PRINT PAGINA

Schotse landhuizen en kastelen

Duik diep in het verleden van het mystieke Schotland

Dag 1

Dag 1 This is your captain speaking: welcome on board!

This is your captain speaking: welcome on board!

Vanuit IJmuiden stap je het einde van de middag op de nachtveerboot naar Newcastle Upon Tyne. Geniet bij mooi weer van het heerlijke uitzicht op het dek en bekijk onder het genot van een drankje de zonsondergang. Een goed begin van jouw vakantie!

Dag 2

Dag 2 Op zoek naar de drukte of rust?

Op zoek naar de drukte of rust?

Uitgerust kom je ’s ochtends aan in Noord-Engeland. Via de prachtige oostkust route rijdt je vandaag richting de Schotse Hooglanden. Maak onderweg een stop voor een rustige strandwandeling ,of zoek de drukte op en spendeer een middag in Edinburgh. Overnachting onder de eeuwenoude naaldbomen van Pine Trees Hotel.
Rijafstand Newcastle Upon Tyne – Pitlochry: ca. 315 km | 3 uur en 45 minuten

Dag 3

Dag 3 Bezoek de kastelen

Bezoek de kastelen

Geniet tijdens het ontbijt van het statige decor van het hotel en maak heerlijke ochtendwandeling in de tuinen rondom het hotel. Je bevindt je in het dorpje Pitlochry, ook wel bekend als de poort naar de Hooglanden. Breng een bezoek aan het Cairngorms National Park of één van de vele kastelen in de buurt. Overnachting in Pine Trees Hotel.

Dag 4

Dag 4 Vind het monster in het meer

Vind het monster in het meer

Vandaag rijd je de lange oprijlaan van Pine Trees weer uit om nog verder de Hooglanden in de trekken. Onderweg naar de volgende bestemming kun je langs het wereldberoemde Loch Ness rijden. Ga op zoek naar Nessie of maak simpelweg een mooie wandeling in deze schilderachtige omgeving. Overnachting in het statige Coul House Hotel.
Rijafstand Pitlochry – Contin: ca. 212 km | 3 uur (via Loch Ness)

Dag 5

Dag 5 Proef de Schotse whisky

Proef de Schotse whisky

Na een heerlijke overnachting en een goed ontbijt in Schotse stijl valt er vandaag weer veel te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een whiskystokerij. Je bent namelijk in de buurt van de beroemde Speyside whiskyregio, de perfecte gelegenheid voor een mooie rondleiding. Óf rijdt naar het magische Dunrobin Castle waar de tijd je terugbrengt naar de jaren 1300. Overnachting in Coul House Hotel.

Dag 6

Dag 6 Op naar het zuiden

Op naar het zuiden

De dag is aangebroken dat je de Schotse Hooglanden gaat inruilen voor de glooiende landschappen van Zuidelijk Schotland. Een goede ruil vinden wij, deze landschappen hebben namelijk veel te bieden. Met hun heuvelachtige platteland, liefelijke dorpjes en rondrennende schapen voelt het idyllisch aan. Droom daarom weg in deze fijne omgeving en laat je verwennen tijdens je nieuwe verblijf in het luxueuze Cringletie House.
Rijafstand Contin - Peebles: ca. 315 km | ca. 3 uur en 45 minuten

Dag 7

Dag 7 Ontdek de prachtige tuinen

Ontdek de prachtige tuinen

Terwijl je wakker wordt in je eigen kamer in dit landhuis bedenk je je alvast wat er vandaag weer op de planning staat. Maak een heerlijke wandeling door de tuinen van Cringletie en laat je wederom in de watten leggen door het vriendelijke personeel. Trek er in de middag op voor een historisch bezoek aan Thirlestane Castle of Melrose Abbey. Overnachting in Cringletie House.

Dag 8

Dag 8 Terug naar Newcastle

Terug naar Newcastle

Na een luxe ontbijt neem je vandaag afscheid van Schotland. Maar gelukkig heb je nog de hele ochtend om nog een glimp van het de Schotse cultuur mee te pakken. Terwijl je richting Newcastle rijdt, kun je nog een stop maken bij de Schotse Border plaats Jedburgh. Met zijn vorstelijke geschiedenis zeker een bezoekje waard. Overnachting aan boord van DFDS Seaways.
Rijafstand Peebles – Newcastle Upon Tyne: ca. 150 km | ca. 2,5 uur (via Jedburgh)

Dag 9

Dag 9 Home sweet home

Home sweet home

Verzorgd en uitgerust kom je weer aan in IJmuiden, wat een heerlijke reis om op terug te kijken! Praat onderweg naar huis na over jullie vele avonturen en fijne verblijven. Zien we je snel weer terug?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: