PRINT PAGINA

Betoverend Schotland

Ontdek de magische Schotse Hooglanden

Dag 1

Dag 1 Een tocht over zee

Een tocht over zee

Je stapt aan boord van de ferry naar Newcastle. Je reis kan beginnen! Geniet van het uitzicht over zee en neem nog teug frisse lucht voordat je lekker naar binnen gaat voor het lezen van een goed boek.
Overnachting in een twee persoons buitenhut.

Dag 2

Dag 2 Naar de poort van de Hooglanden

Naar de poort van de Hooglanden

Een nieuwe dag! Vandaag kom je aan in Newcastle. Helemaal uitgerust stap je in je eigen auto. Op naar de Hooglanden! Pitlochry staat ook wel bekend als de poort van de Schotse Hooglanden. Geniet van een mooie route hiernaartoe. Kies jij om langs de kust te rijden? Of toch liever door de glooiende heuvellandschappen in het binnenland?
Overnachting in Pine Trees Hotel.
 

Dag 3

Dag 3 Eropuit in de natuur

Eropuit in de natuur

Word wakker tussen de eeuwenoude naaldbomen rondom het Pine Trees hotel. Geniet van een stevig ontbijt en trek vandaag de natuur in. Er zijn veel wandelroutes om te ontdekken, maar een van onze favorieten is de Killiecrankie route. Een prachtige wandeling langs met prachtige uitzichten van de rivier. Warm ‘s avonds weer op bij het vuur onder het genot van “A wee dram”.
Overnachting in Pine Trees Hotel.

 

Dag 4

Dag 4 Ontdek romantische kastelen

Ontdek romantische kastelen

Neem afscheid van het statige landhuis en vervolg je reis verder naar het noorden. Breng een bezoek aan een van de romantische kastelen onderweg en leer meer over de rijke historie. Eindig je dag met een heerlijke wandeling langs Loch Ness voordat je je terugtrekt in het sfeervolle hotel van The Lovat voor een goed diner.
Overnachting in The Lovat Hotel.
 

Dag 5

Dag 5 Wandelen en whisky proeven

Wandelen en whisky proeven

Geniet van een rustige ochtend in dit fijne hotel. Kleed je vervolgens weer goed aan om de buitenlucht in te trekken want er wachten talloze wandelingen op jou! Breng ook eens een bezoek aan een lokale whisky stokerij, ook hiervoor zit je in de perfectie regio. En wie wilt nu niet na een lange dag in de kou? Overnachting in The Lovat Hotel.
 

Dag 6

Dag 6 Roadtrip naar Edinburgh

Roadtrip naar Edinburgh

Vandaag rijdt je richting Edinburgh. Neem je de snelweg? Dan ben je er in ca. 3,5 uur. Maar onze tip is om de prachtige route door Cairngorms National Park te nemen: The Snow Roads. Een route die je meeneemt langs traditionele Schotse dorpen en bovenal door adembenemende landschappen. Kies je voor deze route? Ga dan op tijd rijden, je bent namelijk ca. 5 uur onderweg. De uitzichten zijn het meer dan waard.
Overnachting in Braid Hills Hotel.
 

Dag 7

Dag 7 Beleef het historische Edinburgh

Beleef het historische Edinburgh

Goedemorgen! Welkom in het historische Edinburgh. Smalle steegjes, talloze pubs en natuurlijk het wereldbekende Edinburgh Castle. Een dag om veel te ontdekken en veel te genieten van die warmhartige Schotse cultuur. Vergeet je niet een souvenirtje te halen voor thuis?
Overnachting in Braid Hills Hotel.
 

Dag 8

Dag 8 Nog een laatste roadtrip...

Nog een laatste roadtrip...

Nog een lekker ontbijt en dan weer op weg naar het zuiden. Stop onderweg naar Newcastle nog bij een leuk dorpje om even de benen te strekken en een laatste keer te genieten dit cultuurrijke land. Neem afscheid van die heerlijke Schotse buitenlucht waar je inmiddels zo van bent gaan houden en stap aan boord van DFDS Seaways.
Overnachting in een tweepersoons buitenhut.
 

Dag 9

Dag 9 Op de boot terug naar huis

Op de boot terug naar huis

De reis zit er op. Boordevol herinneringen en nieuwe energie kom je weer aan in IJmuiden. Wat een heerlijk avontuur was dit! Laat je ons even weten hoe je het hebt gehad? We kijken uit naar je verhalen!
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: