PRINT PAGINA

Knusse cottage op het Schotse platteland

Ervaar het Schotse leven op het platteland vanuit een knusse cottage

Dag 1

Dag 1 Een tocht over zee

Een tocht over zee

Je reis naar Schotland kan beginnen! Vanuit IJmuiden vertrek je vandaag ter zee. Met een eigen hut op DFDS Seaways kun je in alle rust genieten van de overtocht. Boek je maaltijden vooraf bij? Vraag hiervoor meer informatie bij Voigt Travel.
Overnachting aan boord van DFDS Seaways

Dag 2

Dag 2 Welkom in Schotland!

Welkom in Schotland!

In de ochtend kom je aan in Newcastle Upon Tyne. Na een goed ontbijt (niet inbegrepen) vervolgt je route zich langs de oostkust van Schotland. Maak onderweg een stop bij de border-stad Eyemouth. Kijk heerlijk rond in de lokale winkels en bezoek de haven. Of rijdt langs Coldingham Bay, een beschut zandstrand aan de monding van de Buskin Burn, voor een vredige en bijna schilderachtige wandeling.

Eenmaal aangekomen bij Carfrae Farm heb je alle tijd je cottage rustig te ontdekken. Maak je na een lange dag zelf je diner? Of neem je het gratis shuttle busje naar de Waterside Bistro in Haddington? De perfecte afsluiter van je eerste dag in Schotland!
Overnachtingen in Carfrae Farm, rijafstand  Newcastle upon tyne- Haddington: 2 uur en 10 minuten, 163 km

Dag 3

Dag 3 Historisch Edinburgh

Historisch Edinburgh

Edinburgh kan natuurlijk niet missen in je programma voor deze week! Op 40 minuten rijden van Carfrae Farm vind je deze prachtige historische stad. Bezoek vandaag Edinburgh Castle en neem de tijd om de stad en zijn rijke geschiedenis te verkennen. Daarnaast zijn er genoeg geweldige restaurants en gezellige pubs te vinden voor een lekkere lunch.

Na een cultuurrijke dag keer je weer terug naar de rust en natuur van Carfrae Farm. Lees een boek bij de open haard en bereid je eigen diner of trek erop uit naar Haddington voor een diner buitenshuis. 

Dag 4

Dag 4 Ontdek de Schotse Kust

Ontdek de Schotse Kust

Ga op pad en verken de populaire kustplaats North Berwick, op slechts 20 km van de boerderij. Vanuit hier kom je gemakkelijk bij Tantallon Castle, een grote middeleeuwse kasteelruïne hoog op een klif en geniet van het geweldige uitzicht over de Noordzee naar de Bass Rock en zijn grote zeevogelkolonies. Verken rustig North Berwick en zijn tientallen unieke winkels, cafés, galerijen en zijn twee stranden. Eindig de middag met een bezoek aan NB Distillery in Berwick Law om te zien, én te proeven, wat deze gin zo bijzonder maakt. Kom na een dag er op uit bij in de lokale pub en restaurant Garvald Inn op slechts een paar minuten rijden van je cottage. 

Dag 5

Dag 5 Kom tot rust in East Lothian

Kom tot rust in East Lothian

Begin de ochtend met een rondleiding door de Lammermuirheuvels met Lammermuir Tours. De wandeling biedt een adembenemend gevoel van ruimte met heidevelden, meren, valleien, dieren in het wild en de geschiedenis van de Votadini tribe. De route passeert prehistorische forten en spectaculaire uitzichten. Eenmaal terug bij je cottage maak je lunch met de lokale producten uit de Farm Shop vlak bij je cottage. Ga na een rustige middag naar Gullane voor een wandeling langs het bekroonde strand Gullane Bents, trakteer jezelf op een ijsje bij Imma’s aan de hoofdstraat en dwaal rond in het dorpje. Geniet ’s avonds heerlijk na bij de open haard in je cottage onder genot van een lokale whisky.

Dag 6 & 7

Dag 6 & 7 Nagenieten op de boot

Nagenieten op de boot

Het avontuur in Schotland zit er alweer op. Vandaag rijd je vanuit Carfrae Farm weer richting de boot in Newcastle. Maak onderweg nog een stop bij een van de vele leuke kustplaatsjes langs de Oostkust. Je eindigt de reis in alle rust over zee, tijd genoeg om na te praten over de geweldige week in Schotland!
 Overnachting op DFDS Seaways, rijafstand Haddington – Newcastle Upon Tyne: 2 uur en 10 minuten, 163 km

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: