Waarom naar Schotland in de herfst?
In de herfst naar Schotland Alles over Schotland in de herfst

Waarom naar Schotland in de herfst?

De herfst is een schitterend seizoen. Vooral in het noorden en westen van Europa, zoals in Schotland. Hier ruilen bomen in razend tempo hun zomerse look in voor een felgekleurde herfstjas. Groene bergen veranderen in oranje en bruine kleuren en struiken transformeren naar dieprode kunstwerken.

Genoeg redenen om Schotland in de herfst te ontdekken. Wil je nog meer redenen om in het najaar te gaan reizen? Lees verder!
 


 

De kleuren van de herfst

Veel reizigers die je al voorgegaan zijn, gingen voornamelijk naar Schotland in het najaar vanwege de intense kleuren. Terwijl de naaldbomen groen blijven, veranderen de kastanje-, eiken- en beukenbomen in diepgeel, bruin en rood. De diepe valleien en berglandschappen steken met hun rauwe aardtinten prachtig af bij al deze transformerende bomen en struiken.

Voor ruige landschappen in herfstkleuren ga je naar Glen Coe, Glenfinnan, Isle of Skye, Isle of Arran en het noorden. Voor bosgebieden die in intense tinten veranderen ga je naar Loch Lomond & The Trossachs National Park, Cairngorms National Park en Galloway Forest Park.

ruig landschap in Schotland tijdens herfst 

De lucht is fris

Vanaf september wordt het koeler in het land. De temperatuur schommelt in de herfst tussen de 15°C en de 8°C. Ideaal om mooie hikes door de bergen, bossen en valleien te maken. Wanneer je adem haalt, zul je merken hoeveel zuurstof je binnenkrijgt. Een heerlijk gevoel.

Frisse lucht in Schotland tijdens herfst 

Smul van heerlijke seizoensproducten

In de herfst groeien, wat ons betreft, de lekkerste producten in de Schotse natuur: paddenstoelen, appels, peren, pruimen, bessen, oesters, hert… ga zo maar door! Wist je dat Schotland 13 restaurants met een Michelinster heeft? Voor goede gastronomie ben je in dit land dus aan het juiste adres. Gelukkig vind je in de dorpsrestaurants ook de heerlijkste gerechten.

lekker eten in de herfst in Schotland 

Bewonder het actieve dierenleven

Veel mensen duiken onder een dekentje op de bank als de herfst voor de deur staat. De dieren niet! In Schotland hebben zij tijdens dit seizoen energie voor twee. Mannetjesherten gaan op pad om de concurrentie letterlijk uit de weg te slaan met hun geweien en de Atlantische zalmen keren terug naar hun geboortegrond door tegen watervallen op te springen. De herfst is voor zeehonden bovendien dé periode om baby’s te krijgen. Je zult in de herfst langs de kust daarom vast zo’n aandoenlijk klein zeehondje aantreffen.

Wildlife spotten in Schotland 

Geen muggen

De muggen zijn weg! Ze vinden het te koud om in het land te blijven. Je kunt dus ongestoord hiken, fietsen, varen of buiten überhaupt zitten zonder dat je wordt aangevallen door hordes muggen.

geen muggen in Schotland 

Bij de open haard zitten terwijl het regent

Als het een keer regent, is het nog steeds geen einde verhaal. Bekijk het van de positieve kant en zie de voordelen van regen in. De natuur krijgt weer een lekker verfrissende beurt en zelf kun je binnen bij de openhaar zitten met een Schotse whisky of een kop chocolademelk in de hand. Ondertussen kijk je naar buiten en realiseer je hoe behaaglijk en fijn het is om binnen te zitten. Regen is leuk!

open haard in Schotland 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel