PRINT PAGINA

Schotland op z'n best

Ontdek de mooiste uitersten van Schotland

Dag 1

Dag 1 This is your captain speaking: welcome on board!

This is your captain speaking: welcome on board!

Aan het eind van de middag ga je in IJmuiden aan boord van DFDS Seaways voor de overtocht naar Newcastle, in het noorden van Engeland. Geniet bij mooi weer nog even van een drankje op het bovendek en zie hoe de haven van IJmuiden langzaam uit het zicht verdwijnt. Een mooie start van je Schotland vakantie. Je overnacht aan boord.

Dag 2

Dag 2 Helemaal in Schotse stemming

Helemaal in Schotse stemming

Heel wat zeemijlen verder ga je heerlijk uitgerust van boord in Newcastle. Het voelt even als de omgekeerde wereld, maar je zult zien dat het links rijden snel went. Je vertrekt in noordelijke richting naar Edinburgh. Gelukkig hoeft je niet door het drukke centrum te rijden, want we hebben een hotel voor je gereserveerd aan de rand van de stad. De auto parkeer je gratis bij het hotel. Heb je nog zin om een bezoek de brengen aan de stad, dan vertrekt er een bus pal naast het hotel, die in ca. 15 minuten naar hartje centrum rijdt. Overnachting in Braid Hills Hotel.
Rijafstand Newcastle - Edinburgh: ca. 200 km | ca. 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 Cultuur snuiven in Edinburgh

Cultuur snuiven in Edinburgh

Na een stevig Schots ontbijt is het vandaag tijd om een bezoek te brengen aan Edinburgh. Je hebt een drukke dag voor de boeg, want er is veel te bezichtigen in deze veelzijdige stad! Een absolute must-do is een bezoek aan Edinburgh Castle. Het enorme kasteel torent hoog boven de stad uit. Als je van winkelen houdt, ga dan zeker naar Royal Mile, de hoofdstraat. Loop door de gezellige, smalle zijstraten en proef de sfeer van deze stad. Hopelijk zie je op straat doedelzakspelers gekleed in traditionele kilt. Overnachting in Braid Hills Hotel.

Dag 4

Dag 4 Op weg naar de westkust

Op weg naar de westkust

Het is tijd om de stad achter je te laten en naar de volgende locatie te gaan. De route hier naartoe is prachtig, en naarmate de reis vordert, zul je zien dat het landschap steeds ruiger wordt. Neem de tijd om regelmatig te stoppen om foto’s te maken van dartelende lammetjes, schattige beekjes en hoge bergen. Een slingerweggetje brengt je naar Glenelg. Er is geen plek waar je je meer tussen de locals zult bevinden dan hier! Ga lekker bij de open haard zitten en blijf dineren in het bijbehorende restaurant. De verse vis is hier absoluut de moeite waard! Overnachting in Glenelg Inn.
Rijafstand Edinburgh – Glenelg: ca. 355 km (via Glencoe: deze route langs Glencoe is niet de snelste weg naar Glenelg, maar qua natuurschoon absoluut de moeite waard) | ca. 5 uur
 

Dag 5

Dag 5 Betoverend Isle of Skye

Betoverend Isle of Skye

Glenelg is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het beroemde Isle of Skye. Vlakbij het hotel kun je de veerpont pakken naar dit betoverende eiland. Met haar steile bergpieken, uitgestrekte heidevelden, baaien met witte stranden en honderden jaren aan geschiedenis is dit met recht een van de mooiste eilanden ter wereld. Aan de voet van het oudste bewoonde slot van Schotland, Dunvegan Castle, kun je met wat geluk zeehonden spotten. Overnachting in Glenelg Inn.

Dag 6

Dag 6 Het echte hart van Schotland

Het echte hart van Schotland

Vandaag verruil je de ruige natuur van Glenelg voor het pittoreske Pitlochry, in het hart van de Schotse Hooglanden. Granieten bergtoppen, glooiende heuvels en meanderende rivieren vormen het decor voor eeuwenoude kastelen, schitterende landhuizen en beroemde whiskystokerijen. Voordat je doorrijdt naar het hotel, maak je nog even een stop bij Queen’s View. Vanuit hier heb je een schitterend uitzicht over Loch Mullet. Voor de eerste avond is het diner alvast voor je inbegrepen bij het hotel; wel zo gemakkelijk. Overnachting in Pine Trees Hotel.
Rijafstand Glenelg - Pitlochry: ca. 200 km | ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

Geniet tijdens je ontbijt van het statige decor van het Pine Trees Hotel. De omgeving van Pitlochry is een geliefde bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je hebt alle tijd om lekker rond te toeren, of om Balmoral Castle en de omliggende tuinen te bezoeken. Eigenlijk mag je Schotland niet verlaten zonder een whiskystokerij te hebben bezocht, en gelukkig bevind je je in Pitlochry op een uitstekende locatie hiervoor. Proef Schotland's trots en vergeet niet een souvenir voor het thuisfront mee te nemen! Overnachting in Pine Trees Hotel.

Dag 8

Dag 8 Indrukwekkende jeepsafari

Indrukwekkende jeepsafari

Na wederom een goed ontbijt staat er vandaag een mountain safari op het programma. Stap in bij een lokale gids voor een spannende rit door de heuvels van Loch Tay. Houd je camera en verrekijker paraat, want wie weet zie je edelherten, steenarenden of korhoenders. Je wandelt door het prachtige heuvel- en heidelandschap, waarna je onder het genot van een warm drankje met Kenmore shortbread (een Schotse lekkernij) geniet van de oorverdovende stilte. Ben je toe aan wat sterkers, dan heeft de gids vast ook nog wel een druppeltje whisky bij zich. Overnachting in Pine Trees Hotel.

Dag 9

Dag 9 Terug naar huis

Terug naar huis

Geniet vandaag nog even extra van je Schotse ontbijt, want vandaag loopt de reis alweer ten einde. Gelukkig kun je rustig de tijd nemen, want de ferry vertrekt pas aan het einde van de middag. Eenmaal aan boord van de ferry, omringd door de zee, is het niet moeilijk om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Zeker weten dat tijdens het diner de hoogtepunten van Schotland nog eens de revue passeren. Je overnacht aan boord.
Rijafstand Pitlochry – Newcastle: ca. 290 km | ca. 4 uur

Dag 10

Dag 10 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in IJmuiden. Welkom thuis!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: