PRINT PAGINA

Charming Scotland

Ervaar het onontdekte zuiden en het bruisende Edinburgh

Dag 1

Dag 1 This is your captain speaking: Welcome on board

 This is your captain speaking: Welcome on board

Eindelijk is het zover. Paspoort check. Camera check. De reis kan beginnen. Aan het eind van de middag ga je aan boord van de ferry van DFDS Seaways voor de overtocht naar Newcastle. vermaakt je aan boord met de aanwezige faciliteiten en voor je het weet meer je de volgende ochtend aan in de haven van Newcastle. Klaar om de rondreis door Schotland te beginnen. Je overnacht aan boord.

Dag 2

Dag 2 Toeren richting Galloway & Dumfries

Toeren richting Galloway & Dumfries

Heel wat zeemijlen verder ga je heerlijk uitgerust van boord. Het voelt even gek aan om links te rijden, maar je zult zien dat het snel went. Vanuit Newcastle rijd je in westelijke richting naar je eerste overnachtingsplaats. Verwen jezelf onderweg met een onwerkelijk mooi stuk natuur in het Galloway Forest Park waar je perfect kunt wandelen. Een prachtige plek met geschiedenis. Je overnacht in The Ship Inn in de kleine plaats Gatehouse of Fleet.
Rijafstand Newcastle Upon Tyne – Gatehouse of Fleet: ca. 200 km | ca. 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 Het meest zuidelijke puntje van Schotland

Het meest zuidelijke puntje van Schotland

Je kunt vandaag ervoor kiezen om naar het meest zuidelijke puntje van Schotland te rijden, The Mull of Galloway. Is het mooi weer? Beklim dan de 115 treden van de vuurtoren. Je wordt beloond met spectaculaire uitzichten op Schotland, Ierland, Isle of Man en Cumbria (Engeland)! Maak op de terugweg een stop op een van de stranden. Proef het zout in de wind, hoor hoe de zeevogels elkaar roepen en luister naar het geluid van de branding. Dit is vakantie! Je overnacht in The Ship Inn.

Dag 4

Dag 4 Langs de kust richting de Trossachs

Langs de kust richting de Trossachs

Na een heerlijk Schots ontbijt vervolg je je weg richting Loch Lomond & The Trossachs. Als je vroeg bent vertrokken kun je ervoor kiezen om in Ardrossan de ferry te pakken naar Arran. Dit eiland wordt ook wel klein Schotland genoemd. Het zuidelijke deel is heuvelachtig en bebost, terwijl het noordelijke deel bestaat uit hogere ruige bergen en heide begroeiing. Je overnacht vanavond in het charmante Lubnaig Guest House Callander.
Rijafstand Gatehouse of Fleet – Callander (via Stranraer): ca. 275 km | ca. 4 uur

 

Dag 5 en 6

Dag 5 en 6 Het land van Rob Roy en the Lady of the Lake

Het land van Rob Roy en the Lady of the Lake

De Trossachs vormde het decor voor 'The Lady of the Lake' en Ivanhoe maar staat vooral bekend als ‘Rob Roy Country’. Het was op deze plek dat de beroemde bandiet zich in de dichte bossen schuilhield voor zijn achtervolgers. Ga er zeker een wandeling maken. Wees gerust, bandieten zul je er waarschijnlijk niet tegenkomen. Wel schapen, fazanten, auerhoenen en roedels herten. Bezoek Loch Katrine waar je prachtig kunt wandelen en fietsen. Of kies ervoor om een cruise te maken over het meer. Dit kun je vooraf bijboeken bij Voigt Travel. Je overnacht in het Lubnaig Guest House.

Dag 7

Dag 7 Het vervolg van de reis

Het vervolg van de reis

Na een uitgebreid Schots ontbijt is het vandaag tijd om je reis te vervolgen door de historische gebieden Stirling en Falkirk richting de omgeving van Edinburgh. Doe het verrassend leuke stadje Stirling aan onderweg. Keer terug in de tijd en bezoek Bannockburn, waar een van Schotlands meest doorslaggevende veldslagen plaatsvond. Of neem een kijkje bij het grote Royal Palace of het Stirling kasteel. Zin in wat meer uitdaging? Beklim dan een berg bij Loch Lomond en Trossachs National Park. Je overnacht vanavond in Cringletie House Hotel.
Rijafstand Callander - Peebles 110-130 km | 1,5 - 2 uur, afhankelijk van de gekozen route

Dag 8

Dag 8 Wakker worden in een kasteel

Wakker worden in een kasteel

Wat is het fijn ontwaken in een kasteel. Word rustig wakker en ga op zoek naar de ontbijtzaal waar je uiteraard een traditioneel Schots ontbijt kunt nuttigen. De vriendelijke gastheer zal er alles aan doen om je verblijf tot een onvergetelijke ervaring te maken. Vandaag kun je ervoor kiezen om de omgeving van Cringletie House te verkennen. Ga voor een wandeling in de mooie omgeving of sla relaxt een balletje golf op één van de golfbanen in de buurt. Je overnacht in Cringletie House Hotel.

Dag 9

Dag 9 Een dagje Edinburgh of Glasgow

Een dagje Edinburgh of Glasgow

Het wakker worden in een kasteel begint al een klein beetje te wennen. Tijdens het ontbijt ga je je laatste volle dag in Schotland plannen. Ben je nog nooit in Edinburgh of Glasgow geweest? Overweeg dan om vandaag een dagtocht te maken naar één van deze indrukwekkende steden. Edinburgh biedt volop culturele bezienswaardigheden, gezellige pubs en middeleeuwse straatjes met leuke winkels en restaurants. De levendige studentenstad Glasgow biedt veel interessante musea, moderne architectuur en zeer goede winkelmogelijkheden. Bezoek ook de Glasgow kathedraal, één van de weinig compleet overgebleven Middeleeuwse kathedralen met prachtige gebrandschilderde ramen. Je overnacht in Cringletie House Hotel.

Dag 10

Dag 10 Afscheid nemen is zwaar

Afscheid nemen is zwaar

Het afscheid nemen van wat voelde als je thuis valt zwaar maar helaas moet je weer richting Newcastle voor de boottocht terug naar Nederland. Gelukkig vertrekt de boot pas ’s avonds en kun je als je op tijd vertrekt nog langs het historische Abbotsford. Hier kom je meer te weten over Sir Walter Scott, de historische romanschrijven en dichter. Daarna is het toch echt tijd om zuidwaarts te keren richting Newcastle. Je overnacht aan boord.
Rijafstand Cringletie House Hotel – Newcastle Upon Tyne: ca. 160 km | ca. 3 uur

Dag 11

Dag 11 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in IJmuiden en rijd je terug naar huis terwijl je terugdenkt aan de onvergetelijke rondreis door het mooie Schotland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: