PRINT PAGINA

Avontuurlijk Spitsbergen

Inclusief 3-daagse sneeuwscooterexpeditie

Dag 1

Dag 1 Welkom in de hoofdstad van het noorderlicht!

Welkom in de hoofdstad van het noorderlicht!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Tromsø, de grootste stad boven de poolcirkel, gebouwd op een eiland. Je bent in een multicultureel gebied waar Noren wonen, maar ook Sami zijn hier te vinden. Je wordt per transfer naar het Scandic Grand gebracht. Vanuit Tromsø zijn er veel mogelijkheden om 's avonds op noorderlichtexcursie te gaan, maar je kunt ook een rendiersafari of cruise door de fjorden boeken. Wie weet zie je meteen de eerste avond al het noorderlicht? Overnachting in Scandic Grand Tromsø

Dag 2

Dag 2 Trendy Tromsø

Trendy Tromsø

Het noorderlicht is niet het enige dat Tromsø te bieden heeft. Overdag heb je de tijd om de stad te verkennen. Het aanbod van cafés, restaurants en winkels is uitgebreid en er zijn diverse interessante musea. In het Polaria, centrum voor het poolgebied, vind je een schat aan achtergrondinformatie over het leven in dit noordelijk deel van de wereld en er is een prachtige film over Spitsbergen. Ook het Polar museum is een absolute aanrader. De moderne Ishavskatedralen ligt op het vaste land gedeelte van Tromsø, waar je ook de Fjellheisen kabelbaan kunt nemen naar Storsteinen. Daar geniet je van het uitzicht op Tromsø en de besneeuwde omgeving. Uiteraard kun je ook met een excursie mee naar de Lyngen Alpen of het water op. De keuze is reuze! Overnachting in Scandic Grand Tromsø

Dag 3

Dag 3 Naar de rand van de Noordpool

Naar de rand van de Noordpool

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet bereid je je voor op de poolexpeditie naar Spitsbergen, net als Amundsen en Nansen, de legendarische Noorse poolreizigers. Zij begonnen ook aan hun expeditie vanuit de stad Tromsø. Jij doet het een stuk efficiënter, want na een vlucht van ca. 1,5 uur land je in Longyearbyen, de ‘hoofdstad’ van Spitsbergen. Op de kleine luchthaven van Longyearbyen word je opgewacht door een chauffeur, die je afzet bij het hotel. Vannacht slaap je in het bijzondere Basecamp Hotel. Vergeet niet bij binnenkomst in het hotel je schoeisel uit te trekken; dit is een serieuze traditie op Spitsbergen! Overnachting in Basecamp Hotel Lonyearbyen.

Dag 4

Dag 4 Begin van de sneeuwscooterexpeditie

Begin van de sneeuwscooterexpeditie

Na een heerlijk ontbijt maak je je klaar voor een onvergetelijke sneeuwscooterexpeditie. Je krijgt een uitgebreide instructie, de route wordt met je doorgenomen en je wordt voorzien van een goede uitrusting namelijk een warme sneeuwscooteroverall, handschoenen, helm, balaclava en warme laarzen. Ready, set, go! Tijd om het machtige Spitsbergen te ontdekken per sneeuwscooter, hét vervoersmiddel op Spitsbergen. Onderweg stop je voor een expeditie lunch en hoor je de allesomvattende stilte van de Arctic. Eind van de middag kom je aan bij Isfjord Radio en zullen de gastheren je alles vertellen over het leven op zo'n afgelegen locatie. 's Avonds geniet je van een culinair 5-gangen diner voordat je na een lange dag zeer voldaan gaat slapen. Overnachting in Isfjord Radio. 

Dag 5

Dag 5 In de witte wildernis

In de witte wildernis

Na een stevig ontbijt  is het weer tijd om het machtige landschap van Spitsbergen te verkennen. De gids bepaald de nroute van vandaag, afhankelijk van de weer- en sneeuwcondities. Als het weer goed is scooter je zuidwaarts naar de Fritjof gletsjer. Als je geluk hebt zien jullie onderweg misschien wel de Koning van het Arctische gebied, de ijsbeer, op jacht naar zeehonden op het ijs. Een expeditielunch is inbegrepen. 's Middags is er tijd om te relaxen en bijvoorbeeld de sauna in te gaan met uiitzicht op zee. Wie weet zie jij wel een groep walvissen langszwemmen.'s Avonds sluit je weer aan bij het Arctisch diner, en vanavond kan je genieten van de wildernis en stilte om je heen. Overnachting in Isfjord Radio hotel.

Dag 6

Dag 6 In de voetsporen van Willem Barentz

In de voetsporen van Willem Barentz

Na een stevig ontbijt is het weer tijd om de sneeuwscooter op te warmen en terug te keren naar de hoofdstad van Spitsbergen. Onderweg stop je bij de Russische mijnstad Barentsburg met haar 300 inwonders. Hier voelt het alsof je terug bent gereisd in de tijd. Lunch wordt onderweg verzorgd. De verwachting is rond 16.00 terug te zijn in het Basecamp Hotel in Longyearbyen. Overnachting in Basecamp Hotel Longyearbyen

Dag 7

Dag 7 Op pad met de husky’s en terug naar de bewoonde wereld

Op pad met de husky’s en terug naar de bewoonde wereld

Na een heerlijk rustige nacht, schuif je in de ochtend aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Hopelijk heb je trek, want er is genoeg keuze. Vandaag ga je een arctische husky safari maken door de Bolterdalen vallei. Met een eigen huskyspan rijd je achter de gids aan door de indrukwekkende winterse omgeving. Na de tocht is er nog kans om te kijken of er nog puppies zijn. Wie weet is er nog een mogelijkheid om met deze puppies op de foto te gaan. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van Spitsbergen want na de husky safari vlieg je terug naar de 70e breedtegraad, hopelijk het noorderlicht tegemoet! Je keert weer terug naar het Scandic Grand in het centrum van Tromsø voor een laatste nacht in Noord-Noorwegen. Overnachting in Scandic Grand Tromsø.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is deze onvergetelijke reis aan zijn einde gekomen. Na opnieuw een heerlijk uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet rijd je met de bus richting het vliegveld van Tromsø en vlieg je rechtstreeks terug naar Amsterdam. Je zal nog lang nagenieten van alle mooie ervaringen die je beleeft hebt en je kan niet wachten om deze te delen met vrienden en familie thuis. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: