veel mensen vinden deze techniek de mooiste, meest ontspannende en met de meeste impact: het helpt u om meer liefde en acceptatie voor onszelf en anderen te ervaren. U oefent met alle drie technieken die u tot nu toe heeft geleerd en zoals de meeste Finnen doen op zaterdag, gaat u vanavond ook genieten van de sauna. Een traditionele Finse rooksauna, een unieke en oeroude reinigingstraditie voor het lichaam en geest. Maak gebruik van het zelfgemaakte gezichtsmasker en kom tot totale ontspanning!
Duur meditatieprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De cognitie techniek

Vandaag maakt u kennis met de krachtigste meditatietechniek van alle vier, de cognitie techniek. Dez...

Vandaag maakt u kennis met de krachtigste meditatietechniek van alle vier, de cognitie techniek. Deze techniek bevat de essentie van de eerste drie Ascension technieken en verbindt ze. Er wordt langer gemediteerd, ongeveer twee tot drie uur aan een stuk. Tijdens deze sessie krijgt elke cursist de cognitie techniek een op een aangeleerd. Een unieke kans om zoveel tijd te hebben om in stilte de meditatie te ervaren. Daarna is ruim de tijd om alle aspecten van Ascension meditatie nog eens door te nemen en vragen te beantwoorden. Nu beheerst u alle vier de technieken van Ascension meditatie die samen de First Sphere cursus vormen. Gefeliciteerd! Het is een geschenk voor het leven.
Duur meditatieprogramma: ca. 6-7 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Saunayoga

Er wordt samen geoefend met de nieuw geleerde meditatietechnieken. Zoals altijd is er ruimte voor vr...

Er wordt samen geoefend met de nieuw geleerde meditatietechnieken. Zoals altijd is er ruimte voor vragen en om ervaring te delen. Verder kunt u helemaal in balans komen door actief te ontspannen en volop te genieten van de omgeving. U kunt extra’s boeken (tegen betaling) als Nordic Walking, een outdoor picknick, een massage of een van de andere extra’s.
In de avond is er een bijzondere sessie saunayoga, onder leiding van een gecertificeerde docent. Deze vorm van yoga is hier ontwikkeld… waar anders! 
Duur meditatieprogramma: ca. 1,5 uur
Duur saunayoga sessie: ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Wandeling in Kuntivaara

Opnieuw begint u de dag met gezamenlijke meditatie. Zo maakt u zich de technieken echt eigen en bent...

Opnieuw begint u de dag met gezamenlijke meditatie. Zo maakt u zich de technieken echt eigen en bent u ook terug in Nederland in staat om ze te gebruiken, in elke situatie! Natuurlijk is er weer ruimte voor ontspanning, bezinning, van de natuur genieten en samenzijn. Ook staat er (optioneel) een wandeling in natuurreservaat Kuntivaara op het programma.
Duur meditatieprogramma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer in alle stilte wakker worden en aan het ontbijt. Daarna stapt u in de bus...

Nog één keer in alle stilte wakker worden en aan het ontbijt. Daarna stapt u in de bus voor de transfer naar Rovaniemi airport en vliegt u terug naar Rotterdam The Hague Airport, een bijzondere levenservaring rijker! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Waardering
Dag 3 De diepste innerlijke rust
Dag 4 Liefdestechniek
Dag 5 De cognitie techniek
Dag 6 Saunayoga
Dag 7 Wandeling in Kuntivaara
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Noorderlicht topper
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlichtreis Ruska

  noorderlichtreis-ruska-thumb
 • Droomreis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Midzomernachtreis Lapland en Noorwegen

  midzomernachtreis-lapland-noorwegen-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie