Skigebieden Lindvallen en Högfjället in Sälen, Zweden
Skigebied Sälen

Skigebieden Lindvallen en Högfjället in Sälen, Zweden

Skigebied Sälen ligt in Zweden in de provincie Dalarna, dicht tegen de Noorse grens aan. Hier vind je de hoogste bergen van de regio. In Sälen bevinden zich vier skigebieden dicht bij elkaar, waarvan Lindvallen en Högfjället met elkaar verbonden zijn. Tesamen hebben deze gebieden 42 kilometer aan pistes.

Beide skigebieden zijn verschillend van karakter. Lindvallen is een relatief groot skigebied en is een populaire bestemming voor Zweedse gezinnen. Er zijn vele faciliteiten voor jong en oud zoals een tropisch zwembad en diverse restaurants. Högfjället is een kleiner gebied, met daardoor veel aandacht voor het skiën en de prachtige omgeving.

De hoogte van de pistes ligt tussen 579 en 887 meter, wat laag klinkt, maar door de noordelijke ligging is het skigebied erg sneeuwzeker en ski je veel tussen beboste hellingen! Ook zijn er volop langlauf mogelijkheden in dit gebied. Door de vele verlichte pistes kun je hier ook laat in de middag en 's avonds skiën en zo optimaal genieten van de sneeuw. Op deze pagina vind je meer informatie over het skigebied en de pistes van Lindvallen en Högfjället.

De skipistes van Lindvallen en Högfjället bestaan vooral uit groene, blauwe en rode pistes. Ook zijn er 3 zwarte pistes te vinden voor de liefhebbers.

 

 

Overzicht van pistes

Lindvallen heeft in totaal 39 pistes, Högfjället heeft er 9. In onderstaande tabel zie je hoeveel skipistes iedere kleursoort heeft.

Soort piste Lindvallen en Högfjället Aantal
Groen 16 + 6
Blauw 7 + 3
Rood 13 + 0
Zwart 3 + 0
Totaal 39 + 9

Pistekaart Lindvallen

Een overzicht van de pistes en faciliteiten in Lindvallen
(klik op de kaart voor een volledig scherm) Pistekaart Lindvallen 

Pistekaart Högfjället

Een overzicht van de pistes en faciliteiten in Högfjället
(klik op de kaart voor een volledig scherm) Pistekaart Högfjället 

Faciliteiten in Lindvallen en Högfjället

Lindvallen en Högfjället in Sälen zijn een goed georganiseerde skigebieden met tal van faciliteiten. Je vindt hier voornamelijk stoeltjes- en sleepliften, waardoor het goed mogelijk is om afstand te houden met anderen. Dit zijn namelijk kleine liften die je met maximaal drie mensen tegelijk omhoog brengen. In onderstaande tabel zie je alle faciliteiten op een rijtje staan.

   
Aantal stoeltjesliften
 • 3 + 1
Aantal sleepliften
 • 33 + 13
Sneeuwkanonnen
 • Ja
Aantal verlichte pistes
 • 14 + 2
Funparks
 • Ja, 2
Aantal langlaufloipes
 • 14 loipes met een totale lengte van 70 kilometer
Aantal verlichte langlaufloipes
 • 2 loipes met een lengte van 5 kilometer
 • Tot 23:00 uur verlicht
Skipas
 • SEK 1918-2205 (ca. € 185- € 213) voor 5 dagen
 • Inclusief ochtend- en avondskiën
Keycard
 • SEK 50 (ca. € 5, verplicht)
Kosten skiles
 • Groepslessen 5 x 75 minuten (ma-vr) SEK 995 (ca. € 96)
Kosten skihuur
 • 6 dagen beginners uitrusting SEK 760 (ca. € 73)
 • 6 dagen gevorderden uitrusting SEK 1205 (ca. € 116)
Kosten snowboardhuur
 • 6 dagen volledige uitrusting SEK 995 (ca. € 95)
Kosten langlaufhuur
 • 6 dagen volledige uitrusting SEK 760 (ca. € 73)

Overige faciliteiten in Lindvallen en Högfjället

Lindvallen is een uitgebreid en zeer goed georganiseerd skigebied. Er zijn vele faciliteiten, aan de piste maar ook in het Skistar Experium center in het dorpje. Zo kun jij je een week lang goed vermaken, ook als je niet of weinig wilt skiën. Voor de Zweedse koffiepauze, lunch of diner zijn diverse restaurants waar je kunt genieten van de Zweedse gastronomie. Ook andere faciliteiten zijn aanwezig, zoals een supermarkt, bowlingcenter, en een tropisch zwembad. 

Lindvallen pistes 

 

Lindvallen Experium 

Winteractiviteiten in Lindvallen en Högfjället

Naast het skiën en langlaufen kun jij in de omgeving van Lindvallen en Högfjället genieten van het Zweedse winterwonderland door deel te nemen aan de activiteiten en excursies. Zo kun je mee op huskysafari, of deelnemen aan een sneeuwscootertocht of een rondje ijskarten.

 

 

Meer informatie of telefonisch boeken

Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op, wij staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 035 - 699 0322 of stuur een e-mail naar info@voigt-travel.nl.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel