PRINT PAGINA

North Coast 500 fly & drive

Verken dé kustroute van het ongerepte noorden van Schotland

Dag 1

Dag 1 Welkom in de Schotse Hooglanden!

Welkom in de Schotse Hooglanden!

Welkom in de Schotse hooglanden! Het links rijden zal even wennen zijn, maar geen zorgen dit heb je zo onder de knie. Het is een aanrader om via Urquhart Castle aan Loch Ness naar de eerste overnachtingsplaats te rijden. Dit mooie meer hult zich in mysterie dankzij het welbekende monster Nessie die zich in de diepe wateren bevindt en af en toe het hoofd boven water steekt voor een foto. Dit stukje natuurschoon leent zich perfect voor prachtige wandelingen met uitzicht op kastelen en dramatische landschappen.  Overnachting in Kincraig Castle Hotel.
Rijafstand Inverness – Tomich: ca. 100 km | ca. 2 uur (via Loch Ness)
 

Dag 2

Dag 2 Rogie Falls

Rogie Falls

Hier in Schotland kun je niet genoeg krijgen van de natuur. Trek vandaag je wandelschoenen aan en ontdek de Rogie watervallen op ongeveer een half uur rijden van het verblijf. De anderhalf kilometer lange wandeling leidt je door verschillende bossen naar de Blackwater rivier waar de Rogie watervallen zich bevinden. De indrukwekkende waterval is goed te zien vanaf de hangbrug. Op zoek naar meer uitdaging? Bewandel dan het zes kilometer lange pad naar Fyrish Monument boven op een heuvel. Deze eenvoudige klim door het bos wordt beloond door prachtige uitzichten van de Noordzee en de grote omvangrijke berg Ben Wyvis. Overnachting in Kincraig Castle Hotel.
 

Dag 3

Dag 3 Op reis naar het uiterste noorden

Op reis naar het uiterste noorden

Het afgelegen en ongerepte landschap verder naar het noorden heeft een betoverende schoonheid. Maak onderweg een stop bij het imposante Dunrobin Castle met een prachtige kasteeltuin direct aan zee. Het verhaal gaat dat de dochter van de 14e graaf van Sutherland rondspookt op de bovenste verdieping van het kasteel...Verder naar het noorden zie je het landschap langzaam veranderen. The Auld Post Office ligt in het uiterste noorden van het Britse vasteland, op een half uurtje rijden van Castle of Mey, dat uitkijkt over de ruige kliffen en de Orkneys. Zoals de naam doet vermoeden was deze charmante B&B vroeger een postkantoor. Overnachting in the Auld Post Office.
Rijafstand Tomich - Spittal: ca. 125 km | ca. 2 uur   
 

Dag 4

Dag 4 Dagtocht naar de Orkney Eilanden

Dagtocht naar de Orkney Eilanden

The Auld Post Office is een ideaal uitgangspunt voor een dagtocht naar deze fascinerende eilandengroep. Je kunt deze dagtocht optioneel (en tegen meerkosten) bij boeken. De veerhaven ligt op ca. 40 km rijden. Een lokale gids leidt je per bus rond en kan alles vertellen over deze bijzondere archipel, welke in totaal uit 70 kleine eilanden bestaat. Je brengt een bezoek aan de Italian Chapel, de hoofdstad Kirkwall met de St. Magnus kathedraal en de Standing Stones in Stenness. In de knusse havenplaats Stromness kun je lekker de vers gevangen vis proberen. In de avond neem je de veerboot weer terug naar het vasteland. Als je geen zeebenen hebt dan is er in de directe omgeving ook genoeg te doen. Overnachting in The Auld Post Office.
 

Dag 5

Dag 5 De Westkaap met baaien, stranden en grotten

De Westkaap met baaien, stranden en grotten

De route gaat langs de ruige westkust met fjordachtige inhammen, woeste kliffen en verlaten stranden naar Sutherland. Maak een mooie tocht naar de beendergrotten van Inchnadamph. Een bezoek aan Cape Wrath, de meest noordwestelijke punt van het Britse vasteland en de stranden van Durness zijn een ‘must see’ in dit nog relatief onontdekte deel van Schotland. Vlakbij Durness liggen de prachtige Smoo Caves grotten. De eerste twee grotten kun je bezoeken. Als je de andere grotten zou willen ontdekken dan zou dat kunnen met een boot. De hoge waterval en de diepe kloven zijn indrukwekkend. Overnachting in Newton Lodge. 
Rijafstand Spittal - Kylesku: ca. 185 km | ca. 3,5 uur

Dag 6

Dag 6 Relax en waai uit op de stranden

Relax en waai uit op de stranden

Vandaag is een perfecte dag om even helemaal tot rust te komen. Waai uit op het strand of kies een mooie plek uit voor een picknick. Laat alle indrukken tot nu toe op je inwerken en besef wat een prachtige reis je aan het maken bent. Newton Lodge leent zich perfect om je boek verder te lezen in de lounge. Laat je niet teveel afleiden door de adembenemende uitzichten die deze lodge biedt. Overnachting in Newton Lodge.
 

Dag 7

Dag 7 Wildlife spotten

Wildlife spotten

Je vertrekt weer verder in zuidelijke richting naar Gairloch. Ga vandaag op zoek naar wildlife. Tijdens de zomermaanden vertrekt er meerdere keren per dag een boot van waar je onder andere tuimelaars, walvissen en zeehonden kunt spotten. Ook de moeite waard is een bezoek aan de Loch Maree eilanden, meer dan veertig beboste eilanden die gelegen zijn in het Maree meer. Er lopen verschillende wandelpaden langs het meer dat zich perfect leent voor vogel spotten. Overnachting in The Old Inn.
Rijafstand Kylesku – Gairloch: ca. 140 km | ca. 2,5 uur  

Dag 8

Dag 8 Geschiedenis in Gairloch

Geschiedenis in Gairloch

Gairloch is een geliefde plaats met een ligging aan schitterende stranden en aan de bergstreek van Torridon. Een prachtig wandelgebied. Interessant is het Heritage Museum. Dit erfgoedmuseum illustreert alle aspecten van het leven van vroeger in een typisch dorp in het westen van de hooglanden: het mechanisme van een vuurtoren, het interieur van een kleine boerderij honderd jaar geleden, een schoolklas, een melkerij en een winkel. Zie hoe het leven er daar vroeger uit zag. En geniet vanavond een prachtige zonsondergang op Redpoint Beach. Overnachting in The Old Inn.
 

Dag 9

Dag 9 Tijd om naar huis te gaan

Tijd om naar huis te gaan

Nog een laatste Schots ontbijt voordat het vliegtuig je terugbrengt naar huis. Geniet nog eenmaal van de prachtige wegen en landschappen van de Schotse hooglanden. De auto lever je in op het vliegveld en met een koffer vol prachtige herinneringen stap je het vliegtuig in naar huis. Een unieke reis die je niet snel meer vergeet.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: