PRINT PAGINA

Noordelijke Hooglanden Avontuur fly & drive

Ontdek de ruige schoonheid van de Noordelijke Highlands!

Dag 1

Dag 1 Faílte... of welkom in de Schotse Hooglanden!

Faílte... of welkom in de Schotse Hooglanden!

Je komt aan in Inverness, de hoofdstad van de Schotse Hooglanden. Je haalt de huurauto op en rijdt op het gemak zuidwaarts. Wees gerust, het links rijden went snel. Via Cairngorms National Park en de Grampian Mountains reis je naar het hotel in de historische plaats Pitlochry. Wandel bij aankomst even door de winkelstraat van Pitlochry en geniet van een lekker diner in één van de gezellige restaurants. Je overnacht tussen eeuwenoude naaldbomen in het Pine Trees Hotel.
Rijafstand Inverness - Pitlochry: ca. 140 km | ca. 2 uur

Dag 2

Dag 2 Van whisky trail tot Schotse kilts en clans

Van whisky trail tot Schotse kilts en clans

Na een Schots ontbijt heb je alle tijd om heerlijk rond te toeren. Bezoek Balmoral Castle, of laat je rondleiden door een van de vele whisky stokerijen zoals Glenfiddich. Het nabijgelegen Braemar staat bekend om de Royal Highland Games die elk jaar plaatsvinden. Of ga naar Ballatar, naar het oude treinstation waar vroeger de Koninklijke familie aankwam, en geniet daar van een high-tea. Optioneel kun je een jeepsafari bijboeken en onder leiding van een echte Schot op zoek gaan naar wilde dieren in de schitterende omgeving. Overnachting in het Pine Trees Hotel.

Dag 3

Dag 3 Het land van Rob Roy en the Lady of the Lake

Het land van Rob Roy en the Lady of the Lake

Via een schitterende route langs Queens View en de magische stenen cirkel van Croft Moraig rijd je naar Callander in de regio Loch Lomond & The Trossachs welke het decor vormde voor 'The Lady of the Lake' en Ivanhoe, maar vooral bekend staat als ‘Rob Roy Country’. Het was op deze plek dat de beroemde bandiet zich in de dichte bossen schuilhield voor zijn achtervolgers. Tijdens een wandeling is de kans groot dat je schapen, fazanten, auerhoenen en herten ziet. Overnachting in het Poppies Hotel.
Rijafstand Pitlochry - Callander: ca. 100 km | ca. 1,5 uur

Dag 4

Dag 4 Loch Katrine

Loch Katrine

Vandaag kun je ervoor kiezen om met het stoomschip Sir Walter Scott een paar uurtjes over Loch Katrine te varen. Geniet van de steeds weer wisselende kleuren van het landschap en de prachtige vergezichten vanaf het water. Sir Walter Scott, de beroemde Schotse dichter en schrijver van onder andere Ivanhoe, gebruikte Loch Katrine als inspiratie voor zijn gedicht The Lady of the Lake. Liever wat actiever bezig? Bewandel dan de 21 kilometer lange wandelroute om het meer of huur een fiets en ontdek de omgeving per fiets. Je overnacht in het Poppies Hotel.

Dag 5

Dag 5 Dagje Edinburgh of Glasgow

Dagje Edinburgh of Glasgow

Ben je nog nooit in Edinburgh of Glasgow geweest? Overweeg dan om een dag naar een van deze indrukwekkende steden te gaan. Edinburgh biedt volop culturele bezienswaardigheden, gezellige pubs en middeleeuwse straatjes met leuke winkeltjes, beroemde warenhuizen en restaurants. De levendige studentenstad Glasgow biedt veel interessante musea, moderne architectuur en zeer goede winkelmogelijkheden. Bezoek ook de Glasgow Cathedral, een Middeleeuwse kathedraal met prachtig gebrandschilderde ramen. Je overnacht in het Poppies Hotel.

Dag 6

Dag 6 Het mysterie van Loch Ness

Het mysterie van Loch Ness

Vandaag reis je verder naar Fort Augustus aan het meer van Loch Ness. Loch Ness ligt in het Great Glen, het breukdal dat ongeveer 400 miljoen jaar geleden ontstond toen de landmassa spleet en uit elkaar schoof. Het beroemde Loch Ness is 37 km lang en op een kleine landtong in het meer, staan de ruïnes van het middeleeuwse kasteel Urquhart, dat de mystiek rondom de mythe van Loch Ness compleet maakt. Overnachting in The Lovat Hotel in Fort Augustus.
Rijafstand Callander - Fort Augustus: ca. 180 km | ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Het betoverende Isle of Skye

Het betoverende Isle of Skye

Vandaag kun je een bezoek te brengen aan Isle of Skye. Met haar steile bergpieken, uitgestrekte heidevelden, baaien met witte stranden en honderden jaren aan geschiedenis is dit met recht één van de mooiste eilanden ter wereld. Mocht je de afstand te ver vinden kun je vandaag ook rijden naar richting Invergarry Gardens of Fort William en het prachtige Glen Coe National Park. Wanneer je de Ben Nevis wilt beklimmen ben je al een eind op weg als je de gondellift in de buurt bij Fort William neemt. Overnachting in The Lovat Hotel in Fort Augustus.
 

Dag 8

Dag 8 De geheimen van het noorden

De geheimen van het noorden

Je reist verder naar het noorden langs de ruige westkust met fjordachtige inhammen, woeste kliffen en verlaten stranden naar Kylesku. Een bezoek aan Cape Wrath, de meest noordwestelijke punt van het Britse vasteland en de stranden van Durness zijn een ‘must see’ in dit nog relatief onontdekte deel van Schotland. Vlakbij Durness liggen de prachtige Smoo Caves grotten. Overnachting in Newton Lodge.
Rijafstand Fort Augustus - Kylesku: ca. 180 km | ca. 3 uur

Dag 9

Dag 9 Relax en waai uit op de stranden

Relax en waai uit op de stranden

Vandaag is een perfecte dag om even helemaal tot rust te komen. Waai uit op het strand of kies een mooie plek uit voor een picknick. Laat alle indrukken tot nu toe op je inwerken en besef wat een prachtige reis je aan het maken bent. Newton Lodge leent zich perfect om je boek verder te lezen in de lounge. Laat je niet teveel afleiden door de adembenemende uitzichten die deze lodge biedt. Overnachting in Newton Lodge.
 

Dag 10

Dag 10 De schotse Route 66

De schotse Route 66

Volg vandaag de beroemde North Coast 500. Eindeloze, slingerende landwegen en verborgen routes door een kustlandschap dat tot het mooiste in Schotland behoort. Bij aankomst in The Auld Post Office B&B staat er een leuke gin proeverij op het programma. Tijdens de proeverij kun je het volledige smaakspectrum proeven van kruidachtig, citrus, bloemen, aardachtig, zoet en kruidig, fruitig en aromatisch. Overnachting in Auld Post Office Bed & Breakfast.
Rijafstand Kylesku – Spittal: ca. 185 km | ca. 3,5 uur (via North Coast 500)

Dag 11

Dag 11 Dagtocht naar de Orkney eilanden

Dagtocht naar de Orkney eilanden

Maak vandaag optioneel (tegen meerkosten) een dagtocht naar de Orkney eilanden. Een lokale gids leidt je bus rond en vertelt alles  over deze bijzondere archipel met in totaal 70 kleine eilanden. Je bezoekt de Italian Chapel, de hoofdstad Kirkwall met de St. Magnus kathedraal en de Standing Stones in Stenness. In de havenplaats Stromness zijn meerdere restaurants waar je zeker de vers gevangen vis moet proberen. In de avond neem je de veerboot weer terug naar het vasteland. Overnachting in The Auld Post Office Bed & Breakfast.

Dag 12

Dag 12 Op zoek naar dolfijnen

Op zoek naar dolfijnen

Vandaag rijd je langs de oostkust naar Nairn, één van de droogste en zonnigste plekken in Schotland. Je verblijft aan de oever van Moray Firth dat bekend staat als één van de beste plekken om dolfijnen te spotten. Experts schatten dat er ongeveer 130 tuimelaars in de Moray Firth leven. Mocht je een verrekijker hebben bestaat de kans dat je bruinvissen, dwergvinvissen en orka’s ziet. Overnachting in Golf View Hotel & Spa.
Rijafstand Spittal – Nairn: ca. 180 km | ca. 2,5 uur

Dag 13

Dag 13 Volledig zen in de spa

Volledig zen in de spa

Geniet de laatste dag van de spa faciliteiten in het hotel om helemaal uitgerust de reis te eindigen. Trek baantjes in het 14 meter zwembad met uitzicht op zee of sla een balletje op de tennisbaan. Stap daarna in de jacuzzi, sauna of outdoor hot tub en wordt even helemaal zen. Een strandwandeling met zonsondergang maakt deze relaxte dag compleet. Ben je vervolgens toe aan een massage? Deze kun je dit tegen meer kosten bijboeken. Overnachting in Golf View Hotel & Spa.    
 

Dag 14

Dag 14 Home sweet home

Home sweet home

Vandaag vlieg je weer terug naar Amsterdam. Een onvergetelijke ervaring rijker en met het adembenemende landschap op het netvlies vlieg je vanaf Inverness terug naar Amsterdam.
Rijafstand Nairn – Inverness Airport: ca. 15 km | ca. 15 minuten
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: