PRINT PAGINA

Basecamp Spitsbergen

In de sporen van de ontdekkingsreizigers

Dag 1

Dag 1 Welkom in de hoofdstad van het noorderlicht!

Welkom in de hoofdstad van het noorderlicht!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tromsø. Een bruisende stad, met recht ook wel het Parijs van het Noorden. Vanuit Tromsø zijn er ontelbare manieren om 's avonds op noorderlichtexcursie te gaan. Overdag kun je gaan sneeuwscooteren, een rendiersafari maken, langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Wie weet zie je meteen de eerste avond al het noorderlicht! Overnachting in Scandic Grand Tromsø.

Dag 2

Dag 2 Trendy Tromsø

Trendy Tromsø

Het noorderlicht is niet het enige dat Tromsø te bieden heeft. Het is een opvallend trendy stad met veel bars, restaurants en winkels, omringd door water en besneeuwde fjorden. Overdag heb je de tijd om de stad te verkennen. Het aanbod van cafés en restaurants is uitgebreid en er zijn veel musea. In het Polaria, centrum voor het poolgebied, vind je een schat aan achtergrondinformatie over het leven in dit noordelijk deel van de wereld en er is een prachtige film over Spitsbergen. Ook het Poolmuseum is een absolute aanrader. De moderne Ishavskatedraal ligt aan de overkant van de fjord, waar je ook de kabelbaan kunt nemen naar Storsteinen. Daar geniet je van het uitzicht op Tromsø en de besneeuwde omgeving. Uiteraard kun je ook met een excursie mee naar de Lyngen Alpen of het water op. Overnachting in Scandic Grand in Tromsø.

Dag 3

Dag 3 Naar de rand van de noordpool

Naar de rand van de noordpool

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet bereid je je voor op de poolexpeditie naar Spitsbergen, net als Amundsen en Nansen, de legendarische Noorse poolreizigers. Zij begonnen ook aan hun poolexpedities vanuit de stad Tromsø. Je doet het een stuk efficiënter, want na een vlucht van ca. 1,5 uur kom je al aan in Longyearbyen, de 'hoofdstad' van Spitsbergen. Transfer naar Longyearbyen en check-in bij het Basecamp Hotel. Tijd voor een eerste verkenning in Longyearbyen en overnachting.

Dag 4

Dag 4 Op pad met de husky’s

Op pad met de husky’s

Na een rustige nacht, schuif je in de ochtend aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Hopelijk heb je trek, want er is genoeg keuze. Vandaag ga je een arctische husky safari maken. Met een eigen huskyspan rijd je achter de gids aan door de indrukwekkende winterse omgeving. Na de tocht is er kans om te kijken of er puppies zijn, en wie weet is er nog een mogelijkheid om met deze puppies op de foto te gaan. Er zijn in totaal ca. 100 huskies, elk met hun eigen naam. Na deze tocht heb je heel veel nieuwe vrienden gemaakt! Overnachting in Longyearbyen.

Dag 5

Dag 5 Per sneeuwscooter Spitsbergen ontdekken

Per sneeuwscooter Spitsbergen ontdekken

Na een heerlijk ontbijt maak je je klaar voor een onvergetelijke sneeuwscooterexpeditie. Een volle dag op sneeuwscooters de arctische wildernis in, over relatief goed begaanbaar terrein. De machtige Tempelfjord wacht op jou, en om daar te komen, ga je op moderne sneeuwscooters, met volledige uitrusting en een bewapende gids door valleien en bevroren zeeijs. Je bestuurt je eigen sneeuwscooter, niet alleen omdat dat het leukste is, maar ook omdat je zo het beste warm blijft. Spot onderweg de Svalbard Reindeer en heel misschien zelfs een ijsbeer. Voordat je op de sneeuwscooter stapt krijg je uitgebreide instructies en wordt de route met je doorgenomen. Tijdens de sneeuwscootertochten heb je kans om rendieren tegen te komen die in het wild leven. Een expeditie lunch en warme drankjes zijn inbegrepen. Rond 16.30 uur ben je weer terug in je hotel. Overnachting in Longyearbyen.

Dag 6

Dag 6 Arctische avonturen op Spitsbergen

Arctische avonturen op Spitsbergen

Geniet van een stevig ontbijt voor je avontuur vandaag begint. We raden je aan om een lunchpakket mee te nemen. Op ca. 3 km ten zuiden van Longyearbyen ligt de Larsgletsjer waar je met een deskundige gids naartoe gaat hiken. Deze gletsjer strekt zicht uit van de torenhoge toppen van Trollsteinen en Lars Hierta naar de Longyear-vallei. Het laatste deel van de hike voordat je de gletsjer oploopt, voelt aan als een maanlandschap. Wees hierbij voorbereid op een steile klim. Hoe hoger je komt, hoe mooier het uitzicht op Longyearbyen wordt. Als je eenmaal op de gletsjer staat, kun je je alleen maar voorstellen wat zich onder je voeten verbergt en dat ga je natuurlijk met de gids ontdekken. Je wordt uitgerust met hoofdlamp, sneeuwschoenen of stijgijzers en je daalt af naar de ijsgrot. Je loopt door het gangenstelsel, gevormd door smeltwater onder de gletsjer. De fascinerende formaties van ijs en steen maken dit een adembenemende ervaring. In de loop van de middag kom je vermoeid maar voldaan weer terug in je hotel. Geniet de laatste avond op Spitsbergen van een heerlijk diner en hopelijk zie je nog het noorderlicht aan de hemel dansen. Je overnacht in Longyearbyen.

Dag 7

Dag 7 Terug naar de bewoonde wereld

Terug naar de bewoonde wereld

Na het ontbijtbuffet in het Basecamp Hotel is het tijd om afscheid te nemen van deze speciale plek, want vandaag vlieg je terug naar de 70e breedtegraad, hopelijk het noorderlicht tegemoet! Je keert weer terug naar Tromsø voor een laatste nacht in Noord-Noorwegen. Overnachting in Moxy Tromsø. 

Dag 8

Dag 8 Home, sweet home

Home, sweet home

Vandaag vlieg je rechtstreeks terug van Tromsø naar Amsterdam met een koffer vol een schitterende herinneringen. Een reis om nooit meer te vergeten!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: