PRINT PAGINA

Vakantiewoning in Gålå

Luxe vakantiewoning omringd door nationale parken

Dag 1

Dag 1 Op naar Noorwegen!

Op naar Noorwegen!

Vanuit Nederland rijd je naar Kiel in het Noorden van Duitsland. De ferry vertrekt om 14.00 uur. Eenmaal aan boord van Color Line kun je genieten van de vele faciliteiten. Neem een drankje aan de bar of geniet van een uitstekend diner in een van beide restaurants. Of ga je liever even winkelen in de shopping area? Je kunt zelfs een duik nemen in het zwembad. Er is in ieder geval genoeg te doen. Je overnacht in een comfortabele binnenhut.
Rijafstand Utrecht - Kiel: ca. 530 km | ca. 5 uur en 30 minuten

Dag 2 t/m 6

Dag 2 t/m 6 In je eigen vakantiehuis met graszoden op het dak

In je eigen vakantiehuis met graszoden op het dak

Je vakantiewoning ligt aan de beroemde Peer Gynt weg; een 60 kilometer lange toeristische weg door gevarieerd berglandschap met veel authentieke zomerboerderijen, afgewisseld met bossen, vennen en heidevelden. De weg is deels onverhard maar met een normale auto prima te rijden.
Voor de wandelliefhebbers is een bezoek aan Rondane Nationaal Park een aanrader, dit is één van de puurste berggebieden van Noorwegen waar nog kuddes wilde rendieren leven sinds duizenden jaren! En er is meer te beleven! Al eeuwenlang banen rivieren zich een weg door het landschap en vormen ze fascinerende watervallen zoals Ulafossen en Brudesløret. Een andere aanrader is de befaamde Norwegian Scenic Route Rondanevegen. Maak ook even een tussenstop bij uitkijkpunt.
Jotunheimen National Park is een enorme indrukwekkende hoogvlakte met meer dan 250 bergtoppen boven 1900 meter, waaronder de Glittertind van 2465 m. Er zijn honderden hiking routes die je langs diepe ravijnen, spiegelgladde meren, kletterende watervallen en tal van indrukwekkende gletsjers voeren. Je kunt er rendieren, elanden, vossen en zelfs lynxen spotten en het park is tot op grote hoogte begroeid. Van alle hiking trails in het natuurpark is de Besseggen trail waarschijnlijk het beroemdst.
Het bruist in Gålå van de activiteiten, je kunt bijvoorbeeld op elandsafari gaan, paardrijden, vissen of een kajak of roeiboot huren op het meer waar je vanuit je vakantiewoning op uitkijkt. Het is een heerlijke plek om langer te verblijven!
Rijafstand haven van Oslo - Gålå: ca. 265 km | ca. 3 uur en 30 minuten

Dag 7

Dag 7 Op weg naar Oslo

Op weg naar Oslo

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. Rond het middaguur dien je in te schepen bij Color Line in de haven van Oslo. Overnachting aan boord van Color Line in een 2-persoonsbinnenhut.
Rijafstand Gålå - haven van Oslo: ca. 265 km | ca. 3 uur en 30 minuten

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in Kiel in Noord-Duitsland en keer je huiswaarts, vol prachtige herinneringen aan de hoogvlaktes en fjorden van Zuid-Noorwegen.
Rijafstand Kiel - Utrecht: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: