IJsland in mei
IJsland in mei Alles over IJsland in mei

IJsland in mei

Ben jij op zoek naar rust en avontuur?  En wil je de toeristenstroom vermijden? Reis dan in het voor- of naseizoen naar IJsland! Mei is de ideale reismaand om IJsland te bezoeken. Benieuwd? Lees dan verder! 

 

De voordelen van IJsland in mei

De lente is een mooie tijd om IJsland te bezoeken! In dit tussenseizoen kom je een stuk minder reizigers tegen en liggen de prijzen een stuk lager. En dat terwijl de temperatuur evengoed aangenaam is en alle natuurgebieden toegankelijk zijn. Alles staat in bloei, er worden in deze periode veel jonge dieren geboren en veel soorten vogels komen weer aan in het land. Ook begint rond mei het walvisseizoen weer, met een grotere kans om walvissen te zien! De valleien worden weer groen, de watervallen zijn in volle glorie te zien en hoppen tussen natuurlijke warmwaterbronnen is heerlijk in deze periode!  

wandelen in mei in ijsland 

Het weer in IJsland in mei

Over het algemeen zijn de temperaturen in mei redelijk mild, maar het kan nog wel wisselvallig zijn. Het ene moment kan je strakblauwe luchten hebben met een lekker warm zonnetje, maar het weer kan ook plots omslaan en het kan zelfs nog gaan sneeuwen. De temperaturen schommelen tussen 0 °C en 12 °C .De centraal gelegen Hooglanden blijven wat langer koud dan aan de kust. Het zuidelijke deel van IJsland is daarbij wat natter dan het noorden tijdens de lente.

lava strand in mei in ijsland 

Wildlife in IJsland in mei

Hou je van wildlife? Dan is IJsland in mei bezoeken een heel goed idee! De walvissen komen begin mei naar de baaien van Húsavík en Reykjavík toe om daar hun kinderen op te voeden: gegarandeerd walvissen spotten dus! Wie weet spot je wel een moeder met kind. Mooi! En is het jouw droom om papegaaiduikers te spotten in IJsland? Ook papegaaiduikers zijn in mei volop te zien. Daarbij word je ook nog eens getrakteerd op schattige jonge boerderijdieren, die allemaal vrij rondlopen.

hoe spot je walvissen in ijsland 

Het binnenland van IJsland in mei

Op sommige plekken ligt er nog sneeuw waardoor de wegen iets moeilijker begaanbaar zijn, maar het is wel mogelijk deze ongerepte binnenlanden te bezoeken. Het is in deze periode alleen niet mogelijk om de Askja Highlands te ontdekken.

Benieuwd naar onze reizen naar ongerept IJsland in de zomer? Je vindt ze hier!