PRINT PAGINA

Kasteel Short Break

Ontdek de nog onbekende Schotse Borderlands en verblijf in een prachtig kasteel

Dag 1

Dag 1 Welkom aan boord

Aan het eind van de middag stap je in IJmuiden aan boord van de ferry van DFDS Seaways voor de relaxte overtocht naar Newcastle upon Tyne, in het noorden van Engeland. Als het mooi weer is kun je op het bovendek genieten van het uitzicht en zie je de haven van IJmuiden langzaam uit het zicht verdwijnen. Beter kan je je vakantie naar Schotland niet starten. 
Overnachting aan boord.

Dag 2

Dag 2 Op weg naar Peebles

In de ochtend kom je aan in Newcastle en kunnen Harry Potter fans hun hart gelijk ophalen. Alnwick Castle, hét Harry Potter kasteel ligt namelijk op de route. Vervolgens is Schotland maar een klein stukje rijden en ongemerkt passeer je de Engels-Schotse ‘grens’. Geniet van de natuur onderweg en voel je welkom in Peebles. Wandel langs de John Buchan Way en neem de favoriete plekjes van de schrijver van The Thirty-Nine Steps in je op. Of gooi je hengel uit in één van de beste zalmrivieren ter wereld, de rivier de Tweed. Op zoek naar een adrenalinestoot? Probeer dan de adembenemende mountainbikepaden in Glentress Forest. Overnachting in Cringletie House.
Rijafstand Newcastle upon Tyne – Peebles ca. 155 km | ca. 2,5 uur, afhankelijk van de gekozen route

Dag 3

Dag 3 Traquair House en cultuur snuiven in Edinburgh

Vandaag is het tijd om het prachtige kasteel Traquair House te bezoeken. Waan je in koninklijke sferen en raak verdwaald in de doolhof. Rijd na je bezoek door naar Edinburgh om nog meer te weten te komen over de geschiedenis van Schotland. Deze stad is een ontdekkingstocht langs kastelen, burchten en middeleeuwse straten, afgewisseld met musea, statige winkelstraten en prachtig aangelegde parken. De binnenstad van Edinburgh staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets.

Dag 4

Dag 4 Thirlestane Castle

Vandaag krijg je een rondleiding door Thirlestane Castle. Laat je inspireren door de boeiende geschiedenis waar de gids je meer over zal vertellen. Thirlestane Castle is dé historische thuisbasis van de Earls en Dukes van Lauderdale. En het is één van de oudste en mooiste bewoonde kastelen van Schotland. Nog steeds eigendom van en bewoond door de Maitland familie die in één van de vleugels woont. Nog niet kastelen moe? Breng dan ook zeker een bezoek aan één van de andere landhuizen of kastelen in de buurt zoals Abbotsford, Bowhill, Floors Castle of Mellerstain. 

Dag 5

Dag 5 Ruige kustlijnen bij St. Abb's Head

Geniet vandaag nog even extra van het ontbijt want je reis loopt alweer bijna ten einde. Maar gelukkig heb je tijd om de kust van Zuid-Schotland en Noord-Engeland te verkennen want de ferry naar IJmuiden vertrekt pas aan het einde van de middag. Neem de route naar de kust en bezoek St Abb’s Head. Deze ruige rotsen herbergen in het broedseizoen meer dan 50.000 vogels, waaronder papegaaiduikers. Ongemerkt passeer je weer de Engelse grens en mocht je langs Belford rijden, bezoek dan ook nog even het Bamburgh Castle dat gelegen is aan het strand. Zo langzamerhand wordt het tijd om naar Newcastle upon Tyne te rijden. Overnachting aan boord.
Rijafstand Peebles – St Abb’s Head – Newcastle upon Tyne ca. 225  km | ca. 3 uur

Dag 6

Dag 6 Weer thuis

In de ochtend kom je uitgerust aan in IJmuiden. Geniet nog van een heerlijk ontbijt aan boord (optioneel). Volgepakt met een koffer aan prachtige herinneringen, souvenirs en wellicht een mooie fles Schotse whisky vervolg je je reis naar huis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur