PRINT PAGINA

Noorse fjorden en hoogvlaktes

Rondreis met eigen auto via schilderachtig Bergen naar de machtige fjorden

Dag 1

Dag 1 Op weg naar de haven

Op weg naar de haven

Vanuit Nederland rijd je naar Kiel in het Noorden van Duitsland. De ferry vertrekt om 14.00 uur. Eenmaal aan boord van Color Line kun je genieten van de vele faciliteiten. Neem een drankje aan de bar of geniet van een uitstekend diner in een van beide restaurants. Of ga je liever even winkelen in de shopping area? Je kunt zelfs een duik nemen in het zwembad. Er is in ieder geval genoeg te doen. Je overnacht in een comfortabele binnenhut. 
Rijafstand Utrecht - Kiel: ca. 530 km | ca. 5 uur en 30 minuten 

Dag 2

Dag 2 Welkom in Noorwegen!

Welkom in Noorwegen!

In de ochtend kom je uitgerust aan in de haven van Oslo. Vanuit hier ga je op pad naar je eerste bestemming: het gemoedelijke dorpje Skåbu, met uitzicht op het dal. In dit recentelijk volledig gerenoveerde boutiquehotel word je hartelijk ontvangen door de familie Haug. Overnachting in Skåbu Fjellhotell inclusief een uitgebreid diner op de eerste avond. Rijafstand Oslo - Skåbu: ca. 267 km | ca. 3 uur en 30 minuten

Dag 3

Dag 3 Op ontdekkingstocht langs de Peer Gynt weg

Op ontdekkingstocht langs de Peer Gynt weg

Na het ontbijt kun je de omgeving van Skåbu gaan verkennen. Op een kwartier rijden afstand ligt de beroemde Peer Gynt weg; een 60 kilometer lange toeristische weg door gevarieerd berglandschap met veel authentieke zomerboerderijen, afgewisseld met bossen, vennen en heidevelden. De weg is deels onverhard maar met een normale auto prima te rijden. Voor de wandelliefhebbers onder ons is een bezoek aan Rondane Nationaal Park een aanrader, dit is één van de puurste berggebieden van Noorwegen waar nog kuddes wilde rendieren leven! Overnachting in Skåbu Fjellhotell.

Dag 4

Dag 4 De rust van het boerenlandschap

De rust van het boerenlandschap

Na een heerlijk ontbijt reis je vandaag richting Haltdalen, een uitgestrekt boerenlandschap waar je het echte rustige, Noorse leven nog kunt ervaren. Net buiten Haltdalen bevindt zich de voormalige boerderij Nordpå Fjellhotell. Een kleinschalig en knus hotel waar de geitjes je opwachten bij aankomst. Nordpå is genesteld te midden van de prachtige bergen, met de natuur voor de deur. Ontspan in de sauna of jacuzzi op het terrein na een dag vol ontdekkingen of geniet van verrassende, smakelijke maaltijden in het restaurant. Maak een wandeling door de prachtige omgeving of neem een duik in een van de natuurlijke zwembaden samen met de lokals (verborgen juweeltjes middenin de schilderachtige omgeving). Overnachting in Nordpå Fjellhotell. Rijafstand Skåbu - Haltdalen: ca. 300 km | ca. 4 uur en 30 min.

Dag 5

Dag 5 Ontdek UNESCO-dorp Røros

Ontdek UNESCO-dorp Røros

Misschien is het leuk om de dag een culturele invulling te geven en even terug in de tijd te reizen. Op ongeveer een uur rijden van Nordpå ligt het UNESCO werelderfgoed dorpje Røros. Het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan in dit traditionele bergstadje vol houten huizen. Loop door de smalle, charmante straatjes, bezoek de kopermijnen, leer meer over het verleden van de omgeving en bewonder de huizen die dateren uit de 18e en 19e eeuw. Overnachting in Nordpå Fjellhotell.

Dag 6

Dag 6 Op naar de fjorden!

Op naar de fjorden!

Na het ontbijt verlaat je de rust en sereniteit van Nordpå en ga je op weg naar de fjorden. Je rijdt vandaag helemaal van oost naar west, dwars door het binnenland. Geniet van de prachtige uitzichten onderweg en neem de tijd voor een stop onderweg. De komende twee nachten slaap je in Angvik Gamle Handelssted, een kleinschalig en exclusief hotel, direct aan het Tingvollfjord gelegen. De diverse panden van het hotel hebben een rijke historie, leer meer over de familie Angvik door een bezoek te bengen aan het museum (gratis entree) op het complex. Rijafstand Haltdalen - Angvik: ca. 243 km | ca. 3 uur en 40 min.  

Dag 7

Dag 7 De prachtige omgeving van Angvik

De prachtige omgeving van Angvik

Vandaag heb je alle tijd om de omgeving van Angvik te ontdekken. De receptie van het hotel helpt je maar al te graag bij het uitzoeken van een prachtige autoroute naar een waterval of een mooie wandeling. Daarnaast kan je gratis de kunstgalerie op het complex bezoeken, gebruik maken van fietsen én kano's bij het hotel. Zelfs ontdekken vanaf het water valt dus binnen de mogelijkheden. Sluit de dag op een relaxte manier af door een bezoek te brengen aan de spa. Je kunt hier gratis gebruik van maken als gast van het hotel. Overnachting in Angvik Gamle Handelssted.  

Dag 8

Dag 8 Fantastische uitzichten en waanzinnige fjorden

Fantastische uitzichten en waanzinnige fjorden

Vandaag reis je naar het volgende hotel, langs de toeristische route tussen twee van Noorwegen ’s meest beroemde bestemmingen; Geiranger en de Trollstigen. Het hotel ligt aan het einde van Valldøla, met een prachtig uitzicht van de Norddalsfjord en Syltefjellet. Neem onderweg de tijd voor het prachtige uitzicht op de Trollstigen, bekend vanwege de 11 haarspeldbochten. Je verblijft de komende twee nachten in het sfeervolle Valldal Fjordhotel. Rijafstand Angvik - Valldal: ca. 135 km | ca. 2 uur en 50 min.

Dag 9

Dag 9 Geirangerfjord

Geirangerfjord

Waarschijnlijk wil je vandaag de Geirangerfjord gaan bewonderen, de beroemdste fjord van Noorwegen die tevens vermeld staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn veel gemarkeerde wandelpaden om de fjord van diverse posities te bekijken. Bekijk de fjord vanaf het water met een kajaktocht of tijdens een RIB-safari vanuit Hellesylt, waarbij je onder meer langs de waterval ‘de zeven zusters’ komt, gevormd door rivier Knivsflåelvane met een verval van 300 meter naar beneden in zeven afzonderlijke stromen (excursie vooraf bij te boeken via Voigt Travel). Je kunt één van de zomerboerderijen bezoeken, bijvoorbeeld die van Skageflå. Overnachting in Valldal Fjordhotel.

Dag 10+11

Dag 10+11 Het meer van Loen en de staafkerk van Lom

Het meer van Loen en de staafkerk van Lom

In de omgeving van Loen, op weg naar je volgende hotel, is veel te zien. Gelukkig verblijf je hier 2 nachten! Bekijk het meer van Loen met azuurblauw water en de Bødalsgletsjer (een zijarm van de Jostedalsbreen) of Briksdalgletsjer. Neem zeker ook de spectaculaire Loen Skylift naar de top van de berg Hoven voor een weids uitzicht over de Nordfjord, bergtoppen en gletsjers. Voor de sportievelingen zonder hoogtevrees is de Via Ferrata in Loen een echte aanrader. Je overnacht de komende 2 nachten in het historische Gloppen Hotel in Sandane, direct aan de Gloppenfjord. De eerste avond hebben wij het diner al voor je geregeld. Rijafstand Valldal - Sandane: ca. 140 km | ca. 3 uur

Dag 12

Dag 12 Op weg naar de Sognefjord

Op weg naar de Sognefjord

Vandaag reis je naar de volgende accommodatie, aan de Lustrafjord, een uitloper van de Sognefjord, met zo’n 205 kilometer de langste fjord van Noorwegen. ’s Avonds kun je heerlijk bijkomen in het knusse en gastvrije Nes Gard. De eigenaar Anders vertelt je graag meer over zijn hotel en de omgeving. Laat je verrassen in het restaurant door de heerlijke gerechten gemaakt van lokale producten met bijpassende wijnen. Overnachting en welkomstdiner in Nes Gard. Rijafstand Sandane - Høyheimsvik: ca. 134 km | ca. 2 uur

Dag 13

Dag 13 Urnes staafkerk en een gletsjerhike

Urnes staafkerk en een gletsjerhike

Na het vele rijden is het wellicht fijn om het vandaag wat rustiger aan te doen qua kilometers. In de omgeving is veel te doen. Bezoek de Urnes staafkerk en bewonder het prachtige houtsnijwerk waardoor het kerkje op de UNESCO Werelderfgoedlijst is geplaatst. Tip: stop ook even bij de Feigumfossen waterval, waar je vanuit Nes Gard al zicht op hebt. Een gletsjerhike in Jostedalen Nationaal Park mag eigenlijk ook niet ontbreken. Eigenaar Anders adviseert je graag over de mooiste routes. Overnachting in Nes Gard.

Dag 14

Dag 14 Via de Lærdalstunnel naar Voss!

Via de Lærdalstunnel naar Voss!

Met pijn in het hart neem je vandaag afscheid van Nes Gard. Mocht je de afgelopen dagen de staafkerk van Urnes nog niet bezocht hebben is dit er nog een mooi moment voor. Houd er rekening mee dat het veerpontje van Urnes naar Solvorn slechts een keer per uur gaat. Via Sogndal kunt je uit 2 routes richting Voss kiezen, waaronder de route door de Lærdalstunnel, met 24,5 kilometer de langste autotunnel ter wereld. Je verblijft in Voss in een knus boutique hotel en het is tevens de perfecte uitvalsbasis voor zowel een bezoek aan Bergen, het Flåm treintje en de Nærøyfjord! Overnachting en welkomstdiner in Store Ringheim. Rijafstand Høyheimsvik - Voss: ca. 165 km | ca. 3 uur

Dag 15

Dag 15 Hanzestad Bergen, Flåmsbanen of de Nærøyfjord

Hanzestad Bergen, Flåmsbanen of de Nærøyfjord

Store Ringheim ligt tussen de Sognefjord en de Hardangerfjord op 1,5 uur rijden van de Hanzestad Bergen. Het is een ideale uitvalsbasis om de schitterende natuur in de omgeving te leren kennen. Neem de trein en daal af naar Flåm, maak een tocht over de Nærøyfjord of bekijk de Vøringfoss waterval op de rand van de Hardangervidda. Dichterbij vind je vele sportieve activiteiten, zoals raften, klimmen in het 'Klattrepark' of paragliden. Voss staat dan ook garant voor een zeer gevarieerd verblijf. Overnachting in Store Ringheim.

Dag 16

Dag 16 Richting de grootste hoogvlakte van Noorwegen: de Hardangervidda!

 Richting de grootste hoogvlakte van Noorwegen: de Hardangervidda!

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Voss en ga je op pad naar je laatste bestemming, de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Noorwegen. Onderweg bewonder je de uitlopers van de Hardangerfjord. Vervolgens passeer je een ander natuurwonder, de hoogste waterval van Noorwegen Vøringfossen en biedt de route over de hoogvlakte schitterend uitzicht op de Hardangerjøkulen, een enorme gletsjer met een hoogte van 1863 meter. Eenmaal aangekomen in Geilo wacht je een comfortabel, luxe hotel, van alle gemakken voorzien. Overnachting in Vestlia Resort. Rijafstand Voss - Geilo: ca. 145km | ca. 2,5 uur

Dag 17

Dag 17 Inschepen aan boord van Color Line

Inschepen aan boord van Color Line

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. Eind van de ochtend dien je in te schepen bij Color Line in de haven van Oslo. Geniet van de uitstekende faciliteiten aan boord van het schip en het uitzicht. Overnachting aan boord van Color Line in een binnenhut.
Rijafstand Geilo - haven van Oslo: ca. 220 km | ca. 3 uur

Dag 18

Dag 18 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in Kiel in Noord-Duitsland en keer je huiswaarts, vol prachtige herinneringen aan de hoogvlaktes en fjorden van Zuid-Noorwegen. Rijafstand Kiel - Utrecht: ca. 530 km | ca. 5,5 uur. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: