PRINT PAGINA

Finland, Noordkaap en Noorse fjorden

De ultieme roadtrip

Dag 1

Dag 1 Op naar Duitsland

Op naar Duitsland

In de loop van de dag rijd je op je gemak naar de havenplaats Travemünde, in Noord-Duitsland. Laat in de avond stap je aan boord van de Finnlines, dus je hebt alle tijd om een bezoek te brengen aan de gezellige Hanzestad Lübeck. Eenmaal aan boord doet het schip zijn werk en zal in de nacht vertrekken naar Helsinki. Overnachting aan boord.
Rijafstand Utrecht-Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Aan boord van de Finnlines

Aan boord van de Finnlines

Een mooie dag om te genieten van de tocht en de vergezichten van de Oostzee. Je zult zien dat de tijd ongemerkt snel voorbijgaat en je enorme afstanden aflegt. Overnachting aan boord.
Vaarduur Travemünde-Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Welkom in Finland!

Welkom in Finland!

Helemaal uitgerust kom je vroeg in de ochtend aan in de haven van Helsinki. De autoslaaptrein vertrekt in de avond, je hebt dus tijd om deze bruisende stad te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de witte Domkerk en de vismarkt Kaupatori is ook echt een aanrader. In de namiddag stap je aan boord van de autoslaaptrein. Overnachting in de trein.
Duur treinreis: ca. 12 uur

Dag 4

Dag 4 De hoofdstad van Fins Lapland

De hoofdstad van Fins Lapland

In de ochtend kom je aan in Lapland. Je hebt vandaag alle tijd om naar de eerste verblijfsplaats te rijden; Rovaniemi. Je verblijft in een bungalow aan de rand van de stad en kunt hier optimaal genieten van de natuur. Liever wat meer cultuur snuiven? Bezoek dan het Arktikum museum in de stad waar je meer te weten komt over de Arctische natuur.
Rijafstand treinstation-Rovaniemi: maximaal 205 km | ca. 3 uur (afhankelijk van beschikbaarheid naar welk treinstation je reist)

Dag 5

Dag 5 Noordwaarts naar Inari

Noordwaarts naar Inari

Vandaag reis je na het ontbijt in noordelijke richting, naar Inari om precies te zijn. Geniet onderweg van de prachtige, donkergroene bossen en de heldere meren. Hoe meer je naar het Noorden rijdt, hoe meer de natuur om je heen veranderd. Grote kans dat je onderweg al kennis maakt met de eerste rendieren! Je overnacht de komende 2 nachten in een comfortabele kamer bij Wilderness Hotel Inari, gelegen buiten de stad waar je de eindeloze uitzichten over het Inari meer in je op kunt nemen. Voigt Travel heeft het diner al voor je geregeld, hoe fijn is dat!
Rijafstand Rovaniemi-Inari: ca. 323 km | ca. 4 uur

Dag 6

Dag 6 Bezoek Urho Kekkonen Nationaal Park of Sami Siida

Bezoek Urho Kekkonen Nationaal Park of Sami Siida

Huomenta – goedemorgen! Het ontbijt staat voor je klaar in het restaurant. De geur van de natuur en de stilte doet je goed, maar de geur van het ontbijt is nog beter! Vandaag ga je op pad, de omgeving ontdekken. Inari is van oorsprong een samidorp dat is op verschillende manieren terug te zien. Wat al snel zal opvallen is dat de plaatsnaamborden in zowel Fins als Sami geschreven zijn. In Inari vind je ook het Sami Siida museum, een echte aanrader om vandaag te bezoeken. Trek je liever de wandelschoenen aan? Ten zuiden van Inari ligt Urho Kekkonen nationaal park, een echt eldorado voor wandelliefhebbers. Vooral de uitgestekte, kale vlaktes en de vele rendieren zijn kenmerkend voor dit natuurgebied. Er zijn diverse wandelroutes door het natuurgebied uitgestippeld en de afstanden zijn variërend. Overnachting in Wilderness Hotel Inari.

Dag 7

Dag 7 De grens over naar Noorwegen

De grens over naar Noorwegen

Vandaag zul je Finland achter je laten en zet je koers naar de Noordkaap. Langzaam zie je het landschap en haar vegetatie veranderen. De Taiga bossen worden verruild voor struiken, mossen en nog meer rendieren. Je rijdt langs de kust en zal diverse tunnels passeren, voordat je bij de Noordkaap terecht komt. Een mooie tocht, met onderweg veel mogelijkheden om te picknicken. Eenmaal bij de Noordkaap kan je genieten van de middernachtzon. In de buurt van het plaatsje Honningvåg is een kamer voor je gereserveerd.
Rijafstand Inari-Honningsvåg: ca. 354 km | ca. 5 uur

Dag 8

Dag 8 Welkom op de Noordkaap!

Welkom op de Noordkaap!

Is het gisteravond niet gelukt om de Noordkaap te bezoeken en de Middernachtzon te zien? Vandaag kan je alsnog de Noordkaap bezoeken om het plaatje vast te leggen. Vervolgens rijd je door het prachtige landschap van Finnmark richting Alta. Overnachting in Scandic Alta.
Rijafstand Honningsvåg-Alta: ca. 205 km | ca. 3 uur

Dag 9

Dag 9 Meest noordelijke stad boven de Poolcirkel

Meest noordelijke stad boven de Poolcirkel

Na je heerlijke ontbijt heb je tijd om de eeuwenoude rotstekeningen in Hjemmeluft te bekijken 2500 tot 6000 jaar geleden! Deze zijn gemaakt door de eerste menselijke bewoners van Noord-Noorwegen. Ze zijn pas in 1972 ontdekt en gaan over jachttaferelen, mensen, boten en godsdienst. Daarna zet je koers richting de Tromsø, de grootste stad boven de poolcirkel. Overnachting in Scandic Grand Hotel Tromsø.
Rijafstand Alta-Tromsø: ca. 380 km | ca. 5,5 uur

Dag 10

Dag 10 Op naar de Noorse Eilanden

Op naar de Noorse Eilanden

Vandaag rijd je een prachtige route! Vertrek op tijd zodat je onderweg vele malen kunt stoppen om de vergezichten op je in te laten werken en mooie foto's te maken. Vooral het einde van de route is adembenemend! Offersøy is een bijzonder, klein vissersdorpje, gelegen op de meest zuidelijke punt van het eiland Hinnøya. Deze bijzondere plek noemen ze zelf de toegangspoort tot de Lofoten en Vesterålen. Vanaf het water kan je genieten van de diverse eilanden en witte stranden rondom Offersøy. Overnachting in Offersøy. Rijafstand Tromsø-Offersøy: ca. 360 km | ca. 5 uur en 15 minuten

Dag 11

Dag 11 Verken de Lofoten of ga op walvissafari

Verken de Lofoten of ga op walvissafari

Vanuit Offersøy heb je vandaag alle tijd om de Lofoten te verkennen. Iedereen kent wel de foto’s van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Een andere optie om is vanuit Andenes een walvissafari te gaan doen. Een lange dag, maar hopelijk wel één om nooit te vergeten. Overnachting in Offersøy.

Dag 12

Dag 12 Pas op voor de rendieren onderweg!

Pas op voor de rendieren onderweg!

Vanuit Lødingen neem je de ferry naar Bognes en vervolg je je weg naar het zuiden, naar Fauske. Pas op voor de rendieren onderweg! Overnachting in Fauske.
Rijafstand Offersøy-Fauske: ca. 225 km | ca. 4 uur en 15 minuten

Dag 13

Dag 13 Ontdek de prachtige ruige omgeving van Fauske

Ontdek de prachtige ruige omgeving van Fauske

Vandaag heb je alle tijd om de prachtige omgeving te ontdekken. Zo ligt er op maar 30 minuten rijden van het hotel een prachtig uitzichtpunt met een waterval genaamd Litlverivassforsen (Vaerivassfossen), aan de rand van het nationale park Padjelanta. Na een wandeling van circa 6 km kijkt u kilometers ver uit over de omgeving. Liever een andere wandeling maken? Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan de gletsjer Sulitjelmaisen die tegen de grens van Zweden gelegen is of u rijdt de andere kant op richting het nationale park Sjunkhatten. Overnachting in Scandic Fauske. 

Dag 14

Dag 14 Start van de Kystriksveien

Start van de Kystriksveien

Goedemorgen! Het is werkelijk heerlijk wakker worden in deze prachtige omgeving, maar vandaag staat er een adembenemende route op het programma dus je gaat vroeg op pad. Je kunt vandaag een fantastische, panoramische route rijden over de Kystriksveien. Houd rekening met circa 2 ferry overtochten onderweg en een lange dag rijden (circa 6,5 uur inclusief de overtochten) maar geniet vooral van dit onontdekte en ongerepte deel van Noorwegen met z’n vele eilanden. Wie heeft er excursies nodig als het uitzicht vanuit de auto al je verwachtingen al overtreft? Toch liever niet zo'n lange dag rijden? Je kunt ook via de E6 in circa 2,5 uur naar het volgende hotel rijden. Overnachting in Mo I Rana. Rijafstand Fauske-Mo I Rana: ca. 177 km | ca. 6 uur en 30 minuten via de weg Fv17 Kystriksveien en incl. 2 ferry overtochten

Dag 15

Dag 15 Een van de mooiste autoroutes ter wereld

Een van de mooiste autoroutes ter wereld

Na het eerste deel van de route via de E6 zuidwaarts te rijden, vervolg je het tweede deel van de route via de Kystriksveien. Van Tjøtta neem je de ferry naar Forvik en vervolgens van Andalsvågen naar Horn voordat je in Brønnøysund aankomt. Wat heb je een geweldige route gereden deze dag! Nu is het tijd te genieten van je eigen rorbu of om heerlijk te genieten van een lekker diner in het goede restaurant. Overnachting in Brønnøysund. Rijafstand Mo I Rana-Brønnøysund: ca. 205 km | ca. 5 uur via de weg Fv17 Kystriksveien langs Nesna en en incl. 2 ferry overtochten

Dag 16

Dag 16 Vega-archipel

Vega-archipel

Vandaag kun je de beroemde Vega-archipel bezoeken, een eilandengroep van ongeveer 6500 eilanden die sinds 2004 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Ze worden beschouwd als de mooiste ongerepte parels ter wereld. Vega is het grootste eiland en biedt veelzijdige landschappen, afwisselende natuurgebieden en unieke flora en fauna. Maak kennis met het uitdagende landschap en de lokale cultuur van visserij en samenwerken met de natuur. Overnachting in Brønnøysund.

Dag 17

Dag 17 Op naar Trondheim!

Op naar Trondheim!

Voordat je naar Trondheim rijdt kun een rondleiding krijgen in de viskwekerij van Norsk Havbrukssenter en alles leren over de geschiedenis van de Noorse visserij. Of bezoek de indoor expositie hierover en bekijk de zalm aquaria. Daarna rijd je, optioneel via de Kystriksveien, naar het zuiden. Overnachting in Trondheim. Rijafstand Brønnøysund-Trondheim: ca. 400 km | ca. 6,5 uur via de weg Fv17 Kystriksveien langs Nesna en en incl. 1 ferry overtocht

Dag 18

Dag 18 Indrukwekkende Atlantische route

Indrukwekkende Atlantische route

Vandaag heb je de mogelijkheid om wederom een wereldberoemde autoroute te rijden, namelijk de Atlantische route. De slechts 8 km lange weg loopt van eiland naar eiland met continu uitzicht op de Atlantische Oceaan. Bijzonder aan de Atlantische weg zijn de scherpe bochten die je door het ruige landschap leiden. Als je geluk hebt kun je zelfs walvissen zien zwemmen, of zeehonden spotten in de vroege ochtend als ze op de rotsen liggen. Einde dag kom je aan in het schitterend gelegen Valldal Fjordhotel. Overnachting in Valldal. Rijafstand Trondheim-Valldal: via de E39 ca. 300 km | ca. 5 uur en 40 minuten, via de Atlantische route ca. 385 km | ca. 7 uur en 15 minuten en incl. 1 ferry overtocht

Dag 19

Dag 19 Rijd de beroemde Trollstigen

Rijd de beroemde Trollstigen

Vandaag kun je de wereldberoemde Trollstigen rijden, een weg van ongeveer 20 km lang met elf haarspeldbochten als de weg de berg opslingert. Je rijdt over en langs diverse machtige watervallen. Er zijn talloze plekken waar je kunt stoppen. De weg is vaak smal, let dus wel goed op! Overnachting in Valldal.

Dag 20

Dag 20 Via de Geirangerfjord naar de Sognefjord

Via de Geirangerfjord naar de Sognefjord

Rijd vandaag via de fotogenieke Geirangerfjord naar het statige hotel aan de Sognefjord. Ga in Geiranger aan boord van de ferry naar Hellesylt en aanschouw de fjord vanaf het water, indrukwekkender kan het haast niet worden. Overnachting in Balestrand. Rijafstand Valldal-Balestrand: ca. 295 km | ca. 6 uur en 45 minuten incl. 1 ferry overtocht

Dag 21

Dag 21 Jostedal gletsjer

Jostedal gletsjer

God Morgen! Balestrand is een juweeltje aan de oevers van de Sognefjord, omringd door de Esefjella-bergen. Hier kun je heerlijk ontspannen. Maar ook kun je erop uit trekken om het Noorse gletsjermuseum en het Nationaal Park Jostedal gletsjer bezoeken. Overnachting in Balestrand.

Dag 22

Dag 22 Bjørnefjorden

Bjørnefjorden

Op naar Os aan het Bjrørnefjorden voor een heerlijk verblijf in Solstrand Hotel & Bad. Neem de route via de Hanzestad Bergen, bekend om de kleurrijke pakhuizen aan de haven en de dagelijkse vismarkt. Een hele gezellige studentenstad die ideaal te voet te verkennen is. Overnachting in Os. Rijafstand Balestrand-Os: ca. 235 km | ca. 4 uur incl. 1 ferry overtocht van Lavik – Oppedal

Dag 23

Dag 23 Inschepen aan boord van Fjord Line

Inschepen aan boord van Fjord Line

Vanochtend heb je na een heerlijk ontbijt rijd je naar Bergen om daar in te schepen aan boord van Fjord Line. De ferry vertrekt om 13.30 uur richting Hirtshals in Denemarken. Geniet van de uitstekende faciliteiten aan boord van het schip en het uitzicht over de westkust van Noorwegen. Overnachting aan boord.

Dag 24

Dag 24 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in Hirtshals in Denemarken. Vanaf hier keer je huiswaarts, vol prachtige herinneringen deze indrukwekkende reis. Rijafstand Hirtshals- Utrecht: ca. 933 km | ca. 10 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: