Kamperen met de tent of camper in Schotland
Kamperen in Schotland Alles over kamperen met de tent of camper in Schotland

Kamperen met de tent of camper in Schotland

Ervaar de grootsheid van het Schotse landschap en kies voor een kampeervakantie. Doorkruis het landschap met een camper of gooi een tent in je kofferbak om tijdens je reis middenin de Schotse natuur te verblijven. Ontwaken in de Highlands of genieten van de zonsondergang aan één van de vele meren, zo beleef je Schotland op z'n best. Het geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid, je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Dat is pas vakantie!

In Schotland kun je natuurlijk kamperen op campings, maar ook is wildkamperen toegestaan. Voor dat laatste gelden wel een aantal regels, die er feitelijk op neer komen dat je geen sporen achterlaat en je je keurig gedraagt naar natuur en andere kampeerders. Op deze pagina vind je alle informatie over kamperen in Schotland met je tent of met de camper.
 

Kamperen op campings in Schotland

Schotland kent vele mooie campings op bijzondere locaties. Parkeer je camper of zet je tent op in imposante berggebieden, aan de oevers van de vele meren, rustige stranden of ergens op het platteland. Wanneer je een kampeervakantie in of camperreis door Schotland boekt, krijg je van Voigt Travel campingsuggesties zodat je tijdens je rondreis niet meer hoeft te zoeken. 

Camperreis Schotland 

Wild kamperen in Schotland

Wil je meer avontuur? Ga dan wildkamperen. Geniet van de rust op je 'eigen' exclusieve kampeerplek. Je mag in Schotland op veel plekken vrij kamperen, zolang je je aan een aantal regels houdt. De Schotten hebben hiervoor de The Scottish Outdoor Access Code opgesteld. De belangrijkste regels hieruit zijn:

  • verzeker je ervan dat wildkamperen in het gebied is toegestaan: er zijn een aantal plekken waar wildkamperen beperkt of zelfs niet is toegestaan;
  • laat geen sporen achter: ruim je kampeerplek netjes op voor je vertrek;
  • gun anderen de rust en ruimte: sluit niet aan bij andere kampeerders maar zoek je eigen plek;
  • maak gebruik van een kooktoestel: kampvuren zijn buiten het droge seizoen en brandgevoelige gebieden toegestaan, maar een kooktoestel is altijd de veiligste optie;
  • doe navraag bij de landeigenaar wat is toegestaan: bij twijfel kun je het beste altijd even navraag doen, misschien word je wel beloond met een tip voor een nog mooiere kampeerplaats.

 

Kamperen met camper in Schotland 

Kamperen beperkt toegestaan in Loch Lomond & The Trossachs National Park

Een erg populair gebied om te kamperen is Loch Lomond & The Trossachs National Park. Zelfs zo populair, dat je hier alleen mag kamperen op campings of je moet de beschikking hebben over een kampeerpas. Lees hier meer over kamperen in Loch Lomond & The Trossachs National Park.

Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van de lokaal geldende regels ten aanzien van wildkamperen, voordat je ergens je camper parkeert of je tent op zet.

Heb je nog vragen over je kampeervakantie of camperreis in Schotland? Neem contact op met onze reisspecialisten!
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel