Veelgestelde vragen Zweden Winter

Voigt Travel organiseert al vele jaren prachtige reizen naar grote tevredenheid. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons 035 - 699 0322 of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.

  • Kent Voigt Travel alle accommodaties zelf?
   Jazeker, vraag maar! Elk hotel hebben wij persoonlijk bezocht en gecontracteerd. Heb je specifieke vragen over de ligging en de directe omgeving van een hotel, de parkeermogelijkheden of het restaurant: wij kunnen deze beantwoorden! Heb je advies nodig bij de keuze, bel of mail gerust, wij helpen je graag!
  • Ik wil graag meer weten over het verblijf waar ik slaap. Waar kan ik dat vinden?
   De naam van de accommodaties waar je slaapt kun je vinden in de reisinformatie, op de boekingsbevestiging en op de voucher. Meer informatie over de plekken waar je slaapt vind je in de reisinformatie en op onze website bij de reis die je hebt geboekt. In de reisinformatie vind je ook informatie over wie je de sleutel overhandigt.
  • Wat is er gebruikelijk bij het in- en uitchecken van mijn accommodatie?
   Internationale regel is dat gasten de accommodatie vanaf eind van de middag kunnen betrekken op dag van aankomst en eind van de ochtend dienen te verlaten op dag van vertrek.

   Onder enig voorbehoud kunnen wij je melden dat in de meeste gevallen je bij een aankomst op bestemming eind van de ochtend reeds rond het middaguur kunt inchecken. Bij een terugvlucht op de laatste dag in de avond naar Nederland dien je ter plaatse te overleggen aangaande de mogelijkheden en voorwaarden om de accommodatie langer aan te houden (indien gewenst).

   De mogelijkheden hiervoor zijn vanzelfsprekend mede afhankelijk van de reserveringen door derden, schoonmaakafspraken, toewijzing van accommodaties en van de aankomst- en vertrektijden van (overige) gasten waardoor alleen de accommodatieverschaffer ter plaatse hierover uitsluitsel kan geven.
  • Wat is het voltage in het Hoge Noorden?
   In Finland is het voltage 230 Volt. De stopcontacten die in Finland zijn kunnen worden gebruikt met Nederlandse stekkers. Er is overal elektriciteit, ook in de meeste wildernis cabins die tijdens de safari's worden gebruikt. In Zweeds Lapland is het voltage 220 Volt. Nederlandse stekkers kunnen worden gebruikt. Bij sommige Zweedse apparaten wordt er gewerkt met een drietandstekker, maar in dat geval zijn er in het hotel adapters beschikbaar en kunnen de Nederlandse apparaten worden gebruikt. In Noorwegen is het voltage ook 220 volt. Hier kun je ook een eurostekker gebruiken.
   Je hoeft dus geen wereldstekker mee te nemen naar Lapland.
  • Is er tijdsverschil met het Hoge Noorden?
   In Finland geldt de Oost-Europese tijd. Dat betekent dat het er een uur later is dan bij ons: 12.00 uur in de Benelux is 13.00 uur in Finland. Zomer- en wintertijd gaan op hetzelfde moment in als in de Benelux. Het uur tijdsverschil blijft dus altijd. Tussen Zweden en Noorwegen en Nederland en België is geen tijdsverschil.
  • Wat is het prijsniveau in het Hoge Noorden?
   Het prijsniveau in Noord-Europa ligt over het algemeen hoger dan in Nederland, maar het is een hardnekkig vooroordeel dat het onbetaalbaar is!

   Finland heeft een iets hogere levensstandaard dan Nederland, dus liggen de prijzen net iets hoger. Je betaalt er echter met de euro, dus houd je het overzicht van wat je uitgeeft. Een goed advies is om zoveel mogelijk lokale producten te kiezen, zowel bij het boodschappen doen als wanneer je uit eten gaat. Uit eten gaan is zeker betaalbaar. Vanaf €22 heb je al een 3-gangenmenu en een pizza is er al vanaf €9. Kies je voor echte specialiteiten, houd dan rekening met een prijs van ongeveer €25 voor een hoofdgerecht. De porties zijn erg Amerikaans, groter dan wij gewend zijn, dus je krijgt meestal wel waar voor je geld. Sterke drank is nog steeds behoorlijk prijzig maar niet zoals in Zweden en Noorwegen. Een glas bier kost gemiddeld €4,50 en dan krijg je een flinke pul. De wijn (een glas wijn kost ongeveer €5,50) wordt per cl geschonken, je bepaalt zelf de hoeveelheid en dus ook de prijs per glas.

   Zweden heeft een vergelijkbaar prijsniveau als Finland. Het verschil is echter dat je in Zweden met de Zweedse kroon betaalt. Het is dus verstandig om vooraf even een rekentabel te maken.

   Noorwegen is wel een stuk duurder dan Nederland en België. De levensstandaard in Noorwegen is erg hoog en het dagelijks leven is duurder dan bij ons. Alcohol en tabak zijn vanwege de accijnzen duidelijk hoger geprijsd. Uit eten gaan en boodschappen doen is zeker betaalbaar, maar wel twee tot drie keer duurder dan in Nederland. Dit is echter afhankelijk van het menu of het product. Vis is bijvoorbeeld veel goedkoper dan in Nederland en te koop in elke supermarkt. Rendiervlees of wild is vaak ook goedkoper. Ook als je groenten en fruit uit de buurt koopt, vallen de prijzen vaak mee.

   In deze landen is het seizoen kort en hevig, dus koop en eet vooral veel vers, van het seizoen, dat is lekker, gezond en het best geprijsd!
  • Welke paspoortgegevens zijn nodig bij het boeken van een reis?
   Om je reis naar onze bestemmingen te boeken, hebben we de eerste voornaam zoals vermeld in je paspoort, je achternaam en je geboortedatum nodig.

Staat je vraag er niet bij?

Stel dan je vraag via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 035 - 699 0322.