Waarom een Schotland rondreis?
Alles over Schotland

Waarom een Schotland rondreis?

Voigt Travel werkt met een klein team van gedreven mensen. Wij begrijpen dat je op reis juist de onontdekte plekken wilt zien, wil kennismaken met andere culturen en bijzondere dingen wil meemaken.

Maar ook jouw mening telt. Zo kregen we van veel van onze reizigers te horen dat zij zo graag eens met Voigt Travel naar Schotland zouden gaan. Dit sterkte ons in de overtuiging dat het tijd werd ons te verdiepen in deze bijzondere bestemming met een schat aan historie, ongeëvenaard natuurschoon en een buitengewoon gastvrije bevolking.
 

 

Op ontdekkingsreis in het "andere" Pure Noorden

Al op onze eerste verkenningsreis zochten we het relatief onbekende noordwesten van Schotland op. Nooit gedacht dat je hier zo een zou worden met de vier elementen water, aarde, lucht en vuur. Op onze volgende reizen zagen we de natuur met de seizoenen mee veranderen en we werden verliefd op dit bijzondere land en haar eigengereide bevolking. Hier ontdekten we het Pure Noorden dat we al eerder in Finland en Noord-Noorwegen vonden.

highland safaris schotland

 

Schotland is als een levend schilderij

Waar we erg van gecharmeerd raakten in Schotland, is het gevoel door een levend schilderij te rijden of te wandelen. Je één voelen met de natuur, door weer en wind. De enorme vriendelijkheid en gastvrijheid van het Schotse volk is zo hartverwarmend dat het moeilijk afscheid nemen is na een geanimeerd gesprek in de pub of na een verblijf in een typisch Schotse Inn of hotel. Ondanks het links rijden is het heerlijk rondtoeren in het glooiende landschap, waar je vaak meer schapen en fazanten tegenkomt dan mensen. In elk dorpje kun je terecht voor een kopje koffie of een huisgemaakte maaltijd. De kastelen zitten bomvol historie. De whiskystokerijen vol passie. De natuur vol verrassingen. En dat vinden we zo bijzonder aan Schotland.

whisky proeverij schotland

 

De Schotland rondreizen

We hebben rondreizen voor jou samengesteld die je langs de veelzijdige regio’s van Schotland brengen. Elke reis met een eigen bijzonder hoogtepunt. Zo heb je in de rondreis 'Helemaal Schotland' alle tijd om op je gemak alle facetten te ervaren die Schotland zo bijzonder maken. In de rondreis 'Meet the Scots' staat het contact met de lokale bevolking meer centraal en in de rondreis 'Noordelijke Hooglanden Avontuur' ga je mee op reis naar het ruige noordwesten van Schotland.

Stuk voor stuk hebben we de locaties in onze rondreizen zelf uitgezocht en we kennen de mensen ter plaatse. We spreken dan ook uit eigen ervaring en willen je graag laten delen in onze ontdekkingen, want reizen is beleven! En wat is er heerlijker dan te reizen met de wetenschap dat alles goed geregeld is?
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel