Overnachten op een boerderij in IJsland
Boerderijovernachting

Overnachten op een boerderij in IJsland

Er is één plek waar je gegarandeerd de IJslander ontmoet: op de boerderij. Je slaapt hier in een comfortabele kamer of in een studio en wordt zowel 's ochtends als 's avonds in de watten gelegd door de gastvrouw en/of -heer. En dat is meestal ook de boer. Hoe leuk om tijdens je vakantie het echte IJsland te ervaren en te leren over hoe er op het platteland geleefd wordt? 

Vogafjoss Farm Resort | Mývatn | Noord-IJsland

Dit unieke verblijf geeft je een kijkje in het boerenleven van IJsland. Met het vee in de stallen naast de ingang word je compleet meegenomen in het lokale leven. Loop vooral even de stallen in om de koeien en schapen te knuffelen. Het hoogwaardige restaurant, dat het beste restaurant van Mývatn en omgeving wordt genoemd, serveert veelal gerechten van eigen land. Leuk detail: tijdens het eten kun je zien hoe de koeien gemolken worden. Aan de andere kant heb je prachtig uitzicht over de weilanden en het meer.

vogafjossvogafjoss

Slapen in een chalet van Vogafjós Farm Resort? Je slaapt er tijdens de volgende reizen:
Zomeravontuur Noord-IJsland fly & drive
Farm stay IJsland fly & drive

Ytra Lon Farm Lodge | Langanes | Noordoost-IJsland

Op de boerderij van Mirjam en Sverrir dompel je je onder in het echte leven in IJsland. Mirjam en Sverrir zijn schapenhouders en vertellen je graag over hun leven en hun woonplaats. Mirjam is een Nederlandse kunstenaar en werd hotel de botel verliefd op IJsland - en op Sverrir. Samen wonen ze al vijftien jaar op het afgelegen schiereiland Langanes. Mirjam heeft met haar creatieve kijk op de wereld, en de inspiratie en energie die zij opdoet door IJsland, super toffe studio's gebouwd waarin jij kunt verblijven. Het zijn omgebouwde containers en ze hebben ieder een ontzettend gezellig kleurtje. Oh, en je vindt er Nederlandse elementen terug, zoals een tafel vol bladzijden uit een Nederlandse roman. 

ytra lon farm lodge ytra lon farm lodge studio

Slapen in Ytra Lon Farm Lodge? Je slaapt er tijdens de volgende reizen:
Onontdekt Oost-IJsland
Familiereis IJsland
 

Hotel Smyrlabjörg | Höfn | Zuid-IJsland

Deze gezellige boerderij met schapen, paarden, honden en kippen. ligt aan de ringweg 1 en is daarom een goede uitvalbasis voor een farmstay vlakbij Jökulsarlön, Vatnajökull en Höfn. Het vriendelijke personeel kan excursies naar onder andere de Vatnajökull gletsjer regelen.

smyrlabjorg hotel

Slapen in Hotel Smyrlabjörg?
Je slaapt er tijdens de volgende reis:
Farm Stay IJsland fly & drive
 

Hotel Vos | Þykkvibær | Zuid-IJsland

Þykkvibær is het oudste plattelandsdorp van IJsland. Je vindt er dan ook nog veel boerderijen, zo ook de boerderij Nordur-Nyibær, waar Hotel Vos ook bij hoort. Geniet van de landelijke sfeer waarbij persoonlijke aandacht centraal staat.

farmstay vos hotel

Slapen in Hotel Vos?
Je slaapt er tijdens de volgende reis:
Diamond & Golden Circle fly & drive
IJsland Maximaal fly & drive
 

Hotel Lækur | Lækur | Zuid-IJsland

Hótel Lækur is een gerenoveerde oude stal, maar voorziet tegenwoordig in alle gemakken van een modern, kleinschalig hotel. Het hotel wordt gerund door een boeren familie, zij wonen ook direct naast het hotel op hun boerderij. Sturla en Sif heten je bij aankomst van harte welkom.

farm stay Zuid-IJsland

Slapen in Hotel Lækur?
Je slaapt er tijdens de volgende reis:
Farm Stay fly & drive
 

Meer bijzondere overnachtingen

Heb je na het zien van deze bijzondere overnachtingen in IJsland nog vragen? Wil je bijvoorbeeld weten of je je droomreis kunt aanvullen met een spannende nacht? Neem dan contact op met de reisspecialisten van Voigt Travel.