Schotland specialist

Schotland specialist

Dorien

Dorien Hilberts
 

De medewerkers van Voigt Travel zijn stuk voor stuk enthousiast over Schotland. Dat blijkt ook wel uit het feit dat bijna iedereen al jarenlang bij Voigt Travel werkt. Ze staan je dan ook graag te woord om je een goed advies te geven. Het Pure Noorden blijft prachtig en we kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen.
 

"Fàilte gu Alba!"

"Welkom in Schotland, of zoals de Schotten zelf zeggen: Fàilte gu Alba! De afgelopen tijd heb ik Schotland diverse malen mogen bezoeken en elke keer raak ik nog meer verliefd op deze schitterende bestemming en haar vriendelijke bevolking. In de Schotse Hooglanden is het landschap zo divers en indrukwekkend met eindeloze heuvels, ruige bergpieken en verscholen kastelen en landhuizen, dat een gevoel van nooit meer weg willen en je één willen voelen met de natuur vanzelf omhoog komt borrelen. En hoewel ik normaal gesproken graag mooi weer op vakantie heb, nodigt Schotland zelfs bij een miezerbui uit om je warm aan te kleden en een wandeling te maken door heuvel- en heidelandschap, vol dartelende lammetjes en fazanten. Om vervolgens bij terugkomst in het hotel weg te kruipen bij de open haard of een praatje te maken met die aardige Schot, die in de keuken werkt en zo passievol kan vertellen over de lokale producten en gerechten die hij graag wil laten proeven, over de stoere Highland Games waar hij aan gaat deelnemen en welke whisky nou toch écht de lekkerste is. De allergrootste verrassing tot nu toe is voor mij de relatief onontdekte kust in het noordwesten. Met ruige kliffen, verlaten stranden en kristalheldere baaien. Al toerend kom je langs diverse vissersplaatsjes waar je overheerlijke verse vis en schelpdieren kunt eten. Ook dat is Schotland!

Ik nodig je graag uit om deze hartverwarmende bestemming mee te ontdekken en hoop dat je dan, net als ik, eens een keertje helemaal niets hoeft tijdens de vakantie. Behalve de zintuigen op scherp zetten en genieten van de prachtige natuur, rijke historie, de knusse overnachtingsplekken, het overheerlijke eten en de gastvrije Schotten. Ik hoor na afloop van jouw vakantie graag hoe je het gehad hebt!"