Veelgestelde vragen Finland winter

Voigt Travel organiseert al vele jaren prachtige reizen naar grote tevredenheid. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons 035 - 699 0322 of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.

  • Heb ik altijd een privéhut op reizen naar het Hoge Noorden?
   Bij de eigen autoreizen heb je bij zowel de Fjord Line en Finnlines Oostzee bootovertocht als de autoslaaptrein in Finland een privéhut hut tot je beschikking.
  • Kent Voigt Travel alle accommodaties zelf?
   Jazeker, vraag maar! Elk hotel hebben wij persoonlijk bezocht en gecontracteerd. Heb je specifieke vragen over de ligging en de directe omgeving van een hotel, de parkeermogelijkheden of het restaurant: wij kunnen deze beantwoorden! Heb je advies nodig bij de keuze, bel of mail gerust, wij helpen je graag!
  • Welke hut heb ik aan boord?
   De toewijzing van de hutten is geheel in handen van de rederij en wordt op de dag van vertrek uitgevoerd. Bij reservering heb je de keuze uit een binnenhut (reeds inbegrepen) of een buitenhut (hut met raam) die tegen een toeslag is te boeken. Alle hutten zijn gelegen op de hoogste dekken en voorzien badkamer met van douche/toilet inclusief handdoeken. Het gebruik van de sauna met whirlpool aan boord is zelfs gratis.
  • Waar ligt het stop-over-hotel in Duitsland?
   Er wordt gebruikgemaakt van TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin in de havenstad Lübeck en nabij de haven van Travemünde. Het bevindt zich op 1,5 kilometer afstand van de A1 en op 10 minuten rijden van het centrum van Lübeck.
  • Ik wil graag meer weten over het verblijf waar ik slaap. Waar kan ik dat vinden?
   De naam van de accommodaties waar je slaapt kun je vinden in de reisinformatie, op de boekingsbevestiging en op de voucher. Meer informatie over de plekken waar je slaapt vind je in de reisinformatie en op onze website bij de reis die je hebt geboekt. In de reisinformatie vind je ook informatie over wie je de sleutel overhandigt.
  • Wat is er gebruikelijk bij het in- en uitchecken van mijn accommodatie?
   Internationale regel is dat gasten de accommodatie vanaf eind van de middag kunnen betrekken op dag van aankomst en eind van de ochtend dienen te verlaten op dag van vertrek.

   Onder enig voorbehoud kunnen wij je melden dat in de meeste gevallen je bij een aankomst op bestemming eind van de ochtend reeds rond het middaguur kunt inchecken. Bij een terugvlucht op de laatste dag in de avond naar Nederland dien je ter plaatse te overleggen aangaande de mogelijkheden en voorwaarden om de accommodatie langer aan te houden (indien gewenst).

   De mogelijkheden hiervoor zijn vanzelfsprekend mede afhankelijk van de reserveringen door derden, schoonmaakafspraken, toewijzing van accommodaties en van de aankomst- en vertrektijden van (overige) gasten waardoor alleen de accommodatieverschaffer ter plaatse hierover uitsluitsel kan geven.
  • Welke excursies kan ik in Finland doen?
   Wat dacht je van riverfloaten, langlaufen, schaatsen, opwarmen in sauna's en elanden spotten?
  • Ik wil graag meer weten over de excursies die ik tijdens mijn reis ga doen. Waar kan ik dat vinden?
   Op de boekingsbevestiging vind je een overzicht van alle excursies die inclusief zijn en die je bij je reis bijgeboekt hebt. Wil je meer lezen over de excursies? Op de website, bij de reis die je geboekt hebt, vind je alle informatie. Daarnaast lees je in de reisinformatie meer over de excursies.
  • Wat voor kleding heb ik nodig in Finland?
   Goede, warme wintersportkleding is voldoende, je hoeft niet persé te beschikken over thermo ondergoed of kleding. Belangrijk is dat je je in laagjes kleedt, zodat er een isolerende laag tussen de verschillende lagen kleding kan ontstaan. Voor de excursies krijgt je alle benodigde kleding zoals een thermo overall en een helm voor het sneeuwscooteren, maar ook laarzen en handschoenen en eventueel extra sokken of een muts.
  • Wat is het voltage in Finland en heb ik een wereldstekker nodig?
   In Finland is het voltage 230 Volt. De stopcontacten die in Finland zijn kunnen worden gebruikt met Nederlandse stekkers. Er is overal elektriciteit, ook in de meeste wildernis cabins die tijdens de safari's worden gebruikt. Je hoeft dus geen wereldstekker mee te nemen naar Finland.
  • Is er een tijdsverschil met Finland?
   In Finland geldt de Oost-Europese tijd, d.w.z. een uur later dan bij ons: 12.00 uur in de Benelux is 13.00 uur in Finland. Zomer- en wintertijd gaan op hetzelfde moment in als in de Benelux. Het uur tijdsverschil blijft dus altijd.
  • Waar kan ik boodschappen doen?
   In directe omgeving van het verblijf zijn voldoende mogelijkheden; een grote supermarkt (op slechts 10 minuten rijden van de bungalow) is zelfs op zondag geopend.
  • Hoe kan ik in Finland betalen?
   In Finland betalen ze ook met de euro. Je kunt dus gewoon met euro’s betalen. Het gebruik van creditcards is in Finland heel gebruikelijk. Je kunt er zelfs dat ene glaasje wijn of kopje koffie mee betalen.
  • Is Finland duur?
   Hoewel de levensstandaard vrij hoog is, is het dagelijks leven niet echt veel duurder dan bij ons In Nederland. Alleen alcohol en tabak zijn vanwege de accijnzen hoger geprijsd: daar staat tegenover dat de glazen groter zijn dan in Nederland. Dat geldt ook voor de porties in de restaurants, die zijn vaak flink groter dan in Nederland. Boodschappen doen en uit eten gaan kan op hetzelfde prijsniveau als in Nederland.
  • Hoe is de winter in Finland?
   Je verblijft in het zuiden van Finland waar de temperaturen over het algemeen niet extreem laag worden. Evenals in de Alpen is de koude lucht veelal droog en voelt dus aangenaam aan. Uitzonderingen daargelaten bieden de maanden januari t/m maart in deze streek van Finland een ononderbroken periode van bijzondere winterbelevenissen in een schitterende besneeuwde ambiance. De hoofdwegen zijn sneeuwvrij en gezien de ligging van je accommodatie kun je dan ook over deze perfect onderhouden hoofdroutes snel en veilig je bestemming bereiken vanuit Helsinki. Zorg ervoor dat je auto in topconditie verkeert voor de winter (winterbanden, motor- en versnellingsolie, etc.), in overleg met je garage.
  • Heb ik een visum nodig voor Finland?
   Nee, Finland is sinds 1995 lid van de Europese Unie, een geldige Europese Identiteitskaart of geldig paspoort is voldoende.
  • Welke paspoortgegevens zijn nodig bij het boeken van een reis?
   Om je reis naar onze bestemmingen te boeken, hebben we de eerste voornaam zoals vermeld in je paspoort, je achternaam en je geboortedatum nodig.
  • Wat zijn de vaartijden naar Finland?
   Onze autoreizen naar Finland zijn altijd inclusief de overtocht naar Finland (van Travemünde in Duitsland naar Helsinki). Bekijk hier de vaartijden.
  • Wat zijn de vluchttijden naar het Hoge Noorden?
   Voigt Travel organiseert fly & drive rondreizen naar Scandinavië, gecombineerd met een rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi in Fins Lapland, naar Savonlinna in Zuid-Finland en naar Oslo, Evenes en Ålesund in Noorwegen. De vluchten vinden plaats van juni tot en met september. Bekijk hier het vluchtschema.
  • Is autobrandstof goed verkrijgbaar in Finland?
   In Finland is elke autobrandstof overal verkrijgbaar, met uitzondering van LPG. Het tanken van autogas is hier dus niet mogelijk. De brandstofprijzen (diesel/benzine) in Finland liggen doorgaans iets lager dan in Nederland. Vanwege speciale (winter)toevoegingen aan de brandstof is het raadzaam om in Finland te tanken.

   Brandstof is in heel Finland goed verkrijgbaar, zelfs in kleine plaatsen. Echter, vooral in dunbevolkte gebieden in het noorden van Finland, zoals in Lapland, kan de afstand tussen twee tankstations wel 100 km bedragen. Daarom wordt het aangeraden om bij elke gelegenheid die zich voordoet te tanken.
  • Zijn winterbanden verplicht in Finland?
   Winterbanden worden sterk aanbevolen gedurende het winterseizoen in Nederland. Echter, in heel Finland (en ook in Duitsland!) is het verplicht om je auto van winterbanden te voorzien van 1 november tot en met 31 maart bij winterse omstandigheden. Dit wettelijk voorschrift geldt ook voor Nederlandse auto's. In het Finse deel van Lapland, rond de poolcirkel, zijn winterbanden verplicht van half oktober tot eind april. Raadpleeg daarom tijdig je dealer en/of bandenverhuur indien nodig. De Finnen rijden zelf gedurende de winterperiode uitsluitend met spijkerbanden ('spikes').
  • Wat zijn de rijafstanden in Finland?
   Met de boot naar Helsinki:
   De afstand van de haven, net buiten Helsinki, naar de bungalows van Vierumäki is ongeveer 125 km. De afstand naar Himos is ongeveer 225 km, en het hotel Laajavuori ligt op ongeveer 275 km afstand van Helsinki.

   Vliegen naar Finland:
   Als je vanaf Rotterdam naar Savonlinna in Zuid-Finland vliegt, is de afstand van Savonlinna naar Holiday Resort Harjun Portti ongeveer 35 km en naar Sahanlahti Resort ongeveer 75 km. Als je van Rotterdam naar Rovaniemi vliegt, is de afstand van Rovaniemi naar Sallatunturin Tuvat Bungalows 155 km en naar Papin Talo Lodge 190 km.

Staat je vraag er niet bij?

Stel dan je vraag via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 035 - 699 0322.