Beste reistijd Canada
Beste reistijd Canada Wat is de beste reistijd voor een vakantie Canada?

Beste reistijd Canada

Canada ervaar je het meest optimaal wanneer je het land bezoekt tijdens de beste reistijd. Maar wanneer is dat precies? Op deze pagina vertellen je alles over de beste reistijd voor Canada. Zo kun je er zeker van zijn dat alles open is, de walvissen te zien zijn, het niet te druk is en het weer goed genoeg is.

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je wilt doen tijdens je vakantie in Canada. Wil je veel wandelen, kajakken en mountainbiken? Of ben je op zoek naar een wintersportvakantie naar Canada? Op deze pagina vind je informatie over de drie beste reistijd periodes van Canada. Lees ze goed door zodat jij in de periode naar Canada gaat die goed bij jouw reisplannen en –verwachtingen past.
 

beste reistijd canada outdoor 

Beste reistijd Canada: algemene feiten

Canada is na Rusland qua oppervlakte het grootste land op aarde. Dat betekent dat sommige delen een ander klimaat hebben dan de anderen. In het noorden vind je bijvoorbeeld het arctische klimaat terwijl je 's zomers in het midden en zuidwesten geniet van hoge temperaturen. Eigenlijk zou je het hele jaar door naar Canada kunnen reizen. Afhankelijk van wat je wil doen. 
 

Beste reistijd Canada voor outdoor activiteiten en het noorden: de zomermaanden

Wil je de ware outdoor vakantie in Canada beleven? Reis dan in de zomermaanden naar Canada. Tussen juni en augustus kun je heerlijk wandelen, mountainbiken, hiken en varen. In het noorden is het tussen de 14 en 20 graden Celsius. In het zuidwesten kom je temperaturen rond de 22 graden Celsius tegen. In het oosten wordt het het warmst: daar tikt de thermometer de 26 graden Celsius aan in de zomermaanden. Voor een reis naar Yukon en Alaska zit je in deze maanden het beste. Een aangename temperatuur, winkels en hotels die open zijn en natuur die op en top groen is.

zomer beste reistijd Canada 

Beste reistijd Canada voor rust, de Indian Summer en wilde dieren spotten: lente en herfst

Wil je de toeristenstroom vermijden en kun je ook buiten de zomervakantie op reis? Doe dat dan sowieso. In het tussenseizoen, dat april, mei, september en oktober is, zul je minder reizigers tegen komen en liggen de prijzen een stuk lager. En dat terwijl de temperatuur evengoed aangenaam is en alle natuurgebieden toegankelijk zijn. In het noorden is het in april en oktober wel wat fris, namelijk rond het nulpunt. In het midden en zuiden kom je in de lente- en herfstmaanden temperaturen tegen tussen de 12 en de 21 graden Celsius.

De herfst is een speciaal seizoen in Canada. Vooral in het oosten van het land, waar je de Indian Summer in volle glorie kunt ervaren. Alle bladeren kleuren intens rood, oranje en geel. Een prachtige periode voor een roadtrip door Quebec, Nova Scotia of Newfoundland. Reis je naar het noorden, naar Yukon en Alaska, dan is de kans aanwezig dat je in de herfstperiode het noorderlicht spot.
indian summer beste reistijd canada 

Beren kun je eigenlijk van maart t/m oktober spotten, maar de herfst is vooral voor het zien van de grizzlybeer en zwarte beer een goede periode. Deze beren trekken aan het einde van de zomer naar de rivieren. Dit is het moment dat de zalmtrek begint en miljoenen zalmen zich verzamelen om terug te gaan naar de binnenlandse meren en rivieren. Voor walvissen zit je tussen mei en oktober goed. De kust van British Columbia is een van de favoriete spots van bultruggen en orka's.

beren spotten beste reistijd canada 

Beste reistijd Canada voor wintersport en noorderlicht: de wintermaanden

Vanzelfsprekend zijn de wintermaanden de beste maanden voor een wintersportvakantie naar Canada. Deze maanden zijn koud, vooral in het noorden en in het midden van British Columbia. In het noorden kan het tot wel -25 graden Celsius worden. In de Rocky Mountains kun je in deze periode goed wintersporten. Hoe hoger je naar het noorden gaat, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht spot. In de wintermaanden zit je daarvoor goed. Het noorderlicht is daarentegen wel al vanaf september te zien.

winter noorderlicht beste reistijd Canada 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel