PRINT PAGINA

Schotse highlands & coastal explorer

Rijke geschiedenis, de Hooglanden en indrukwekkende kustroutes

Dag 1

Dag 1 Op het water

Op het water

Tijd om naar IJmuiden te gaan! De ferry naar Newcastle Upon Tyne vaart gedurende de nacht. Geniet met goed weer vanaf het dek van de heerlijk frisse zeelucht, of lees een goed boek in je eigen hut met zeezicht. Aan boord zijn er onder andere een bioscoop en bar, dus vervelen hoef je je sowieso niet. Overnachting aan boord van DFDS Seaways.

Dag 2

Dag 2 Welcome to Scotland!

Welcome to Scotland!

Uitgerust word je wakker in Noord-Engeland, en kan je na het ontbijt beginnen met de rit naar Schotland! Via de oostkust reis je langs vele leuke vissersdorpen en uitgestrekte stranden die de moeite waard zijn om even in te stoppen. De komende dagen kun je de historische stad Edinburgh verder gaan verkennen. Overnachting in Braid Hills Hotel.
Rijafstand Newcastle – Edinburgh: ca. 196 km | ca. 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 Edinburgh's historie en pubs

Edinburgh's historie en pubs

Geniet van het ontbijt en dompel je daarna de hele dag onder in de cultuur van Edinburgh. Iconisch Edinburgh Castle en de Royal Mile zijn de bekendste hoogtepunten van de stad. Bewandel ook zeker de vele smalle steegjes, en je komt erachter dat Edinburgh een stad vol traditie en doedelzakken is. De gezelligste pubs en het lekkerste eten kun je tijdens een optionele Food Tour met gids door de stad snel achterhalen! Overnachting in Braid Hills Hotel.

Dag 4

Dag 4 Dwars door de Hooglanden

Dwars door de Hooglanden

Maak je klaar voor de ruige Schotse Hooglanden! Kies voor de route via Glasgow, zodat je de mooiste route kunt rijden. Onderweg rijd je dan door de indrukwekkende vallei van Glencoe en naar het mysterieuze meer Loch Ness. Een fantastische dag waar je waarschijnlijk genoeg fotostops gaat maken van alle natuurpracht. Overnachting in The Lovat.
Rijafstand Edinburgh – Fort Augustus: ca. 298 km | ca. 4 uur en 15 minuten (via Glasgow)

Dag 5

Dag 5 Avonturen aan het Loch

Avonturen aan het Loch

Op naar een dag vol nieuwe avonturen! Reis langs de oevers van Loch Ness; misschien zie je het monster?! De regio staat bekend om haar de vele whiskystokerijen. Ook een bezoekje aan de hoofdstad van de Hooglanden, Inverness, kan niet ontbreken. De wateren rondom Inverness staan bekend om haar rijke flora & fauna, kies er daarom voor op zoek te gaan naar de dolfijnen via een bij te boeken excursie. Overnachting in The Lovat.

Dag 6

Dag 6 Langs de North Coast 500

Langs de North Coast 500

Je reist verder naar het noorden langs de ruige kustlijn met fjordachtige inhammen, woeste kliffen en verlaten stranden: de beroemde North Coast 500. Eindeloze, slingerende landwegen en verborgen routes door een kustlandschap dat tot het mooiste in Schotland behoort. De route kun je zo lang maken als je wilt, maar stranden van Durness en nabijgelegen Smoo Caves grotten zijn een ‘must see’ in dit nog relatief onontdekte deel van Schotland. In de avond is het lekker aanschuiven in het restaurant, want het diner is inclusief. Overnachting in Mackays Hotel.
Rijafstand Fort Augustus - Wick via Durness Beach: ca. 369 km | ca. 5 uur en 45 minuten

Dag 7

Dag 7 Uitwaaien aan de kust

Uitwaaien aan de kust

Vandaag is een perfecte dag om even helemaal tot rust te komen. Waai uit op het strand of kies een mooie plek uit voor een picknick. Laat alle indrukken tot nu toe op je inwerken en besef wat een prachtige reis je aan het maken bent. Mocht je eropuit willen trekken, dan is een bezoek aan Castle of Mey zeker een goede optie. Het kasteel kijkt uit over de ruige kliffen en de Orkneys. De kortste straat van de wereld bekijken en de nabijgelegen whiskystokerij bezoeken zijn ook goede opties. Overnachting in Mackays Hotel.

Dag 8

Dag 8 Langs de oostkust

Langs de oostkust

Hoge kliffen en zanderige stranden; het is een lange rit vandaag, maar wel een prachtige. Langs de oostelijke kust rijd je richting Aberdeenshire, waar je in de buurt van Inverness kunt kiezen voor een route bovenlangs, of door het prachtige Cairngorms Nationaal Park. Overnachting in Norwood Hall Hotel.
Rijafstand Wick – Aberdeen: ca. 334 km | ca. 5 uur

Dag 9

Dag 9 Koninklijke kastelen

Koninklijke kastelen

Tijd om de omgeving te verkennen! Gek van kastelen? Rijd dan de kastelen route, met meer kastelen per hectare dan elders in het Verenigd Koninkrijk. Een bezoek aan Dunnottar Castle, gebouwd op een klif, mag niet ontbreken. Of kies voor Balmoral Castle, de zomerresidentie van de Britse koninklijke familie. Daarnaast is de Banffshire Coast, met haar zandduinen en ruige kliffen, door National Geographic uitgeroepen tot een van de meest bijzondere kustlijnen ter wereld. Het is een geweldige plek om dolfijnen en zeevogels te spotten. Overnachting in Norwood Hall Hotel.

 

Dag 10

Dag 10 Terug naar het zuiden

Terug naar het zuiden

Zet vandaag de reis voort richting het zuiden. Je ziet de landschappen weer langzaam veranderen. Het charmante dorpje Callander, gelegen bij het Loch Lomond & The Trossachs National Park, is je eindbestemming van vandaag. De schilderachtige omgeving met vele wandelmogelijkheden is een droom van iedere natuurliefhebber. Overnachting in Poppies Hotel.
Rijafstand Aberdeen – Callander: ca. 199 km | ca. 2,5 uur

Dag 11

Dag 11 Land van Rob Roy en Loch Katrine

Land van Rob Roy en Loch Katrine

De laatste dag in Schotland, en je hoeft je zeker niet te vervelen! Breng een bezoek aan Royal Palace of Stirling Castle als je graag iets meer cultuur wilt snuiven. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de bossen waar onder andere fazanten, auerhoenen en roedels herten te vinden zijn. Optioneel kun je een mooie cruise over Loch Katrine maken. Sluit de dag af met een wee dram of whisky in de lokale pub. Overnachting in Poppies Hotel.

Dag 12

Dag 12 Terug naar Newcastle

Terug naar Newcastle

Helaas is het tijd om afscheid te nemen van het mooie Schotland. Je maakt je klaar om terug te rijden naar Newcastle, waar de boot in de middag weer terug naar IJmuiden zal gaan varen. Zeker weten dat alle mooie hoogtepunten tijdens de vaart naar huis nog even onderwerp van gesprek zullen zijn!
Rijafstand Callander - Newcastle: ca. 281 km | ca. 3,5 uur

Dag 13

Dag 13 Home sweet home

Home sweet home

Ongetwijfeld zul je vanochtend wakker worden door het geluid van de kwetterende zeemeeuwen. Heerlijk uitgerust kun je nog even genieten van het ontbijt voordat je van boord gaat. Zeker weten dat je deze Schotland reis nog lang zult herinneren!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: