Beste reistijd Finland
Beste reistijd Finland Wat is de beste reistijd voor een vakantie Finland?

Beste reistijd Finland

Finland, het land van de duizend meren, wordt steeds bekender onder onze Voigt-reizigers. Fins Lapland in de winter is al een droom voor reizigers, maar ook in de zomer en in het zuiden van Finland trekken steeds meer reizigers naartoe. Maar wanneer is de beste tijd om dit prachtige Scandinavische land te bezoeken? Laten we eens kijken naar de verschillende seizoenen en wat ze te bieden hebben.

Beste reistijd Finland

De beste reistijd voor Finland is in de periode juni t/m september. De temperatuur in Fins Lapland is dan gemiddeld 16ºC. In Zuid-Finland kan het warmer worden en kan je genieten van wel 23ºC, dat daar soms de thermometer aantikt. Doordat het in het zuiden vaak warmer wordt, kan je heerlijk genieten van het aangename water temperatuur van de meren en de lange zomeravonden tegemoet gaan. Echter kan de gemiddelde temperatuur varieren van -30ºC in de winter tot 25ºC in de zomer. Dus kleed je warm aan als je in de winter naar Finland afreist. 

Juni en juli zijn zowel in het noorden als in het zuiden de warmste maanden. Wel heb je in deze periode te maken met meer muggen dan in augustus en september. Met de juiste kleding en mug-afwerende middelen houd je de muggen op afstand. Daarnaast zijn de maanden juni en juli uitermate geschikt om elanden, rendieren, wolven, lynxen en beren te spotten.

In september begint het weer donkerder te worden. Deze periode wordt de Ruska genoemd, de Finse Indian Summer. Dit is een perfecte periode om in Fins Lapland het noorderlicht in de zomer onder goede weersomstandigheden te zien. Wat betreft neerslag, ontvang Finland gemiddeld 600 tot 700 milimeter per jaar, waarbij de meeste neerslag valt in de late zomer en herfst. 

Ontdek hier al onze groepsreizen en individuele rondreizen naar Finland.

beste reistijd finland 

In het voorjaar naar Finland

Het voorjaar, van maart t/m mei, is een prachtige tijd in Finland. Na de lange winter ontwaakt de natuur uit haar winterslaap en verschijnen de eerste tekenen van nieuw leven. De dagen worden langer en de temperaturen beginnen langzaam te stijgen. Dit is een uitstekende periode om te genieten van de natuur van Finland, met bloeiende bloemen, bomen en talrijke vogelsoorten die terugkeren. Bovendien is het voorjaar ideaal voor outdoor activiteiten zoals wandelen, fietsen en het verkennen van de nationale parken. Het zuiden van Finland is perfect bereisbaar vanaf midden april.

beste reistijd Finland lente 

In de zomer naar Finland

De zomer, van juni t/m augustus, is het hoogseizoen in Finland en met goede reden. De dagen zijn lang en licht, met de beroemde "witte nachten" waarin de zon nauwelijks ondergaat: de middernachtzon. Dit is de perfecte tijd om te genieten van de vele outdoor activiteiten die Finland te bieden heeft, zoals kajakken, vissen, en wildernistochten. De start van de zomr wordt uitbundig gevierd tijdens het midzomerfeest rond 20 juni. Vanaf deze datum gaan de meeste restaurantjes, toeristische attracties en bezienswaardigheden weer open. 

beste reistijd Finland zomer 

In de herfst naar Finland

De herfst, van september tot en met november, is, zoals in veel landen, een prachtig seizoen. Dit seizoen is ideaal voor wie houdt van rustige wandelingen in de natuur, het fotograferen van de herfstlandschappen en het proeven van heerlijke lokale gerechten, bereid met verse oogst uit het seizoen. Bovendien is de herfst een geweldige tijd om het noorderlicht te zien in de noordelijke regio's van Finland, een spectaculair natuurverschijnsel dat je niet mag missen. De zomerdrukte is gaan liggen waardoor je weer heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte van het land. 

beste reistijd Finland herfst 

In de winter naar Finland

De winter, van december t/m februari, transformeert Finland in een sprookjesachtig winterwonderland. Met dikke lagen sneeuw, bevroren meren en bossen bedekt met een laagje rijp, is dit het seizoen voor winterse avonturen. Van sneeuwscootertochten en husky-safari's tot het bewonderen van het prachtige ijshotel en het ervaren van een traditionele Finse sauna, er zijn tal van activiteiten om van te genieten tijdens de wintermaanden. Bovendien is Finland een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien, wat zorgt voor een betoverende toevoeging aan je winterse reis. 

beste reistijd Finland winter 

Waar ga jij voor?

  • Paklijst Finland paklijst Finland
  • Hoogtepunten van Finland hoogtepunten Finland
  • Overtocht naar Finland overtocht Finland

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel