PRINT PAGINA

Coast to Coast

Van oost naar west: ontdek de fotogenieke kust van Schotland

Dag 1

Dag 1 This is your captain speaking: Welcome on board!

This is your captain speaking: Welcome on board!

Je vertrekt vanuit IJmuiden met de nachtferry naar Newcastle Upon Tyne. Geniet met goed weer vanaf het dek van de heerlijk frisse zeelucht. Of lees een goed boek in je eigen hut met zeezicht. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen aan boord, want met onder andere een bioscoop en bar is er genoeg te beleven. Overnachting aan boord van DFDS Seaways.

Dag 2

Dag 2 Helemaal in Schotse stemming

Helemaal in Schotse stemming

Na een goede nachtrust word je wakker in Noord-Engeland. Je avontuur naar Schotland kan beginnen! Vandaag rijd je via de Oostkust naar de historische stad Edinburgh. Onderweg passeer je vele leuke vissersdorpen en uitgestrekte stranden. Leuk om even te stoppen voor een kleine wandeling en lunch. Overnachting in Braid Hills Hotel.
Rijafstand Newcastle – Edinburgh: ca. 196 km | ca. 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 Beleef historisch Edinburgh

Beleef historisch Edinburgh

Een stad vol traditie, pubs en doedelzakken. Dompel je vandaag onder in de cultuur van Edinburgh. Met zijn iconische Edinburgh Castle en Royal Mile, maar bewandel ook zeker de vele smalle steegjes en bezoek de kleine gezellige pubs. Overnachting in Braid Hills Hotel.

Dag 4

Dag 4 Op naar de westkust

Op naar de westkust

Zet vandaag de reis voort richting de westkust. Via Loch Lomond & The Trossachs rijd je naar het rustig gelegen Loch Melfort. Het natuurschoon wat je onderweg tegenkomt is onvoorstelbaar. Na een goede wandeling in het nationale park kun je vanavond aanschuiven bij het diner bij Loch Melfort, met een prachtig uitzicht over het loch kom je helemaal tot rust. Overnachting bij Loch Melfort Hotel.
Rijafstand Edinburgh – Loch Melfort: ca. 229 km | 3,5 uur

Dag 5

Dag 5 Bezoek Isle of Mull

Bezoek Isle of Mull

Vanuit het natuurrijke Loch Melfort is het een kleine rit naar Oban. Deze stad is gelegen in een baai wordt ook wel de toegangspoort naar de eilanden genoemd. Stap hier dan ook op één van de vele veerboten die vertrekken naar bijvoorbeeld Isle of Mull. Met zijn kleurrijke Tobermory en parelwitte stranden is dit een ervaring die je niet kan missen. Ga op tijd weer terug naar het hotel voor nog een heerlijke avond wandeling langs het loch. Overnachting in Loch Melfort.

Dag 6

Dag 6 De ruige Schotse Hooglanden

De ruige Schotse Hooglanden

Maak je klaar voor de mooiste westkust route van Schotland! Neem tijdens het ontbijt afscheid van het prachtige uitzicht over het loch, want vandaag ga je naar de ruige Schotse Hooglanden. Onderweg rijd je door de indrukwekkende vallei van Glencoe en lang het mysterieuze Loch Ness. Reden genoeg voor wederom een fantastische dag in Schotland. Overnachting in The Lovat.
Rijafstand Loch Melfort – Fort Augustus: ca. 148 km | ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Proef de whisky

Proef de whisky

Word wakker en geniet van een heerlijk ontbijt, hier kunnen we de komende dagen wel aan wennen. Er staan vandaag wederom veel nieuwe avonturen op je te wachten in de Schotse Hooglanden. Breng een bezoek aan een van de vele whiskystokerijen in deze regio of bezoek een dag de hoofdstad van de Hooglanden, Inverness. Overnachting in The Lovat.

Dag 8

Dag 8 Romantiek en historie

Romantiek en historie

De Schotse Hooglanden staan bekend om de rijke historie en de daarbij horende landgoeden. Laat je meenemen in de verhalen over de Slag bij Culloden en de Jakobieten door een bezoek aan één van de vele kastelen in de omgeving en neem een duikje in de geschiedenis van deze regio. Overnachting in The Lovat.

Dag 9

Dag 9 Richting de Noordkust

Richting de Noordkust

Vandaag neem je afscheid van het Loch Ness en zijn mysterie, maar wees niet getreurd, want je krijgt er iets geweldigs voor terug. Vandaag vertrek je namelijk naar de Noorderlijke Hooglanden van Schotland. Je vind hier de meest prachtige routes en zult versteld staan van de ruige landschappen. Je overnacht in Ardvreck House. 
Rijafstand Fort Augustus - Ullapool: ca. 131 km | ca. 2 uur

Dag 10

Dag 10 Schotland's mooiste stranden

Schotland's mooiste stranden

Terwijl je geniet van je ontbijt en deze prachtige omgeving kun je alvast bedenken welke van de vele mooie stranden je vandaag gaat bezoeken. Één van onze favorieten: Achmelvich Beach. Maar vergeet ook geen bezoek te brengen aan Ardvreck Castle; achter deze ruïneresten schuilt een indrukwekkende geschiedenis van een strijd tussen de eeuwenoude Clans. Overnachting in Ardvreck House.

Dag 11

Dag 11 Hoge kliffen en zanderige stranden

Hoge kliffen en zanderige stranden

Vanuit de Hooglanden rijd je vandaag terug langs de Oostkust. Met zijn hoge kliffen en zanderige stranden zul je hier een heel ander soort Schotland aantreffen. Het is een lange rit, maar tevens een prachtige. Als je nog tijd over hebt, breng dan een bezoek aan Dunnottar Castle, gelegen in Aberdeenshire. Dit kasteel is gebouwd op een klif wat onverstelbare uitzichten met zich meebrengt. Overnachting in Norwood Hall Hotel.
Rijafstand Ullapool – Aberdeen: ca. 261 km | ca. 3 uur en 45 minuten

Dag 12

Dag 12 Op bezoek bij de koninklijke familie

Op bezoek bij de koninklijke familie

Je wordt wakker net buiten Aberdeen in het elegante Norwood Hall. Waai vandaag heerlijk uit op een van de vele uitgestrekte stranden óf trek erop uit richting het Cairngorms National Park. Naast de prachtige natuur die je hier vindt, kun je ook nog eens een bezoek brengen aan Balmoral Castle, de zomerresidentie van de Britse koninklijke familie. Overnachting in Norwood Hall Hotel.

Dag 13

Dag 13 Op weg naar het zuiden

Op weg naar het zuiden

De reis vervolgt zich terug naar de zuidelijke Schotse Borderlands. Maak onderweg gebruik van een mooie stop voor een lekkere lunch of nog een strandwandeling. Eenmaal aangekomen in Belford kun je nog een dag genieten van de liefelijke omgeving van Northumberland. De glooiende landschappen en uitgestrekte vlaktes zijn ongeëvenaard mooi. Overnachting in Market Cross Guest House.
Rijafstand Aberdeen – Belford: ca. 326 km | ca. 3 uur en 45 minuten

Dag 14

Dag 14 Rustgevend Northumberland

Rustgevend Northumberland

De rustige omgeving van Northumberland heeft veel te bieden. Met zijn glooiende landschappen en weelderige platteland kom je helemaal tot rust. Na een heerlijk ontbijt bij Steve en Amanda kan je dag beginnen. Breng jij een bezoek aan Alnwick Castle of toch liever een mooie wandelen door de natuur of langs het strand? De keuze is helemaal aan jou. Overnachting in Market Cross Guest House.

Dag 15

Dag 15 Terug met de boot

Terug met de boot

Nadat je jezelf in de watten hebt laten leggen in de heerlijke B&B, vertrek je vandaag na je laatste ontbijt in Schotland weer helemaal uitgerust richting Newcastle Upon Tyne. Sluit de reis af met nog een kasteelbezoek of een goede wandeling voordat je aan boord stapt van de veerboot. Overnachting aan boord van DFDS Seaways.
Rijafstand Belford – Newcastle Upon Tyne: ca. 80 km | ca. 1 uur

Dag 16

Dag 16 Home sweet home

Home sweet home

Welkom terug in Nederland! Met een rugzak vol verhalen en ervaringen stap je van boord en laat je je Schotland avonturen achter je. Geniet in de auto terug naar huis na van deze heerlijke reis en bedenk alvast waar jullie volgende avontuur naartoe gaat.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: