PRINT PAGINA

Edinburgh & the Southern Borderlands

Leer het onbekende zuiden van Schotland kennen tijdens deze rondreis

Dag 1

Dag 1 Welkom aan boord

Welkom aan boord

Vandaag is het zover. De koffers staan klaar en het is bijna tijd om te vertrekken richting de boot. Aan het einde van de middag stap je in IJmuiden aan boord van de ferry van DFDS Seaways voor de ontspannen overtocht naar Newcastle Upon Tyne, in het noorden van Engeland. Als het mooi weer is kun je op het bovendek genieten van het uitzicht en zie je de haven van IJmuiden langzaam uit het zicht verdwijnen. Beter kun je je vakantie naar Schotland niet starten. Overnachting aan boord.

Dag 2

Dag 2 De start van de reis

De start van de reis

In de ochtend kom je aan in Newcastle. Na een korte rit langs de kust rijd je Belford binnen waar je twee nachten zult verblijven. Zet je koffers neer en ga op pad in deze interessante regio. Bamburgh Castle een absolute aanrader dat prachtig uitkijkt op de kust. Hier vandaan is het nog geen tien minuten rijden voor de ferry naar de Farne Islands. De Farne Islands zijn volgens David Attenborough dé plek in Groot-Brittannië waar je de natuur op zijn allermooist ziet. Je vindt er meer dan twintig vogelsoorten waaronder de kleurrijke papegaaiduikers. Overnachting in Market Cross Guest House.
Rijafstand Newcastle Upon Tyne – Belford: ca. 80 km | ca. 1 uur

Dag 3

Dag 3 Noord-Engeland ontdekken

Noord-Engeland ontdekken

Geniet van het goed verzorgde ontbijt en maak je klaar voor een nieuwe dag vol mooie plekken. Een bezoek waard is Holy Island. Hier bouwden monniken ongeveer 800 jaar geleden hun klooster. De spectaculaire restanten kun je nu nog steeds bezichtigen. Holy Island is met het vasteland verbonden door een verhoogde weg die voor auto’s toegankelijk is. Deze brug staat twee keer per dag tijdens vloed geheel onder water. Op die momenten kun je Holy Island niet meer op of af. Overnachting in Market Cross Guest House.

Dag 4

Dag 4 Op weg naar Schotland

Op weg naar Schotland

Vandaag is het tijd om door te rijden naar Schotland. Het is maar een klein stukje rijden en ongemerkt passeer je de Engels-Schotse ‘grens’. Aan de rand van Edinburgh staat het prachtig gelegen hotel op je te wachten. Het centrum van Edinburgh bereik je in 10 á 15 minuten met de bus die bijna voor de deur van het hotel vertrekt. Nieuwsgierig naar de traditionele lekkernijen van Schotland? Boek dan optioneel bij Voigt Travel een foodtour door de stad. Overnachting in Braid Hills Hotel.
Rijafstand Belford – Edinburgh: ca. 115 km | ca. 1,5 uur

Dag 5

Dag 5 Hoogtepunten van de stad

Hoogtepunten van de stad

Na een heerlijk Schots ontbijt wordt het tijd om Edinburgh verder te gaan ontdekken. Bekijk de stad vanaf verschillende uitkijkpunten, bijvoorbeeld een zestig meter hoog monument of de bergtop van Athur’s Seat. Deze uitgestorven vulkaan biedt op een heldere dag ongelooflijk goede panoramische uitzichten over Edinburgh. Verdwaal door de prachtige historische smalle straatjes en sluit de dag perfect af in één van de gezellige pubs van Edinburgh. Overnachting in Braid Hills Hotel.

Dag 6

Dag 6 De culturele schatten van Edinburgh

De culturele schatten van Edinburgh

Edinburgh is de stad waar het heden en het verleden samen komen. Begin bij het niet te missen Edinburgh kasteel waar je leert over de dramatische gebeurtenissen die zich afspeelden tussen de eeuwenoude muren. Bezoek daarna het National Museum of Scotland met tentoonstellingen over geschiedenis, erfgoed en wereld culturen. Op een mooie zonnige dag is Meadows de meest geliefde groene plek van de stad waar je heerlijk kunt wandelen. Ga vanavond uit eten in New Town. Veel van de eetgelegenheden in Edinburgh zijn te vinden in Thistle Street. Overnachting in Braid Hills Hotel.
 

Dag 7

Dag 7 Op weg naar het zuidwesten

Op weg naar het zuidwesten

Je laat de stad achter je en zet de reis voort naar het zuidwesten. De route is prachtig. Het Southern Upland kenmerkt zich door heuvels tot bijna 850 meter hoogte, afgewisseld door valleien, landerijen, bossen en vlaktes. Neem absoluut de tijd om even te stoppen langs de weg om foto’s te nemen van dartelende lammetjes. Onderweg kom je vele kastelen en landhuizen tegen, allemaal een erfenis uit het roemrijke Schotse verleden. Overnachting in The Ship Inn.
Rijafstand Edinburgh – Gatehouse of Fleet: ca. 180 km | ca. 2,5 uur

 

Dag 8

Dag 8 Galloway Forest Park

Galloway Forest Park

Vandaag heb je alle tijd om het Galloway Forest Park te bezoeken. Het park is 670 km² groot en ligt ten noorden van Gatehouse of Fleet. Het Glen Trool Visitor Centre staat bekend als de toegangspoort tot het park. Vanuit hier kun je prachtige wandelingen maken. Altijd al eens een echte sterrenhemel willen bewonderen waar je bijvoorbeeld de melkweg kunt zien? Dan zit je goed in het Galloway Forest Park. Schotland heeft namelijk één van de meest donkerste luchten van Europa. Overnachting in The Ship Inn.

Dag 9

Dag 9 Het einde is in zicht

Het einde is in zicht

Na een laatste Schots ontbijt is het vandaag tijd langzaamaan richting de haven te rijden. Gelukkig vertrekt de boot niet eerder dan einde middag dus heb je nog genoeg tijd om het een en ander te ontdekken. Bezoek Kirkcudbright. Het dorpje heeft een artistiek verleden. Het 16e -eeuwse tolhuis is nu het Tolbooth Art Centre met werk van lokale kunstenaars van 1880 tot heden. Om 17:00 uur vertrekt de ferry vanuit Newcastle voor de overtocht terug naar Nederland.
Rijafstand Gatehouse of Fleet – Newcastle Upon Tyne: ca. 195 km | ca. 2,5 uur
 

Dag 10

Dag 10 Home sweet home

Home sweet home

In de ochtend kom je uitgerust aan in IJmuiden. Geniet nog van een heerlijk ontbijt aan boord (optioneel). Volgepakt met een koffer aan prachtige herinneringen, souvenirs en wellicht een mooie fles Schotse whisky vervolg je je reis naar huis.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: