PRINT PAGINA

Meet the Scots fly & drive

Beleef en proef Schotland op z’n best!

Dag 1

Dag 1 Faílte... of welkom in de Schotse Hooglanden!

Faílte... of welkom in de Schotse Hooglanden!

Je komt aan op de luchthaven van Inverness, op zo'n 2 uur vliegen van Amsterdam. Inverness is de hoofdstad van de Schotse Hooglanden. Je haalt de huurauto op en rijdt op het gemak zuidwaarts. Door het Cairngorms National Park, met hoge bergen, prachtige valleien en Caledonische dennenbossen vol wilde dieren is dit gebied zeer in trek bij wandelaars maar ook bij zalm- en forelvissers die graag hun hengel uitwerpen. Overnachting in Torrdarach House.
Rijafstand Inverness - Pitlochry: ca. 145 km | ca. 1 uur en 45 minuten.

Dag 2

Dag 2 Het ruige Cairngorms National Park

Het ruige Cairngorms National Park

Na een stevig Schots ontbijt is een mooie wandeltocht in de bergen een echte aanrader. Zorg ervoor dat je de verrekijker en camera meeneemt want de kans is groot dat je eekhoorns, edelherten en steenarenden ziet. Een tocht onder leiding van een ranger naar de top van berg Cairn Gorm is ook een aanrader. Je wordt er met een kabelspoorbaan naartoe gebracht. Als je meer van de romantiek bent, bezoek dan Castle Cawdor. Dit is bekend van William Shakespeare’s Macbeth en heeft prachtige tuinen. Overnachting in Torrdarach House.

Dag 3

Dag 3 Schilderachtig Loch Lomond & The Trossachs

Schilderachtig Loch Lomond & The Trossachs

Vandaag wacht je een afwisselende dagtocht langs Edradour, de kleinste stokerij van Schotland, Queens View bij Loch Tummel en Blair Castle. Dit prachtige landhuis is eigendom van de Murray Family, de enige staatsburgers in Groot-Brittannië die een privé-leger mogen hebben: de Atholl Highlanders. Bij de stuwdam van Loch Faskally is een interessant observatorium, waar de ‘zalmtrappen’ te zien zijn. Buiten houdt een teller de stand bij van het aantal zalmen dat voorbij gezwommen is. Je overnacht in Lubnaig Guest House. Staat Edinburgh ook op de bucketlist? Overweeg dan om de reis te verlengen met een paar nachten Edinburgh tussendoor. 
Rijafstand Pitlochry – Callander: ca. 100 km | ca. 1 uur en 30 minuten

Dag 4

Dag 4 Natuurschoon in overvloed

Natuurschoon in overvloed

Je bent omgeven door bossen, heuvels, lieflijke dalen en diepe meren. Vandaag kun je ervoor kiezen om een mooie boottocht over Loch Katrine te maken. Sir Walter Scott is een beroemde Schotse schrijver die zijn boeken ‘Lady of the Lake’ en ‘Rob Roy’ bij dit meer schreef. Dit maakt het één van de oudste toeristische trekpleisters van het land. Geniet van de steeds weer wisselende kleuren van het landschap en de prachtige vergezichten vanaf het water. Je overnacht in Lubnaig Guest House.

Dag 5

Dag 5 Dagje Glasgow

Dagje Glasgow

Ben je nog nooit in Glasgow geweest? Overweeg dan om vandaag een dagtocht te maken naar deze indrukwekkende stad. Glasgow, de grootste stad van Schotland, is een ware cultuurhoofdstad. Het is de thuishaven van vele musea, levendige festivals en een waar winkelparadijs. Daarnaast telt het een reeks aan goede restaurants en staat de stad bekend om zijn vriendelijke bevolking. Bezoek ook de Glasgow Cathedral, één van de weinig compleet overgebleven Middeleeuwse kathedralen met prachtige gebrandschilderde ramen. Je overnacht in Lubnaig Guest House.

Dag 6

Dag 6 Ontmoet de locals voor een drankje

Ontmoet de locals voor een drankje

Als je vanuit Callander richting de westkust rijdt, worden de landschappen tijdens deze Schotland rondreis steeds ruiger en de bergen steeds hoger. Je passeert de immens groene vallei van Glencoe, eenzaam en sprookjesachtig tegelijk en niet voor niets het decor van meerdere Harry Potter films. Via Fort William en het mysterieuze Loch Ness gaat het nog verder naar het noorden, naar de volgende overnachtingsplek. De weg ernaartoe slingert zich door een landschap met kuddes schapen en prachtige vergezichten. In de gezellige Glenelg Inn kun je meteen plaatsnemen bij de open haard en de kans is groot dat je er voorlopig niet meer weggaat! Hoeft ook niet, want het is een aanrader om hier te blijven eten. Op het menu staan heerlijke lokale gerechten en vis is hier de specialiteit! Overnachting in Glenelg Inn.
Rijafstand Callander - Glenelg: ca. 260 km | ca. 4 uur (via de schitterende route langs Glencoe)

Dag 7

Dag 7 Het betoverde Isle of Skye

Het betoverde Isle of Skye

In de ochtend kun je vanuit Glenelg de veerboot nemen naar Isle of Skye. Met haar steile bergpieken, uitgestrekte heidevelden, baaien met witte stranden en honderden jaren aan geschiedenis is dit met recht één van de mooiste eilanden ter wereld. In het noorden van het eiland kun je het Skye Museum of Island Life bezoeken, waar je kunt zien hoe de eilandbewoners hier vroeger een leven konden opbouwen. Overnachting in Glenelg Inn.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Vandaag vlieg je weer terug naar Amsterdam. Een onvergetelijke ervaring rijker en met het adembenemende landschap op je netvlies vlieg je vanaf Inverness terug naar Amsterdam.
Rijafstand Glenelg - Inverness: ca. 120 km | ca. 2 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: