PRINT PAGINA

Schotse Hooglanden Break

Korte Schotland vakantie met eigen auto naar de Highlands

Dag 1

Dag 1 This is your captain speaking: welcome on board!

This is your captain speaking: welcome on board!

De koffers kunnen gepakt worden, want de reis naar Schotland kan eindelijk beginnen! Rustig aan want pas aan het einde van de middag ga je aan boord van DFDS Seaways voor de overtocht naar Newcastle, in het noorden van Engeland. Vermaak je tijdens de tocht in de bioscoop, gameruimte en casino. Of ga winkelen in één van de Sea Shops aan boord. Een mooie start van de Schotland vakantie. Je overnacht aan boord in een buitenhut met twee beneden bedden.

Dag 2

Dag 2 Helemaal in Schotse stemming

Helemaal in Schotse stemming

Heel wat zeemijlen verder ga je heerlijk uitgerust van boord in Newcastle. Het voelt even als de omgekeerde wereld zo met links rijden, maar je zult zien dat het snel went! Neem de route binnendoor naar Edinburgh, want dan komt je meteen helemaal in de Schotse stemming. Tijdens deze reis verblijf je in het pittoreske Pitlochry. Een zeer veelzijdige omgeving met whiskystokerijen, kastelen, eindeloze wandelmogelijkheden en het prachtige Cairngorms National Park om de hoek. Je overnacht in het Pine Trees Hotel, en voor het gemak zit het diner op de eerste avond al voor je inbegrepen.
Rijafstand Newcastle - Pitlochry: ca. 320 km | ca. 4 uur

Dag 3

Dag 3 Natuurschoon in overvloed

Natuurschoon in overvloed

Nu kan je eerste echte dag in Schotland beginnen! Ontdek de omgeving goed door de natuur in te trekken. Pitlochry is vlak gelegen bij het ruige Cairngorms National Park. De kans is groot om hier wildlife te spotten, een aanrader is om een tocht onder beleiding bij te boeken. Neem voor meer informatie hierover contact op met Voigt Travel. Bent u wat meer op zoek naar romatiek? Bezoek dan het mooi gelegen Cawdor Castle of bezoek een whiskystorij, chocolaterie of het leuke dorpje Aberfeldy. Je overnacht in het Pine Trees Hotel. 

Dag 4

Dag 4 Dé Schotse Hooglanden

Dé Schotse Hooglanden

Tijdens je verblijf in het fijne Pine Trees Hotel bevindt je je aan de "poort van de Schotse Hooglanden". Vanuit het pittoreske Pitlochry kun je uitgebreid de hooglanden ontdekken. De mengeling van cultuur, geschiedenis en ongeëvenaarde landschappen maakt het de perfecte regio om op pad te gaan. De hooglanden zijn omringd door een sprookjesachtige en mysterieuze geschiedenis wat terug te zien is in de vele prachtige kastelen in de omgeving. Laat je vandaag meenemen in de vele verhalen en mythes en omring jezelf met het gezelschap van de zeer gastvrije Schotten. Overnachting in het Pine Trees Hotel.

Dag 5

Dag 5 Ontdek prachtig Schotland

Ontdek prachtig Schotland

Je bent helemaal vrij om deze dag zelf in te vullen, zodat je de magie van Schotland kunt ontdekken. Je kunt voor een vol programma gaan en kiezen voor een dag naar Edinburgh of Glasgow. Ga vroeg op pad, want in beide steden is genoeg te zien en te beleven. Of kies ervoor om een dag over het betoverende Isle of Skye te rijden. Isle of Skye wordt gezien als één van de mooiste stukjes ongerepte natuur in Schotland en moet zeker op je to-do lijst komen te staan. Een bezoek iets dichter bij Pitlochry is het indrukwekkende Loch Lomond & The Trossachs National Park, ook hier zul je gegarandeerd van prachtige uitzichten kunnen genieten. De keuze is helemaal aan jou! Overnachting in het Pine Trees Hotel. 

Dag 6

Dag 6 Terug naar huis

Terug naar huis

Je neemt afscheid van de Schotse Hooglanden en rijdt via Perth en Edinburgh terug naar Newcastle voor de overtocht naar Nederland. Omringd door de zee is het niet moeilijk om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Tijdens een drankje aan de bar is er genoeg tijd om alle indrukken en belevenissen met elkaar te delen. De kans is groot dat je deze nacht droomt over de mooie tijd die je in dit prachtige land hebt gehad. Je overnacht aan boord van de ferry.
Rijafstand Pitlochry - Newcastle: ca. 320 km | ca. 4 uur
 

Dag 7

Dag 7 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een mooie zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in IJmuiden en ga je met vele mooie herinneringen op huis aan. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: