PRINT PAGINA

Helemaal Schotland

Adembenemend Schotland en magisch Isle of Skye

Dag 1

Dag 1 This is your captain speaking: welcome on board!

This is your captain speaking: welcome on board!

Stap aan het einde van de middag in IJmuiden aan boord van DFDS Seaways voor de ferry overtocht naar Newcastle, in het noorden van Engeland. Bij mooi weer geniet je nog even van een drankje op het bovendek en zie je hoe de haven van IJmuiden langzaam uit zicht verdwijnt. Overnachting aan boord.

Dag 2

Dag 2 Touren richting Glens en Lochs

Touren richting Glens en Lochs

Heel wat zeemijlen verder ga je heerlijk uitgerust van boord in Newcastle. Klaar om je Schotland rondreis te beginnen! Het voelt even als de omgekeerde wereld zo met links rijden maar je zult zien dat het snel went. In de kleine plaats Callander word je hartelijk verwelkomt in Lubnaig Guest House. Geniet van de prachtige omgeving en duik onder het genot van een glas whisky de geschiedenis van Schotland in.
Rijafstand Newcastle - Callander: ca. 280 km | ca. 3,5 uur

Dag 3

Dag 3 Het land van Rob Roy en the Lady of the Lake

Het land van Rob Roy en the Lady of the Lake

De Trossachs vormde het decor voor 'The Lady of the Lake' en Ivanhoe, maar staat vooral bekend als ‘Rob Roy Country’. Hier hield de beroemde bandiet zich in de dichte bossen schuil voor zijn achtervolgers. Maak er zeker een mooie wandeling! Wees gerust, bandieten zul je er waarschijnlijk niet tegenkomen, wel schapen, fazanten, auerhoens en roedels herten. Je overnacht in het Lubnaig Guest House.

Dag 4

Dag 4 Naar het magische Isle of Skye

Naar het magische Isle of Skye

Neem de tijd voor een stevig Schots ontbijt want vandaag rijd je helemaal naar Isle of Skye. Wees gerust, het is de lange rit absoluut waard. Het is alsof je door een levend schilderij reist: fonkelende lochs, glooiende heuvels met groene dalen vol heide en brem, afgewisseld met ruige bergtoppen. Je overnacht in een charmante inn op Skye. Nu begrijp je waarom hier zoveel films worden opgenomen.
Rijafstand Callander  - Isle of Skye: ca. 271 km | ca. 4 uur 

Dag 5

Dag 5 Iconische landschappen

Iconische landschappen

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Skye te ontdekken. Met haar steile bergpieken, uitgestrekte heidevelden, baaien met witte stranden en honderden jaren aan geschiedenis is dit met recht een van de mooiste eilanden van Europa. Langs de gehele kust is de kans groot dat je otters of zeehonden spot en in het noorden van het eiland kun je het Skye Museum of Island Life bezoeken. Bij de actievere wandelaars zijn de 1000 meter hoge bergpieken van Cuillin Hills erg populair. Aan de voet van het oudste bewoonde slot van Schotland, Dunvegan Castle, kun je zeehonden spotten. Overnachting op Isle of Skye.

Dag 6

Dag 6 Volop genieten van de Isle of Skye

Volop genieten van de Isle of Skye

Na een heerlijk ontbijt trek je er vandaag weer op uit op Skye, want om elke hoek schuilt hier weer een verrassend mooie plek die bezocht moet worden. Ga vandaag op zoek naar de Fairy Pools of maak een fantastische wandeling in de natuur. Overnachting op Isle of Skye.

Dag 7

Dag 7 Op zoek naar het monster van Loch Ness

Op zoek naar het monster van Loch Ness

Het is tijd om Isle of Skye te verlaten. Rijd langs het imposante Loch Ness. 's Avonds laat je je in de watten leggen tijdens je verblijf bij Coul House Hotel. Het sfeervolle hotel ligt bovenaan de heuvel waardoor het prachtig uitzicht biedt over het Schotse landschap. Geniet in het restaurant van de heerlijke maaltijden bereid met lokale ingrediënten. Bij mooi weer is het nagenieten op het sfeervolle terras in de tuin. Je overnacht als een landlord in het statige Coul House Hotel in Invergordon.
Rijafstand  Isle of Skye - Contin: ca. 175 km | ca. 3 uur (via Loch Ness)

Dag 8

Dag 8 Uitwaaien in de zilte lucht van de westkust

Uitwaaien in de zilte lucht van de westkust

De Schotse kust is een aaneenschakeling van ruige kliffen, rotsige inhammen met verlaten stranden en ontelbare eilanden. In de kleine vissersplaatsen varen kleurige vissersboten af en aan en kun je genieten van vers gebakken fish & chips met een scheutje azijn. Meevaren met een cruise om zeevogels te observeren of zeehonden te spotten is een magische ervaring. De kustlijn bij Moray Firth leent zich uitstekend voor het spotten van dolfijnen. Overnachting in Coul House Hotel.

Dag 9

Dag 9 Grampian Mountains en Cairngorms National Park

Grampian Mountains en Cairngorms National Park

Een mooie dagtocht via het spectaculaire Cairngorms National Park, waar je de kans loopt onderweg een edelhert of steenarend tegen te komen. Het brengt je naar de historische plaats Pitlochry, in het hart van de Hooglanden. Granieten bergtoppen, glooiende heuvels en meanderende rivieren vormen het decor voor eeuwenoude kastelen, schitterende landhuizen en beroemde whiskystokerijen. Je overnacht tussen de eeuwenoude naaldbomen van Pine Trees Hotel.
Rijafstand Contin – Pitlochry: ca. 165 km | ca. 2 uur

Dag 10

Dag 10 Het echte hart van Schotland

Het echte hart van Schotland

Geniet eerst van het uitgebreide Schotse ontbijt, daarna is het tijd om je klaar te maken voor een avontuurlijke jeepsafari vanuit Aberfeldy. Je trekt erop uit onder begeleding van een Schotse gids, en zonder al te veel inspanningen kun je hoog in de heuvels bij Loch Tay genieten van een weergaloos mooi uitzicht! Bezoek in de middag het sprookjesachtige Blair Castle en de omliggende tuinen, neem deel aan een rondleiding door een wolweverij, of ga whisky proeven in een van de vele stokerijen zoals het charmante Edradour Distillery; de kleinste stokerij van Schotland. Je overnacht in Pine Trees Hotel in Pitlochry.

Dag 11

Dag 11 Op naar Braemar?

Op naar Braemar?

Deze dag kun je zelf invullen. Na een typisch Schots ontbijt heb je alle tijd om heerlijk rond te toeren. Het nabijgelegen Braemar staat bekend om de Royal Highland Games die elk jaar plaatsvinden. Een waar spektakel met kleurrijke dansuitvoeringen, doedelzakmuziek, parades en sportieve uitdagingen. Vergeet vooral niet om te genieten van het mooie Schotse landschap op de achtergrond. Je overnacht nog heerlijk een nachtje in Pine Trees Hotel in Pitlochry.

Dag 12

Dag 12 Terug naar huis

Terug naar huis

Je neemt afscheid van de Schotse Hooglanden en rijdt via Perth en Edinburgh terug naar Newcastle voor de overtocht naar Nederland. Omringd door de zee is het niet moeilijk om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Zeker weten dat tijdens het diner of bij een drankje aan de bar de hoogtepunten van Schotland nog eens de revue passeren. Overnachting aan boord.
Rijafstand Pitlochry - Newcastle: ca. 290 km | ca. 4 uur

Dag 13

Dag 13 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in IJmuiden en keer je huiswaarts.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: