PRINT PAGINA

Camper Express Schotland

Schotland ontdekken in alle vrijheid met een huis op wielen

Dag 1

Dag 1 Welkom in Schotland

Welkom in Schotland

De korte vlucht is voorbij en na de rondleiding door de camper is het tijd voor avontuur! Even wennen zo aan de linker kant van de weg rijden, maar je merkt al snel dat dat went. De eerste stop is bij het bijzondere Loch Lomond waar je de Ben A’an kunt beklimmen voor de mooiste uitzichten over Loch Lomond. Doe je het liever wat rustiger aan? Loop dan één van de vele verschillende wandelroutes in het nationale park.
Rijafstand Edinburgh – Loch Lomond: ca. 115 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Isle of Mull

Isle of Mull

Ietwat onwennig word je de eerste nacht wakker in je ‘huis op wielen’ en maak je een lekker ontbijt klaar om de dag goed te beginnen. De reis zet je voort richting Oban. Vanuit hier kun je de ferry pakken richting Isle of Mull waar je het iconische dorp Tobermory kunt ontdekken. Aan het einde van de dag keer je terug naar Oban waar je heerlijke vis kunt eten voor diner.
Rijafstand Loch Lomond – Oban: ca. 105 km | ca. 1 uur en 40 minuten

Dag 3

Dag 3 Glencoe

Glencoe

Helemaal gewend en uitgerust is het vandaag tijd voor de prachtige natuur van Glencoe. Onderweg zijn er vele romantische uitzichtpunten waar je zeker even moet stoppen om de fotografie skills te beoefenen. In meerdere films heeft deze vulkanische gletsjervallei al als decor gediend. Braveheart en Skyfall zijn daarvan twee voorbeelden. Reden genoeg dus om je naar deze ‘filmset’ te begeven. Vergeet niet te stoppen bij Clachaig Inn voor een hapje en een lokaal Schots drankje.
Rijafstand Oban – Glencoe: ca. 60 km | ca. 1 uur

Dag 4

Dag 4 Glenfinnan Viaduct en de Fairy Pools

Glenfinnan Viaduct en de Fairy Pools

Één van de mooiste natuurgebieden van Schotland is toch wel Isle of Skye. Maar voordat je dit eiland oprijdt, stop dan eerst bij het Glenfinnan Viaduct en bezoek het uitzichtpunt. Tip: kijk van tevoren hoe laat de trein dit viaduct passeert. Vanuit hier zet je de reis voort richting Skye waar de eerste stop Cuillins en de ‘Fairy Pools’ kunnen zijn. De Fairy Pools zijn een natuurlijk watervalfenomeen in Glen Brittle. De baden zijn helderblauw en een populaire plek voor stoere zwemmers die het ijskoude water trotseren. Vervolg de reis richting Portree dat een perfecte uitgangsplek is om het eiland te ontdekken.
Rijafstand Glencoe – Portree: ca. 206 km | ca. 3 uur (exclusief tussenstops)

Dag 5

Dag 5 Isle of Skye

Isle of Skye

De tweede dag op Sky is aangebroken. Nadat alle spullen weer zijn ingepakt vertrek je in noordelijke richting en bezoek je de Old Man of Storr. Het is vervolgens absoluut je tijd waard om de meer noordelijk gelegen rondwandeling van Quiraing te lopen. Daarnaast is Skye ook een perfecte plek om een distilleerderij te bezoeken. Talisker Distillery is een bezoek waard voordat je nog een nacht in Portree verblijft.

Dag 6

Dag 6 Kastelen

Kastelen

Het is tijd om het indrukwekkende Isle of Skye te verlaten en terug te keren naar het vasteland. Maak een stop bij Eilean Donan Castle, dat door velen wordt bestempeld als mooiste kasteel van Schotland. De reis vervolgt in de richting van Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden. Bezoek het prachtige Urquhart kasteel dat aan de oevers van Loch Ness ligt. Wie weet spot je wel het monster van Loch Ness.
Rijafstand Portree – Inverness (via Loch Ness): ca. 184 km | ca. 2 uur en 45 minuten

Dag 7

Dag 7 Edinburgh

Edinburgh

 De laatste volle dag van de reis is aangebroken. Je reist vandaag weer in zuidelijke richting naar Edinburgh. Geniet van de prachtige omgeving van Cairngorms National Park. Aangekomen in Edinburgh is het tijd om de camper te installeren en de stad te ontdekken. Begin bij het niet te missen Edinburgh kasteel waar je leert over de geschiedenis van deze stad. Sluit de vakantie af met een heerlijk diner en een Schots drankje in één van de vele pubs.
Rijafstand Inverness – Edinburgh: ca. 252 km | ca. 3 uur en 15 minuten

Dag 8

Dag 8 Naar huis

Naar huis

De laatste nacht in het rijdende huis is voorbij. Nog eenmaal geniet je van afgebakken broodjes, een lekker koud sapje en dan is het toch echt tijd om alles in te pakken en de camper weer in te leveren. Met de transfer word je vervolgens naar het vliegveld gebracht waar het vliegtuig klaarstaat om je terug te brengen naar Amsterdam. Een prachtige rondreis die niet snel vergeten zal worden.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: