Veelgestelde vragen Canada
Alles over Canada

Veelgestelde vragen Canada

Voigt Travel organiseert samen met Go Canada prachtige fly & drive rondreizen naar Canada. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder staan een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons (035 - 6990322) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 


 

Wat zijn de vluchttijden?

Voigt Travel organiseert fly & drive rondreizen naar Canada, gecombineerd met een vlucht van Amsterdam Schiphol Airport naar een Canadese luchthaven De vluchten worden uitgevoerd door Air Canada. Bekijk hier het vluchtschema.
 

Wat is de beste reistijd voor Canada?

De beste reistijd voor Canada is  eigenlijk het hele jaar door. Ieder seizoen heeft iets moois te bieden. In de winter kun je wintersporten en het noorderlicht zien. Voor een zomervakantie in Canada kun je het beste tussen mei en oktober gaan. Voor de meest noordeljke regio's raden wij juli en augustus aan. In het oosten van Canada geniet je in de herfstmaanden van de kleurrijke Indian Summer. De temperatuur is 's zomers per regio verschillend. Gemiddeld is het 's zomers tussen de 20 en 25 graden Celsius. In het zuiden kan het 30 graden Celsius worden. In de zomer van 2021 was het in Canada abnormaal heet. Toen tikte op sommige plekken de thermometer de 50 graden Celsius aan. Gelukkig zijn dat momenteel nog uitzonderingen.
 

Is er tijdsverschil met Canada?

In Canada is er tijdsverschil, zowel met Nederland en België als met regio's binnen Canada. Er zijn in het land zelfs zes tijdszones. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland en België. In het oosten is het 4,5 tot 5 uur vroeger.
 

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Canada?

Wanneer je naar Canada reist, heb je een geldig paspoort nodig. Daarnaast heb je als toerist een eTA nodig. Dit is een reisvergunning waarmee je zonder visum naar Canada vliegt. Een eTA kun je onine aanvragen via e-visums.nl door een aanvraagformulier in te vullen en kost € 19,95 per persoon.
 

Hoe kan ik in Canada betalen?

In Canada wordt betaald met de Canadese dollar. Canada is een modern land en op vrijwel alle plekken kan met een bankpas worden betaald en geldautomaten zijn er voldoende. Op de afgelegen locaties is het verstandig om wat cash geld bij je te hebben. Bij vrijwel alle hotels, restaurants, tankstations en winkels worden tevens creditcards geaccepteerd. De kosten hiervan zijn wel wat hoger dan betalen met een bankpas of contant.
 

Hoe is het autorijden in Canada?

In Canada gelden dezelfde verkeersregels als in Nederland en België. Er wordt rechts geredenn, links ingehaald en verkeer van rechts heeft voorrang. Binnen de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 50 km/u en buiten de bebouwde kom 80 km/u. Op snelwegen gelden maximum snelheden tussen de 90 en 120 km/u. Verkeerslichten hangen vaak aan de overkant van de weg. Bij het oversteken van een kruispunt is het dus belangrijk dat je voor het kruispunt stopt en niet voor de stoplichten, want dan ben je al aan de overkant. Rijd lekker rustig en en geniet van alles wat je om je heen ziet.
 

Kent Voigt Travel ook alle accommodaties?

Jazeker, vraag maar! Elk hotel hebben wij persoonlijk bezocht en gecontracteerd. Heb je specifieke vragen over de ligging en de directe omgeving van een hotel, de parkeermogelijkheden of het restaurant: wij kunnen deze beantwoorden! Heb je advies nodig bij de keuze, bel of mail gerust, wij helpen je graag!
 

Annuleren jullie mijn reis als het reisadvies van de bestemming die ik heb geboekt, wijzigt naar oranje? Of kan ik in zo’n geval zelf mijn reis kosteloos annuleren?

Een wijziging in het reisadvies van een bepaalde bestemming in verband met de situatie ter plaatse, betekent niet dat wij automatisch reizen naar deze bestemming annuleren. Wij zullen in zo’n situatie beoordelen of reizen naar deze bestemming veilig en verantwoord kan en op basis daarvan besluiten of de reis kan doorgaan. Bij code oranje kan de reis in de meeste gevallen gewoon doorgaan. Om dezelfde reden is er geen recht op zelf kosteloos annuleren. Wil je toch liever niet naar deze bestemming afreizen dan gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden.
 

Annuleren jullie mijn reis als het reisadvies van de NL overheid of de bestemming die ik heb geboekt, wijzigt naar rood? Of kan ik in zo’n geval zelf mijn reis kosteloos annuleren?

Als de overheid besluit dat we niet meer mogen reizen, neemt Voigt Travel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je recht hebt op een restitutie zodra Voigt Travel de reizen niet kan uitvoeren. Daarnaast kijken we altijd mee naar andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het omboeken van de reis naar een andere bestemming of vertrekdatum.
Als Nederland door de ECDC (de Europese RIVM) code rood krijgt dan kan het zijn dat andere landen aanvullende voorwaarden stellen aan reizigers die uit Nederland komen. Zoals een bewijs van vaccinatie, een negatieve testuitslag of bij hoge uitzondering een quarantaineperiode bij aankomst. 
Als de kleur tijdens je reis wijzigt in rood, zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk en veilig thuiskomt. Met behulp van de repatriëringsgarantie halen we je kosteloos naar huis.
 

Wat moet ik doen als ik voor vertrek positief getest ben op corona of geen negatieve test kan overhandigen?

Wij adviseren om voor je reis altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. In het geval je voor vertrek positief getest bent, of geen negatieve test kan overhandigen, en de situatie vereist dit wel (weer), kun je namelijk niet op reis. In dat geval gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Neem in dat geval contact op met je annuleringsverzekering om te bespreken of je recht hebt op vergoeding van de annuleringskosten en ongebruikte reisdagen. 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel