PRINT PAGINA

Meet the Scots

Beleef en proef Schotland op z’n best!

Dag 1

Dag 1 This is your captain speaking: welcome on board!

This is your captain speaking: welcome on board!

Nog een laatste koffer check en dan is het tijd om richting de haven te vertrekken. Aan het eind van de middag ga je aan boord van DFDS Seaways voor de overtocht naar Newcastle, in het noorden van Engeland. Geniet bij mooi weer nog even van een drankje op het bovendek en zie hoe de haven van IJmuiden langzaam uit het zicht verdwijnt. Je overnacht aan boord in een buitenhut.

Dag 2

Dag 2 Helemaal in Schotse stemming

Helemaal in Schotse stemming

Heel wat zeemijlen verder ga je heerlijk uitgerust van boord in Newcastle. Neem de route binnendoor naar Edinburgh, want dan kom je meteen helemaal in de stemming. Komende dagen van deze Schotland rondreis verblijf je in de heuvels van Loch Lomond & The Trossachs. Een zeer veelzijdige omgeving met whiskystokerijen, kastelen, eindeloze wandelmogelijkheden en het prachtige Loch Lomond & Loch Katrine. Je overnacht in het Poppies hotel.
Rijafstand Newcastle - Callander: ca. 280 km | ca. 4 uur

 

Dag 3

Dag 3 Cruise over Loch Katrine

Cruise over Loch Katrine

Dit is Schotland! Je bent omgeven door bossen, heuvels, lieflijke dalen en diepe meren. Vandaag kun je er voor kiezen om een mooie boottocht over Loch Katrine te maken (vooraf te boeken bij Voigt Travel). Sir Walter Scott is een beroemde Schotse schrijver die zijn boeken ‘Lady of the Lake’ en ‘Rob Roy’ bij dit meer schreef. Dit maakt het één van de oudste toeristische trekpleisters van het land. Je overnacht in het gezellige Poppies Hotel.

Dag 4

Dag 4 Dagje Edinburgh of Glasgow

Dagje Edinburgh of Glasgow

Ben je nog nooit in Edinburgh of Glasgow geweest? Overweeg dan om vandaag een dagtocht te maken naar een van deze indrukwekkende steden. Edinburgh biedt volop culturele bezienswaardigheden, gezellige pubs en middeleeuwse straatjes met unieke winkeltjes en restaurants. De levendige studentenstad Glasgow biedt veel interessante musea van wereldklasse, adembenemende moderne architectuur, schitterende parken en zeer goede winkelmogelijkheden met designer en onafhankelijke winkels. Bezoek ook de Glasgow Cathedral, een van de weinig compleet overgebleven Middeleeuwse kathedralen met prachtige gebrandschilderde ramen. Je overnacht in het Poppies Hotel.

Dag 5

Dag 5 Ontmoet de locals voor een drankje

Ontmoet de locals voor een drankje

Als je vanuit Callander richting de westkust rijdt, wordt het landschap steeds ruiger en de bergen steeds hoger. Je passeert de immens groene vallei van Glencoe, eenzaam en sprookjesachtig tegelijk en niet voor niets het decor van de meeste Harry Potter films. Via Fort William en het mysterieuze Loch Ness gaat het verder naar je volgende overnachtingsplek. In de gezellige Glenelg Inn kun je meteen aanschuiven bij de open haard. Het is aanrader om hier lekker te blijven eten. Overnachting in Glenelg Inn.
Rijafstand Callander - Glenelg: ca. 260 km | ca. 4 uur (via de schitterende route langs Glencoe)

 

Dag 6

Dag 6 Het betoverde Isle of Skye

Het betoverde Isle of Skye

In de ochtend kun je vanuit Glenelg de veerboot nemen naar Isle of Skye. Met haar steile bergpieken, uitgestrekte heidevelden, baaien met witte stranden en honderden jaren aan geschiedenis is dit met recht een van de mooiste eilanden ter wereld. In het noorden van het eiland kun je het Skye Museum of Island Life bezoeken, waar je kunt zien hoe de eilandbewoners ook in vroeger tijden hier een leven konden opbouwen. Aan de voet van het oudste bewoonde slot van Schotland, Dunvegan Castle, kun je als je mazzel hebt zeehonden spotten. Overnachting in Glenelg Inn.

Dag 7

Dag 7 Inverness en Cairngorms National Park

Inverness en Cairngorms National Park

Vandaag reis je weer verder door de hooglanden, dit keer via de andere oever van Loch Ness. Volg de mooie route naar Inverness, de hoofdstad van de Schotse Hooglanden en deze brengt je naar Cairngorms National Park. Geniet hier van het overweldigende landschap. Er wacht je een warm welkom in het knusse Torrdarach House van het gastvrije echtpaar Greame en Susanne. Zij vertellen je graag wat er allemaal is te zien in de omgeving. Overnachting in Torrdarach House.
Rijafstand Glenelg - Pitlochry: ca. 255 km | ca. 3 uur
 

Dag 8

Dag 8 Van whisky trail tot Schotse kilts en clans

Van whisky trail tot Schotse kilts en clans

Na een stevig Schots ontbijt kun je er tegen aan vandaag. Een mooie wandeltocht in de bergen is zeker een aanrader. Zorg ervoor dat je je verrekijker en camera meeneemt want de kans is groot dat je eekhoorns, edelherten en steenarenden ziet. Een tocht onder leiding van een ranger naar de top van berg Cairn Gorm is ook een must-do. Je wordt er met een kabelspoorbaan naartoe gebracht. Whisky liefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de vele whisky stokerijen. Overnachting in het Torrdarach House.

Dag 9

Dag 9 Terug naar huis

Terug naar huis

Je neemt afscheid van de Schotse Hooglanden en rijdt via Perth en Edinburgh terug naar Newcastle voor de overtocht naar Nederland. Nog éénmaal geniet je van uitzichten op diepe, donkere lochs, woeste rosten, glooiende heuvels en vervallen kastelen. Aangekomen in de haven met de zee om je heen is het niet moeilijk om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Kom je nog eens terug? Je overnacht aan boord.
Rijafstand Pitlochry - Newcastle: ca. 350 km | ca. 4 uur
 

Dag 10

Dag 10 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een mooie zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in IJmuiden. Met een koffer vol prachtige herinneringen rijdt je terug naar huis waarbij je nog lang nakletst over alle hoogtepunten van de reis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: