Veelgestelde vragen over Finland
Alles over Finland

Veelgestelde vragen over Finland

Voigt Travel organiseert al vele jaren reizen naar Finland. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun je van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons (035 - 6990322) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 


 

Hoe is de winter in Zuid Finland?

Je verblijft in het zuiden van Finland waar de temperaturen over het algemeen niet extreem laag worden. Evenals in de Alpen is de koude lucht veelal droog en voelt dus aangenaam aan. Uitzonderingen vanzelfsprekend daargelaten, bieden de maanden januari t/m maart deze streek van Finland, een ononderbroken periode van bijzondere winterbelevenissen in een schitterende besneeuwde ambiance. De hoofdwegen zijn sneeuwvrij en gezien de ligging van uw accommodatie kun je dan ook over deze perfect onderhouden hoofdroutes vanuit Helsinki je bestemming snel en veilig bereiken. Zorg dat je auto in een tip-top winterconditie verkeert (winterbanden, olie voor motor en versnelling, etc.), in overleg met je garage.
 

Is autobrandstof goed verkrijgbaar?

In Finland is elke autobrandstof overal verkrijgbaar m.u.v. LPG. Het tanken van autogas is hier dus niet mogelijk. Brandstofprijzen (diesel/benzine) in Finland liggen doorgaans iets lager dan in Nederland. In verband met speciale (winter)toevoegingen aan de brandstof is het raadzaam in Finland te tanken.
 

Zijn winterbanden verplicht?

Deze banden worden in Nederland gedurende het winterseizoen sterk aanbevolen. Voor geheel Finland (én ook in Duitsland!) geldt echter dat je auto verplicht van winterbanden dient te zijn voorzien. Raadpleeg, indien nodig, derhalve tijdig je dealer en/of bandenverhuur hiervoor. De Finnen rijden zelf gedurende de winterperiode uitsluitend met spijkerbanden ('spikes').
 

Is zo’n reis geschikt voor kinderen?

De meest kinderen vinden het fantastisch om op een groot schip te varen. Bovendien zijn er in de regio talrijke winteractiviteiten zoals aangegeven bij de accommodatie.
 

Kunnen wij de reis verlengen?

Verlenging van het verblijf in de bungalow in Himos is niet mogelijk, wel bieden wij deze bungalow reis ook aan met een verlenging in een hotel in Helsinki. Omdat Finnlines op zondag geen afvaart naar Duitsland heeft, is deze verlenging altijd op basis van 3 extra nachten. Je verblijft dan in een hotel in Helsinki.
 

Wat is allemaal inbegrepen?

Bij elk arrangement zijn exact alle bij de reissom inbegrepen onderdelen vermeld. De bungalows zijn voorzien van een open haard, haardhout is inbegrepen.
 

Welke hut heb ik aan boord?

De toewijzing van de hutten is geheel in handen van de rederij en wordt op de dag van vertrek uitgevoerd. Bij reservering heb je de keuze uit een binnenhut (reeds inbegrepen) of een buitenhut (hut met raam) die tegen een toeslag is te boeken. Alle hutten zijn gelegen op de hoogste dekken en voorzien badkamer met van douche/toilet inclusief handdoeken. Het gebruik van de sauna met whirlpool aan boord is zelfs gratis.
 

Moet ik nog speciale kleding meenemen?

Je kunt de gebruikelijke winter(sport)kleding meenemen voor deze autoreis. Wil je deelnemen aan een sneeuwscootertocht, dan is dit altijd inclusief speciale thermokleding. Wij adviseren wel zogenaamde ‘snow-boots’ mee te nemen of stevige, hoge wandelschoenen met profielzolen.
 

Waar ligt het stop-over-hotel in Duitsland?

Er wordt gebruik gemaakt van TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin in de havenstad Lübeck en nabij de haven van Travemünde. Het bevindt zich op 1,5 kilometer afstand van de A1 en op 10 minuten rijden van het centrum van Lübeck.
 

Hoe kan ik betalen onderweg?

Zowel aan boord als in Finland en Duitsland kun je betalen met Euro’s en/of creditcards.
 

Waar kan ik boodschappen doen tijdens mijn verblijf?

In directe omgeving van het verblijf zijn voldoende mogelijkheden; een grote supermarkt (op slechts 10 min. rijden van de bungalow) is zelfs op zondag geopend.
 

Kan ik overal mobiel bellen?

Vanuit elke plaats in Zuid-Finland is mobiel bellen zonder problemen mogelijk.
 

Wat zijn de rijafstanden in Finland?

De afstand vanaf de haven, gelegen even buiten Helsinki, naar de bungalows van Vierumäki is ca. 125 km. De afstand naar Himos is ca. 225 km en het hotel Laajavuori ligt op ongeveer 275 km afstand van Helsinki.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel