Veelgestelde vragen over Finland
Alles over Finland

Veelgestelde vragen over Finland

Voigt Travel organiseert al vele jaren reizen naar Finland. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun je van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons (035 - 6990322) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 


 

  • Wat zijn de vaartijden naar Finland?
   Onze autoreizen naar Finland zijn altijd inclusief de overtocht naar Finland (van Travemünde in Duitsland naar Helsinki). Bekijk hier de vaartijden.
  • Hoe is de winter in Finland?
   Je verblijft in het zuiden van Finland waar de temperaturen over het algemeen niet extreem laag worden. Evenals in de Alpen is de koude lucht veelal droog en voelt dus aangenaam aan. Uitzonderingen vanzelfsprekend daargelaten, bieden de maanden januari t/m maart deze streek van Finland, een ononderbroken periode van bijzondere winterbelevenissen in een schitterende besneeuwde ambiance. De hoofdwegen zijn sneeuwvrij en gezien de ligging van uw accommodatie kun je dan ook over deze perfect onderhouden hoofdroutes vanuit Helsinki je bestemming snel en veilig bereiken. Zorg dat je auto in een tip-top winterconditie verkeert (winterbanden, olie voor motor en versnelling, etc.), in overleg met je garage.
  • Wat voor kleding heb ik nodig in Finland?
   Goede, warme wintersportkleding is voldoende, je hoeft niet persé te beschikken over thermo ondergoed of kleding. Belangrijk is dat je je in laagjes kleedt, zodat er een isolerende laag tussen de verschillende lagen kleding kan ontstaan. Voor de excursies krijgt je alle benodigde kleding zoals een thermo overall en een helm voor het sneeuwscooteren, maar ook laarzen en handschoenen en eventueel extra sokken of een muts.
  • Heb ik een visum nodig voor Finland?
   Nee, Finland is sinds 1995 lid van de Europese Unie, een geldige Europese Identiteitskaart of geldig paspoort is voldoende.
  • Wat is het voltage in Finland en heb ik een wereldstekker nodig?
   In Finland is het voltage 230 Volt. De stopcontacten die in Finland zijn kunnen worden gebruikt met Nederlandse stekkers. Er is overal elektriciteit, ook in de meeste wildernis cabins die tijdens de safari's worden gebruikt. Je hoeft dus geen wereldstekker mee te nemen naar Finland.
  • Is er een tijdverschil met Finland?
   In Finland geldt de Oost-Europese tijd, d.w.z. een uur later dan bij ons: 12.00 uur in de Benelux is 13.00 uur in Finland. Zomer- en wintertijd gaan op hetzelfde moment in als in de Benelux. Het uur tijdsverschil blijft dus altijd.
  • Waar kan ik boodschappen doen?
   In directe omgeving van het verblijf zijn voldoende mogelijkheden; een grote supermarkt (op slechts 10 minuten rijden van de bungalow) is zelfs op zondag geopend.
  • Welke excursies kan ik in Finland doen?
   Wat dacht je van riverfloaten, langlaufen, schaatsen, opwarmen in sauna's en elanden spotten?
  • Hoe kan ik in Finland betalen?
   In Finland betalen ze ook met de euro. Je kunt dus gewoon met euro’s betalen. Het gebruik van creditcards is in Finland heel gebruikelijk. Je kunt er zelfs dat ene glaasje wijn of kopje koffie mee betalen.
  • Is Finland duur?
   Hoewel de levensstandaard vrij hoog is, is het dagelijks leven niet echt veel duurder dan bij ons In Nederland. Alleen alcohol en tabak zijn vanwege de accijnzen hoger geprijsd: daar staat tegenover dat de glazen groter zijn dan in Nederland. Dat geldt ook voor de porties in de restaurants, die zijn vaak flink groter dan in Nederland. Boodschappen doen en uit eten gaan kan op hetzelfde prijsniveau als in Nederland.
  • Is autobrandstof goed verkrijgbaar?
   In Finland is elke autobrandstof overal verkrijgbaar m.u.v. LPG. Het tanken van autogas is hier dus niet mogelijk. Brandstofprijzen (diesel/benzine) in Finland liggen doorgaans iets lager dan in Nederland. In verband met speciale (winter)toevoegingen aan de brandstof is het raadzaam in Finland te tanken.
  • Zijn winterbanden verplicht?
   Deze banden worden in Nederland gedurende het winterseizoen sterk aanbevolen. Voor geheel Finland (én ook in Duitsland!) geldt echter dat je auto verplicht van winterbanden dient te zijn voorzien. Raadpleeg, indien nodig, derhalve tijdig je dealer en/of bandenverhuur hiervoor. De Finnen rijden zelf gedurende de winterperiode uitsluitend met spijkerbanden ('spikes').
  • Wat zijn de rijafstanden in Finland?
   De afstand vanaf de haven, gelegen even buiten Helsinki, naar de bungalows van Vierumäki is ca. 125 km. De afstand naar Himos is ca. 225 km en het hotel Laajavuori ligt op ongeveer 275 km afstand van Helsinki.
  • Welke hut heb ik aan boord?
   De toewijzing van de hutten is geheel in handen van de rederij en wordt op de dag van vertrek uitgevoerd. Bij reservering heb je de keuze uit een binnenhut (reeds inbegrepen) of een buitenhut (hut met raam) die tegen een toeslag is te boeken. Alle hutten zijn gelegen op de hoogste dekken en voorzien badkamer met van douche/toilet inclusief handdoeken. Het gebruik van de sauna met whirlpool aan boord is zelfs gratis.
  • Welke paspoortgegevens zijn nodig bij het boeken van een reis?
   Om je reis naar Finland te boeken, hebben wij de eerste voornaam zoals op je paspoort staat, je achternaam en je geboortedatum nodig. Je kunt uiteraard ook reizen met een identiteitskaart.
  • Waar ligt het stop-over-hotel in Duitsland?
   Er wordt gebruik gemaakt van TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin in de havenstad Lübeck en nabij de haven van Travemünde. Het bevindt zich op 1,5 kilometer afstand van de A1 en op 10 minuten rijden van het centrum van Lübeck.
  • Ik wil graag meer weten over het verblijf waar ik slaap. Waar kan ik dat vinden?
   De naam van de accommodatie waar je slaapt kun je vinden in de reisinformatie, op de boekingsbevestiging en op de voucher. Meer informatie over de plek waar je slaapt vind je in de reisinformatie en op onze website bij de reis die je hebt geboekt. In de reisinformatie vind je ook informatie over wie je de sleutel overhandigt
  • Ik wil graag meer weten over de excursies die ik tijdens mijn reis ga doen. Waar kan ik dat vinden?
   Op de boekingsbevestiging vind je een overzicht van alle excursies die inclusief zijn en die je bij je reis bijgeboekt hebt. Wil je meer lezen over de excursies? Op de website, bij de reis die je geboekt hebt, vind je alle informatie. Daarnaast lees je in de reisinformatie meer over de excursies.
  • Kan ik nog een extra excursie bijboeken als ik mijn reis al geboekt heb?
   Natuurlijk! Je kunt na geboekt te hebben altijd nog een excursie boeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
  • Wanneer ontvang ik de vouchers voor mijn verblijf, excursies en eventuele extra geboekte onderdelen?
   Ongeveer drie weken voor vertrek sturen we je de reisbescheiden toe. Deze bestaat uit vouchers voor je vliegreis, vouchers voor je verblijf (met routebeschrijving en GPS-code), vouchers voor inbegrepen excursies en vouchers voor eventuele extra’s, zoals diners en excursies.
  • Kunnen wij onze reis verlengen?
   Verlenging van het verblijf in de bungalow in Himos is niet mogelijk, wel bieden wij deze bungalow reis ook aan met een verlenging in een hotel in Helsinki. Omdat Finnlines op zondag geen afvaart naar Duitsland heeft, is deze verlenging altijd op basis van 3 extra nachten. Je verblijft dan in een hotel in Helsinki.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel