Savonlinna in de winter
Savonlinna in de winter

Savonlinna in de winter

In het midden van het Zuid-Finse merengebied ligt het knusse dorpje Savonlinna. Als brug tussen verschillende eilanden is het dorp een fijne stop tijdens je winterreis door Zuid-Finland, maar in de gehele regio hoef je je nooit te vervelen, helemaal niet als je toch die eigen auto al bij je hebt. Lees hier wat je kunt doen in Savonlinna in de winter!
 

Ontdek de bevroren meren

Doordat Savonlinna bijna uit meer water bestaat dan vaste grond, is het een paradijs voor outdoorliefhebbers in de winter. Het Saimameer is ideaal voor schaatstochten op een manier die je nog nooit hebt ervaren. Bij je accommodatie kun je vaak schaatsen en andere benodigdheden lenen of huren. En heb je wel eens in ijswater gedreven? "Norppakellunta", ook wel 'ice floating', is een unieke beleving in Zuid-Finland waarmee je met een speciaal pak in het ijswater dobbert. Geen zorgen, het pak houdt je warm! Je kunt de bevroren meren ook gebruiken als koude dip na je saunaritueel. 

meren savonlinna 

Olavinlinna Kasteel

Dit prachtige, historische kasteel vind je in het knusse centrum van Olavinlinna. Het is het onderdak voor duizenden verhalen in de Finse geschiedenis en een geliefde locatie om te bezoeken, zowel in de winter als zomer. In de winter is het een magisch tafereel, zo'n bouwwerk met een wit jasje. Het kasteel is iedere dag geopend om doorheen te struinen, en meer te ontdekken in het museum. Bij sommige van onze winterreizen is de toegang zelfs al inbegrepen - dat is handig! Hou er wel rekening mee dat het kasteel op feestdagen, dus ook op kerst, gesloten is. Bekijk hier de actuele openingstijden. 

meren savonlinna

 

Struin door de straten

Vanaf het Olavinlinna kasteel loop je zo het centrum in van het historische Savonlinna. Groot is het niet, maar wel idyllisch, met haar houten huizen en kleine straatjes. Heerlijk voor een winterse wandeling, waarbij je tussendoor een lokaal winkeltje kunt induiken, of even kunt eten bij een restaurantje. 

savonlinna straat

Naar Savonlinna op reis

Wij brengen je graag naar Savonlinna in Zuid-Finland! Neem daarvoor zeker even een kijkje bij onze winterreizen naar Zuid-Finland. Deze reizen maak je met eigen auto en zijn inclusief ferryovertocht naar Helsinki. Vanaf daar heb je met je eigen auto veel flexibliteit. Ligt jouw accommodatie al in de Savonlinna regio, dan is dat natuurlijk ideaal om bovenstaande activiteiten te doen. Maar ook als je accommodatie op een andere prachtige plek ligt, is het zeker de moeite om een dagje hier naartoe te reizen om het moois met eigen ogen te zien. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel dan gerust even met onze reisspecialisten voor advies en informatie. 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel