PRINT PAGINA

Basecamp Spitsbergen

In de sporen van de ontdekkingsreizigers

De reis kan beginnen!

De reis kan beginnen!

Vandaag vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Oslo. Als je bent aangekomen op de luchthaven kun je per airport express trein in 19 minuten naar het centraal station in Oslo rijden. Je hotel ligt op een steenworp afstand van het centraal station. Oslo is een ontzettend ruim opgezette, hippe en relaxte stad. De bekendste attracties liggen vrijwel allemaal op loopafstand in het centrum. In het hart van de stad bevindt zich de bekendste winkelstraat, de Karl Johans Gate, deze loopt van het centraal station naar het koninklijk paleis. Aan deze straat staat ook de Oslo Domkirke, een kathedraal uit 1697 waar de Noorse kroonprins Håkon en Mette-Marit zijn getrouwd. Overnachting in Clarion Hotel The Hub in Oslo.

Dag 2

Dag 2 Naar de rand van de noordpool

Naar de rand van de noordpool

Afhankelijk van je vluchttijd kun je misschien nog even het mooie Oslo verkennen voordat je per airport express trein naar de de luchthaven rijdt. Na aankomst in Longyearbyen word je met een transfer in 15 minuten naar het Basecamp Hotel gebracht in het centrum van de plaats. Longyearbyen is de grootste nederzetting op het eiland Spitsbergen met ca. 2.500 inwoners en bijna net zo veel sneeuwscooters. Voor zo'n kleine nederzetting is er een uitgebreide keuze aan restaurants maar natuurlijk kun je ook ervoor kiezen om in Basecamp Hotel te dineren. Overnachting in Longyearbyen.

Dag 3

Dag 3 Op pad met de husky’s

Op pad met de husky’s

Na een rustige nacht, schuif je in de ochtend aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Hopelijk heb je trek, want er is genoeg keuze. Vandaag ga je een arctische husky safari maken. Met een eigen huskyspan rijd je achter de gids aan door de indrukwekkende winterse omgeving. Na de tocht is er kans om te kijken of er  puppies zijn, en wie weet is er nog een mogelijkheid om met deze puppies op de foto te gaan. Er zijn in totaal ca. 100 huskies, elk met hun eigen naam. Na deze tocht heb je heel veel nieuwe vrienden gemaakt! Overnachting in Longyearbyen.

Dag 4

Dag 4 Per sneeuwscooter Spitsbergen ontdekken

Per sneeuwscooter Spitsbergen ontdekken

Na een heerlijk ontbijt maak je je klaar voor een onvergetelijke sneeuwscooterexpeditie. Een volle dag op sneeuwscooters de arctische wildernis in, over relatief goed begaanbaar terrein. De machtige Tempelfjord wacht op jou, en om daar te komen, ga je op moderne sneeuwscooters, met volledige uitrusting en een bewapende gids door valleien en bevroren zeeijs. Je bestuurt je eigen sneeuwscooter, niet alleen omdat dat het leukste is, maar ook omdat je zo het beste warm blijft. Spot onderweg de Svalbard Reindeer en heel misschien zelfs een ijsbeer. Voordat je op de sneeuwscooter stapt krijg je uitgebreide instructies en wordt de route met je doorgenomen. Tijdens de sneeuwscootertochten heb je kans om rendieren tegen te komen die in het wild leven. Een expeditie lunch en warme drankjes zijn inbegrepen. Rond 16.30 uur ben je weer terug in je hotel. Overnachting in Longyearbyen.

Dag 5

Dag 5 Arctische avonturen op Spitsbergen

Arctische avonturen op Spitsbergen

Geniet van een stevig ontbijt voor je avontuur vandaag begint. We raden je aan om een lunchpakket mee te nemen. Op ca. 3 km ten zuiden van Longyearbyen ligt de Larsgletsjer waar je met een deskundige gids naartoe gaat hiken. Deze gletsjer strekt zicht uit van de torenhoge toppen van Trollsteinen en Lars Hierta naar de Longyear-vallei. Het laatste deel van de hike voordat je de gletsjer oploopt, voelt aan als een maanlandschap. Wees hierbij voorbereid op een steile klim. Hoe hoger je komt, hoe mooier het uitzicht op Longyearbyen wordt. Als je eenmaal op de gletsjer staat, kun je je alleen maar voorstellen wat zich onder je voeten verbergt en dat ga je natuurlijk met de gids ontdekken. Je wordt uitgerust met hoofdlamp, sneeuwschoenen of stijgijzers en je daalt af naar de ijsgrot. Je loopt door het gangenstelsel, gevormd door smeltwater onder de gletsjer. De fascinerende formaties van ijs en steen maken dit een adembenemende ervaring. In de loop van de middag kom je vermoeid maar voldaan weer terug in je hotel. Geniet de laatste avond op Spitsbergen van een heerlijk diner en hopelijk zie je nog het noorderlicht aan de hemel dansen. Je overnacht in Longyearbyen.

Dag 6

Dag 6 Terug naar de bewoonde wereld

Terug naar de bewoonde wereld

Na vier actieve dagen op Spitsbergen vlieg je vandaag terug naar de bewoonde wereld in Oslo voor een laatste overnachting in Noorwegen. Leuk om te bezoeken is het moderne Aker Brygge, een voormalige scheepswerf, die in de jaren 90 omgebouwd is tot een bruisend winkel- en uitgaansgebied, direct aan het fjord. Ook het kenmerkende raadhuisgebouw, Rådhuset, bevindt zich hier aan het fjord. Hiervandaan kun je een watertaxi nemen naar het museumschiereiland Bygdøy met het Vikingschepenmuseum, het Noors Openluchtmuseum en de maritieme musea. Overnachting in Clarion Hotel The Hub in Oslo.

Dag 7

Dag 7 Home, sweet home

Home, sweet home

Vandaag vlieg je terug naar Nederland met een koffer vol een schitterende herinneringen. Een reis om nooit meer te vergeten!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: