PRINT PAGINA

De Parel Newfoundland

Bewonder massieve ijsbergen, indrukwekkende baaien en volop wildlife

Dag 1

Dag 1 Welkom in Newfoundland

Welkom in Newfoundland

Vanuit Amsterdam reis je per vlucht via Toronto naar St. Johns in Newfoundland. De aankomst zal later op de avond zijn. Je kan zelf met een taxi naar het hotel in St. John’s gaan. Heb je nog energie over, kan je een drankje doen in één van de bars in het centrum van de stad. Je overnacht in St. John’s.

Dag 2

Dag 2 ontdek St. John’s

ontdek St. John’s

Start de dag met een lekker ontbijt. Daarna heb je tijd om de huurauto op te halen bij de luchthaven. Maak vandaag een wandeling door de bruisende hoofdstad van Newfoundland & Labrador met de schilderachtige houten gebouwen, kleine boetieks en oude visserijwinkels. Sla tijdens de wandeling de haven zeker niet over. Maak in de middag een wandeling naar Signal Hill. Je overnacht in St. John’s.

Dag 3

Dag 3 De roadtrip begint!

De roadtrip begint!

Vandaag ga je het schiereinland Avalon ontdekken. Dit is het eerste deel van de provincie waar de mensen zich vestigden. Hier vind je ook de ruim 300 kilometer lange East Coast Trail. Heel de trail lopen gaat helaas niet lukken, maar een aanrader is om het gedeelte van Aquaforte naar Ferryland te lopen en daar te picknicken naast de oude vuurturen. De wandeling is 5,5 kilometer lopen (enkele reis). Je overnacht in Trepassey.
Rijafstand St. John’s – Trepassey: ca. 150 km | ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Bonavista

Bonavista

Na een nacht in het vissersdorp reis je weer via een andere route terug richting het noorden. Je verlaat het Avalon schiereiland en reist naar het volgende schiereiland Bonavista. De omgeving van Bonavista is een van de mooiste gebieden van de provincie. Bezoek absoluut de kenmerkende vuurtoren van Bonavista en Dungeon Provincial Park waar je het natuurgeweld van de zee goed kan zien. Er is daar een indrukwekkend gat van 90 meter diep in de rotsen geslagen na het instorten van twee zeegrotten. Je overnacht in Trinity.
Rijafstand Trepassey- Trinity: ca. 320 km | ca. 4,5 uur

Dag 5

Dag 5 Sherwink Trail

Sherwink Trail

Start de dag met een wandeling van de Sherwink trail. Je loopt een mooie kustroute waarbij je walvissen kan zien, ijsbergen (lente / begin zomer), arenden en uitzichten op de kleine dorpen Port Rexton en Trinity. Na de actieve ochtend ga je door naar Happy Adventure. Overnachting in Happy Adventure
Rijafstand Trinity – Happy Adventure: ca. 150 km | ca. 2,5 uur

Dag 6

Dag 6 The old trails

The old trails

Deze ochtend hoef je je tas niet opnieuw in te pakken, want vanavond slaap je nog even in hetzelfde fijne hotel. Een aanrader is om vandaag het dorp Salvage te bezoeken. Vanuit hier kan je de ‘old trails’ verkennen. Een netwerk van wandelpaden die eens de families van Salvage verbonden met de oude gemeenschap aan de kust. Het is aan te raden om voor de wandeling je te registreren en goede wandelschoenen te dragen, want het is een uitdagende wandeling met soms stijle en gladde stukken. Overnachting in Happy Adventure.

Dag 7

Dag 7 Iceberg Capital

Iceberg Capital

Vandaag staat een prachtige route op het programma. Kies niet voor de snelle route richting Twillingate, maar kies voor de indrukwekkende kustroute NL-320. In de lente en de zomer zie je hier de ijsschotsen voorbij drijven. Zoek onderweg een mooie stopplaats uit voor een picknick voordat je doorrijd naar Twillingate. Twillingate wordt ook wel het ‘Iceberg Capital’ genoemd. Nadat je hebt ingecheckt kan je er nog voor kiezen om door te rijden naar Long Point Ligthouse. Hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de Atlantische oceaan.
Rijafstand Happy Adventure – Twillingate (via NL-320): ca. 300 km | ca. 4,5 uur

Dag 8

Dag 8 Walvissen en ijsbergen

Walvissen en ijsbergen

Vandaag start de dag met een boottocht op zee. Tussen mei en september heb je in deze omgeving kans om walvissen te zien. Natuurlijk is er ook veel ander wildlife te zien, zoals sternen, papagaaiduikers en pijlstormvogels. In de middag kan je genieten van vrije tijd. Rondom Twilligate kan je heerlijk wandelen, zoals de 2 kilometer lange wandeling Hospital Pond Trail of de 10 kilometer lange Cuckold’s Point Trail. Overnachting in Twillingate.

Dag 9

Dag 9 Grand Falls Fishway

Grand Falls Fishway

Na het ontbijt reis je verder naar de volgende kustplaats. Je voert langs allerlei baaien, inhammen en eilandjes die elke keer voor een mooi uitzicht zorgen. Stop onderweg bij Grand Falls Fishway and Salmonid Interpretation Centre. Hier krijg je informatie over de zalmtrek van de Atlantische zalm. Als je bij de zalmladder staat, kan je ook de legendarisch Grand Falls zien.
Rijafstand Twillingate - Springdale: ca. 250 km | ca. 3,5 uur

Dag 10

Dag 10 Viking trail

Viking trail

Vandaag verlaat je Twillingate en maak je een langere rit naar St. Anthony in het noorden van Newfoundland. Ook hier volg je weer de Viking Trail. Onderweg rijd je langs Gros Morne National Park, een prachtig park, waar je op de terugweg alle tijd voor hebt om dit park te ontdekken. Overnachting in St. Anthony. Rijafstand Springdale – St. Anthony: ca. 540 km | ca. 7 uur

Dag 11

Dag 11 St. Anthony

St. Anthony

Geniet vandaag van een rustige dag. Bezoek in de ochtend L’Anse aux Meadows National Historic Site. Dit is de enige nederzetting van de Vikingen in Noord-Amerika, waarvan het bestaan bekend is. In de buurt kan je ook de Norstead Viking Village bezoeken; een herbouwde handelspost van de Vikingen. In de middag is het tijd om een lekkere wandeling te maken. Loop de Iceberg Alley Trail, een voornamelijk houten wandelpad, lands de punt van St. Anthony’s Fishing Point Park. Overnachting in St. Anthony.

Dag 12

Dag 12 Richting Gros Morne National Park

Richting Gros Morne National Park

Het is vandaag helaas alweer tijd om zuidwaarts te reizen. Via de kustroute met de verschillende vuurtorens reis je naar Rockey Harbour. Rockey Harbour is de perfecte locatie om Gros Morne Nationaal Park te ontdekken.
Rijafstand St. Anthony – Rockey Harbour: ca. 350 km | ca. 4,5 uur

Dag 13 en dag 14

Dag 13 en dag 14 Ontdek Gros Morne National Park

Ontdek Gros Morne National Park

Het nationaal park Gros Morne staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Start de dag met een bezoek aan het visitor centre. Hier kunnen ze alles vertellen wat er in het park te beleven is. Ga onder andere naar de Tableland waar een stuk mantel van de aarde ter grootte van 80 km2 aan de oppervlakte te zien is. Ook is een boottocht over Western Brook Pond een aanrader. Deze binnenzee is ontstaan toen na de laatste ijstijd een gletsjer zich terugtrok en de kust omhoog veerde en op die manier een meer creëerde. Het water in dit meer is zo helder dat het nauwelijks mogelijk is om er metingen in te houden.

Dag 15

Dag 15 Afscheid nemen

Afscheid nemen

Helaas is er een einde gekomen aan de fantastische rondreis. Eind van de dag vlieg je vanuit Deer Lake naar Amsterdam met een overstap.
Rijafstand Rockey Harbour- Deer Lake: ca. 70 km | ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: