PRINT PAGINA

Schotse Hooglanden Break

Korte Schotland vakantie met eigen auto naar de Highlands

Dag 1

Dag 1 This is your captain speaking: welcome on board!

De koffers kunnen gepakt worden want de reis naar het prachtige Schotland kan eindelijk beginnen! Rustig aan want pas aan het einde van de middag ga je aan boord van DFDS Seaways voor de overtocht naar Newcastle, in het noorden van Engeland. Vermaak je tijdens de tocht in de bioscoop, gameruimte en casino. Of ga winkelen in één van de Sea Shops aan boord. Een mooie start van de Schotland vakantie. Je overnacht aan boord in een buitenhut met twee beneden bedden.

Dag 2

Dag 2 Helemaal in Schotse stemming

Heel wat zeemijlen verder ga je heerlijk uitgerust van boord in Newcastle. Het voelt even als de omgekeerde wereld zo met links rijden, maar je zult zien dat het snel went! Neem de route binnendoor naar Edinburgh, want dan komt je meteen helemaal in de Schotse stemming. Tijdens deze reis verblijf je in het pittoreske Pitlochry. Een zeer veelzijdige omgeving met whiskystokerijen, kastelen, eindeloze wandel mogelijkheden en het prachtige Cairngorms National Park om de hoek. Om de vakantie goed te beginnen is het diner deze eerste avond bij je reis inbegrepen. Je overnacht in het Pine Trees Hotel.
Rijafstand Newcastle - Pitlochry: ca. 320 km | ca. 4 uu

Dag 3

Dag 3 Loch Tay Safari

Nu kan je eerste echte dag in Schotland gaan beginnen! Op deze dag hebben wij een leuke boottocht over Loch Tay voor je ingepland. Tijdens deze anderhalf uur durende safari vertelt de enthousiaste gids je over de geschiedenis en de omgeving van Loch Tay terwijl je van het landschap geniet. In de omgeving van Loch Tay is veel te doen, dus je kunt voor of na de excursie ook nog een whiskystokerij, een chocolaterie of het leuke dorpje Aberfeldy bezoeken. Je overnacht in het Pine Trees Hotel. 

Dag 4 en 5

Dag 4 en 5 Ontdek prachtig Schotland

Je bent helemaal vrij om deze dagen zelf in te vullen zodat je de magie van Schotland kunt ontdekken. Je kunt voor een vol programma gaan en kiezen voor een dag naar Edinburgh of Glasgow. Ga vroeg op pad want in beide steden is genoeg te zien en te beleven. Of kies ervoor om een dag over het betoverende Isle of Skye te rijden. Isle of Skye wordt gezien als één van de mooiste stukjes ongerepte natuur in Schotland en moet zeker op je to-do lijst komen te staan. In de omgeving van Pitlochry is echter ook genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende Cairngorms National Park en blijf wat meer in de prachtige omgeving van Pitlochry. De keuze is helemaal aan jou! Overnachtingen in het Pine Trees Hotel. 

Dag 6

Dag 6 Terug naar huis

Je neemt afscheid van de Schotse Hooglanden en rijdt via Perth en Edinburgh terug naar Newcastle voor de overtocht naar Nederland. Omringd door de zee is het niet moeilijk om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Tijdens een drankje aan de bar is er genoeg tijd om alle indrukken en belevenissen met elkaar te delen. De kans is groot dat je deze nacht droomt over de mooie tijd die je in dit prachtige land hebt gehad. Je overnacht aan boord van de ferry.
Rijafstand Pitlochry - Newcastle: ca. 320 km | ca. 4 uur
 

Dag 7

Dag 7 Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een mooie zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in IJmuiden en ga je met vele mooie herinneringen op huis aan. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur