PRINT PAGINA

Meet the Scots

Van de whisky's tot de clans: Ontdek het echte Schotland

Dag 1

Dag 1 This is your captain speaking: welcome on board!

This is your captain speaking: welcome on board!

Nog een laatste koffer check en dan is het tijd om richting de haven te vertrekken. Aan het eind van de middag stap je aan boord van DFDS Seaways voor de overtocht naar Newcastle, in het noorden van Engeland. Geniet bij mooi weer nog even van een drankje op het bovendek en zie hoe de haven van IJmuiden langzaam uit het zicht verdwijnt. Je overnacht aan boord in een buitenhut. Wil je ook halfpension bijboeken? Onze reisspecialisten boeken het graag voor je bij!

Dag 2

Dag 2 Helemaal in Schotse stemming

Helemaal in Schotse stemming

Heel wat zeemijlen verder ga je heerlijk uitgerust van boord in Newcastle. Vanuit hier rijd je verder naar het historische dorpje Pitlochry waar je vannacht zal overnachten. Onderweg zie je de glooiende landschappen langzaam veranderen naar de ruige Highlands, een prachtig plaatje!
Rijafstand Newcastle - Pitlochry: ca. 317 km | ca. 4 uur

 

Dag 3

Dag 3 Een duik in de geschiedenis

Een duik in de geschiedenis

Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op de mooie tuinen van Pine Trees Hotel is het tijd om Schotland te gaan leren kennen! Bezoek vandaag het bekende Blair Castle en neem een duik in de geschiedenis van de Schotten. Denk ook eens aan een bezoek aan een whiskystokerij, er zijn er namelijk veel en ieder is uniek. Vind jij de whisky die bij jou past? Je overnacht in het mooie Pine Trees Hotel.

Dag 4

Dag 4 Door de Highlands

Door de Highlands

Vandaag zet je de reis voort door de Highlands. Je kunt direct doorrijden naar het weelderige platteland van je volgende bestemming, óf eerst nog een tussenstop maken bij Loch Ness. Ga op zoek naar Nessie of neem een kijkje in de Highland hoofdstad Inverness. Na een volle dag vol mooie uitzichten, kom je aan in de gezellige Inn waar je de komende twee dagen zult logeren. Je kunt hier gelijk aanschuiven bij de open haard, het is een aanrader om hier lekker te blijven eten. Overnachting in Glenelg Inn. 
Rijafstand Pitlochry - Glenelg: ca. 200 km | ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Het betoverende Isle of Skye

Het betoverende Isle of Skye

In de ochtend kun je vanuit Glenelg de veerboot nemen naar Isle of Skye. Met haar steile bergpieken, uitgestrekte heidevelden, baaien met witte stranden en honderden jaren aan geschiedenis is dit met recht een van de mooiste eilanden ter wereld. Een bezoek aan de fairy pools mag niet ontbreken. Maar breng ook een bezoek aan de voet van het oudste bewoonde slot van Schotland, Dunvegan Castle, hier kun je als je mazzel hebt zeehonden spotten. Overnachting in Glenelg Inn.

 

Dag 6

Dag 6 Route langs de westkust

Route langs de westkust

Vandaag vertrek je vanuit Glenelg richting de Westkust. Je passeert hierbij de immens groene vallei van Glencoe, eenzaam en sprookjesachtig tegelijk en niets voor niets het decor van de meeste Harry Potter films. Tevens kun je onderweg een stop maken bij het beroemde Glenfinnan viaduct. Eenmaal aangekomen bij het natuurschoon van Loch Melfort, staat het diner al voor je klaar, deze is vanavond namelijk voor je inbegrepen, wel zo gemakkelijk toch? Overnachting bij Loch Melfort Hotel. 
Rijafstand Glenelg - Loch Melfort: ca. 216 km | ca. 3,5 uur (via de schitterende route langs Glencoe)

Dag 7

Dag 7 Het natuurschoon van Loch Melfort

Het natuurschoon van Loch Melfort

Na een goed ontbijt kun je er tegen aan vandaag. Een mooie wandeltocht in de omgeving is zeker een aanrader. De flora en fauna van deze regio is namelijk uniek. Ook kun je een bezoek brengen aan de Arduaine Gardens gelegen naast het hotel, waar dit idyllische natuurschoon zich perfect leent voor een mooie wandeling. Rust daarna lekker uit op het terras van het hotel met uitzicht over het loch of trek je terug op je eigen balkon met een goed boek. Overnachting in het Loch Melfort Hotel.

Dag 8

Dag 8 Een dagtocht naar Isle of Mull

Een dagtocht naar Isle of Mull

Trek er vandaag opuit richting Oban, vanuit hier kun je namelijk met een boottocht naar Isle of Mull. Dit eiland in de Binnen-Hebriden is zeker een bezoek waard. Het pittoreske Tobermory is een charmante onontdekte plaats vol gekleurde straten waar je je makkelijk een dag vermaakt. Maar naast deze eilandstad mogen de parelwitte stranden niet onbezocht blijven, wie had gedacht dat Schotland zo tropisch kon zijn? Overnachting in Loch Melfort Hotel.

Dag 9

Dag 9 Loch Lomond & The Trossachs

Loch Lomond & The Trossachs

Vandaag ruil je de natuur van de westkust in voor het prachtige nationale park van Loch Lomond & the Trossachs. Tijdens je verblijf in het charmante dorpje Callander kun je veel ondernemen. Trek erop uit in de schilderachtige omgeving en bewandel de vele trails. Deze wandelroutes lopen uiteen van rivieroevers en watervallen tot berglandschappen en vlaktes. Een droom voor iedere natuurliefhebber! Overnachting in Lubnaig Guest House.

Dag 10

Dag 10 Historisch Stirling

Historisch Stirling

Na een goed ontbijt maak je je klaar voor je laatste volle dag in Schotland. Je kunt er voor kiezen een dagje het historische Stirling op te zoeken. Ga naar het Royal Palace of bezoek Stirling Castle en dompel je onder in de verhalen uit het verleden. Ook aan eetgelegenheden en winkels ontbreekt het hier niet. Sluit je dag af in een echte Schotse pub in Callander onder het genot van een wee dram of Whisky. Overnachting in Lubnaig Guest House.

Dag 11

Dag 11 Onderweg naar huis

Onderweg naar huis

Je laatste dag in Schotland is aangebroken! Vandaag neem je afscheid van de eigenzinnige Schotten en hun fantastische natuur en cultuur. Met een rugzak vol herinneringen stap je weer op de boot vanuit Newcastle. Ben jij nog helemaal niet klaar om naar huis te gaan? Breid je reis dan uit met 2 of 3 nachten Edinburgh! Onze reisspecialisten helpen je graag verder. 
Rijafstand Callander - Newcastle: ca. 291 km | ca. 3,5 uur

Dag 12

Dag 12 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een mooie zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in IJmuiden. Terugkijkend op 12 heerlijke dagen rijd je terug naar huis waarbij je nog lang nakletst over alle hoogtepunten van de reis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: