Veelgestelde vragen en antwoorden over verantwoord reizen
Veelgestelde vragen verantwoord reizen

Veelgestelde vragen en antwoorden over verantwoord reizen

 

Wat is verantwoord reizen?

Verantwoord reizen is een standaard manier van reizen waarbij je de positieve impact op de natuur, de cultuur, de lokale economie én het dierenwelzijn tijdens je reis vergroot. Daarnaast probeer je de negatieve impact te verkleinen. Verantwoord reizen draagt dus bij aan een mooiere wereld en uiteindelijk ook aan een veel mooiere reisbelevenis.

Weten hoe je verantwoord reist? Je leest het hier.

 

 

Is het niet beter om gewoon maar helemaal te stoppen met reizen?

Stoppen met reizen is een slecht idee. Reizen draagt namelijk bij aan veel moois in de wereld. Al helemaal wanneer je het verantwoord doet. Toerisme is voor veel landen een belangrijke bron van inkomsten. Dat geldt ook voor de regio’s waar Voigt Travel heen reist. De economieën in deze regio’s, zoals in Noord-IJsland en Zweeds Lapland, bloeien op dankzij de komst van Nederlandse en Belgische reizigers. Het zorgt voor veel meer werkgelegenheid en het geld dat uitgegeven wordt door reizigers wordt door ondernemingen grotendeels in de regio weer geïnvesteerd.

Naast dat reizen de lokale economie een boost geeft, zorgt reizen er ook voor dat verschillende culturen en bijbehorende normen en waarden met elkaar gedeeld worden. Dat verbreedt onze kijk op de wereld en zorgt dat we loyaler, toleranter en empathischer worden. Daarnaast helpt reizen bij het relativeren en het zien van wat écht belangrijk is in het leven.

 

 

Wat is het meest milieuvervuilende vervoersmiddel?

Het meest vervuilende vervoersmiddel is het vliegtuig. Een vliegreis belast het milieu zeven tot elf keer zoveel als dezelfde reis per trein en twee tot vier keer zoveel als dezelfde reis per auto. Het verschil wordt nog groter wanneer je met meer mensen in een auto zit.

Benieuwd naar onze eigen auto rondreizen? Bekijk ze hier.

 

 

Wat is het verschil tussen CO2 compenseren en reduceren?

Veel organisaties en bedrijven bieden CO2-compensatie aan: de uitstoot die jouw bestelling of reis veroorzaakt, kun je compenseren. Compenseren gebeurt via compensatieprogramma’s, zoals door het planten van bomen of het investeren in gasvrije kooktoestellen in derde wereldlanden. Er bestaan verschillende programma’s. Belangrijk is om te kijken naar gecertificeerde programma’s, zoals bij Trees for All. Deze organisatie plant nieuw bos aan in onder andere Ghana, Costa Rica maar ook in Nederland. Bomen nemen CO2 op. Jonge bomen nemen echter een stuk minder CO2 op dan grote oudere bomen. Daarom is het allerbeste om te kiezen voor een compensatieproject waarbij bestaande bossen worden beschermd.

CO2 reduceren betekent CO2 verminderen. Bijvoorbeeld elektrisch rijden met de auto of sneeuwscooter valt onder CO2-reductie. Maar ook het deels vliegen op biobrandstof (een vorm van Sustainable Aviation Fuel) is CO2-reductie.Staat je vraag er niet bij?

Stel dan je vraag via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 035 - 699 0322.