PRINT PAGINA

Helemaal Schotland fly & drive

Adembenemend Schotland inclusief Isle of Skye

Dag 1

Dag 1 Faílte...of welkom in Schotland!

Faílte...of welkom in Schotland!

Je komt aan op de luchthaven van Edinburgh. Na het ophalen van de huurauto rijdt je door naar Loch Lomond & The Trossachs National Park. Je zult op deze rondreis nog wel vaker ondersteboven zijn van het verbluffend mooie landschap. De Schotse schrijver en dichter Sir Walter Scott haalde hier zijn inspiratie vandaan voor zijn historische romans. In de kleine plaats Callander word je hartelijk verwelkomt in het Lubnaig Guest House waar je de nacht doorbrengt.
Rijafstand Edinburgh – Callander: ca. 73 km | ca. 1 uur
 

Dag 2

Dag 2 Het land van Rob Roy en the Lady of the Lake

Het land van Rob Roy en the Lady of the Lake

De Trossachs vormde het decor voor 'The Lady of the Lake' en Ivanhoe maar staat vooral bekend als ‘Rob Roy Country’. Het was op deze plek dat de beroemde bandiet zich in de dichte bossen schuilhield voor zijn achtervolgers. Maak er zeker een prachtige wandeling. Bandieten zul je er niet meer tegenkomen, maar wel schapen, fazanten, auerhoenen en roedels herten. Ook kun je optioneel een mooie cruise over Loch Katrine maken. Tip van ons: dineer eens bij Lubnaig Guest House, de eigenaar Stefano maakt graag zijn Italiaanse specialiteiten voor je klaar. Je overnacht in het Lubnaig Guest House. 

Dag 3

Dag 3 Op naar het magische Skye!

Op naar het magische Skye!

Neem de tijd voor een stevig Schots ontbijt want vandaag rijd je helemaal naar Isle of Skye. Wees gerust, het is de lange rit absoluut waard. Het is alsof je door een levend schilderij reist: fonkelende lochs, glooiende heuvels met groene dalen vol heide en brem, afgewisseld met ruige bergtoppen. Je overnacht in het landelijke Ardvasar Inn.
Rijafstand Callander - Ardvasar Inn: ca. 271 km | ca. 4 uur (via mooie tocht langs Glencoe)

Dag 4

Dag 4 Breng een bezoek aan de fairy pools

Breng een bezoek aan de fairy pools

Na een heerlijk ontbijt trek je er weer op uit op de eilanden van Skye. Om elke hoek schuilt weer een verrassend mooie plek. Ga vandaag op zoek naar de Fairy Pools of maak een fantastische wandeling door de natuur. Overnachting op Isle of Skye.

Dag 5

Dag 5 Volop genieten van Isle of Skye

Volop genieten van Isle of Skye

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Skye te ontdekken. Met haar steile bergpieken, uitgestrekte heidevelden, baaien met witte stranden en honderden jaren aan geschiedenis is dit met recht een van de mooiste eilanden ter wereld. Langs de gehele kust is de kans groot dat je otters of zeehonden spot en in het noorden van het eiland kun je het Skye Museum of Island Life bezoeken, waar je ervaart hoe de eilandbewoners in vroegere tijden hier een leven konden opbouwen. Bij de actievere wandelaars zijn de 1000 meter hoge bergpieken van Cuillin Hills erg populair. Overnachting op Isle of Skye.

Dag 6

Dag 6 Op zoek naar het monster van Loch Ness

Op zoek naar het monster van Loch Ness

Na een heerlijk ontbijt is het helaas tijd om Isle of Skye te verlaten. Maar je volgende verblijfplaats is minstens zo indrukwekkend. Neem de tijd voor het imposante meer Loch Ness en vang een glimp op van Nessie. 's Avonds laat je je in de watten leggen als een landlord in het statige Coul House.
Rijafstand Ardvasar Inn - Contin: ca. 180 km | ca. 2,5 uur (via Loch Ness)

Dag 7

Dag 7 Uitwaaien in de zilte lucht van de kust

Uitwaaien in de zilte lucht van de kust

De kust van Schotland is een aaneenschakeling van ruige kliffen, rotsige inhammen met verlaten stranden en ontelbare eilanden. In de kleine vissersplaatsen varen kleurige vissersboten af en aan en kun je genieten van vers gebakken fish & chips met lekker veel zout en een scheutje azijn. Meevaren met een cruise om zeevogels te observeren of zeehonden te spotten is een magische ervaring. De kustlijn bij Moray Firth leent zich uitstekend voor het spotten van dolfijnen. In voor een wandeling vandaag? Bezoek dan de Rogie Falls met prachtige wandelpaden en uitzichtpunten. Je verblijft in het Coul House Hotel.

Dag 8

Dag 8 Een adembenemend stuk natuur

Een adembenemend stuk natuur

Na een heerlijk laatste nacht in Coul House rijdt je via Cairngorms National Park en de Grampian Mountains naar Pine Trees Hotel in de historische plaats Pitlochry. Ga erop uit want het landschap rondom Pitlochry behoort volgens de kenners tot de mooiste van Schotland. Houd je van whisky? Ga dan whisky proeven in een van de vele stokerijen zoals het charmante Edradour Distillery; de kleinste stokerij van Schotland. Je overnacht in het Pine Trees Hotel.
Rijafstand Contin - Pitlochry: ca. 170 km | ca. 2 uur

Dag 9

Dag 9 Ontdek de heuvels van Loch Tay

Ontdek de heuvels van Loch Tay

Geniet van het uitgebreide Schotse ontbijt. Trek er vandaag op uit in de heuvels van Loch Tay. Met weergaloze uitzichten is dit zeker een aanrader voor een mooie wandeling. Het is zelfs mogelijk een safari bij te boeken waar je erop uit trekt onder begeleiding van een Schotse gids en zonder al te veel inspanningen hoog in de heuvels kunt komen doormiddel van een jeep. Je overnacht in Pine Trees Hotel in Pitlochry.

Dag 10

Dag 10 Het echte hart van Schotland

Het echte hart van Schotland

Na een typisch Schots ontbijt heb je alle tijd om heerlijk rond te touren. Waar je ook naar toe gaat in Schotland, het is altijd genieten met het Schotse landschap op de achtergrond. Op een kwartier rijden bevindt zich Balmoral Castle. Maak een wandeling door de prachtige tuinen van het kasteel en bezichtig de ‘ballroom’ waarin door de koninklijke familie jaarlijks een bal wordt georganiseerd. Je overnacht nog heerlijk een nachtje in Pine Trees Hotel in Pitlochry.

Dag 11

Dag 11 Terug naar huis

Terug naar huis

De reis is voorbij gevlogen. Vandaag vlieg je weer terug naar Amsterdam. Een onvergetelijke ervaring rijker en met het adembenemende landschap op je netvlies vlieg je vanaf Edinburgh terug naar Amsterdam. Wil je nog een paar nachten langer blijven? Geen probleem! Je kunt de reis verlengen met een paar nachten in Edinburgh. De stad waar het heden en het verleden elkaar ontmoeten. Met vele middeleeuwse huizen, smalle steegjes in de oude stad en de zwierende elegantie van Georgian New Town, is Edinburgh absoluut een van de meest indrukwekkende en betoverende steden van de wereld.
Rijafstand Pitlochry - Edinburgh: ca. 110 km | ca. 2 uur
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: